Lubomír píše:airwar: Epochálně jsme se téměř shodli. Vzal bych 437 ČSD a 52 DR od TILLIGa a 365.4 ČSD od Schirmmera. Bohužel je zatím nemám digitalizované. Z osobních mohu vzít pěknou soupravu Da + BCa + Ca + Ala + WR 497 (nový jidelňák) od TILLIGa. A nějaké nákladní. Takže jezdit máme s čím... Teď už jen zrealizovat to na čem jezdit... Kinematiky ano.
Digitalizace je většinou jen o penězích na dekodér, v případě 437 a DR 52 by mělo jít jen o instalaci do patice, u toho Schirmera se dekoder musí pájet (ale to bychom zvládli), já mám několik různých dekodérů, teď je moje top N045 od Kuehn, vlastnostma je to Lenz Gold, + máto i podporu pro starší motorky (cca. 3 různé frekvence pracovního signálu) + to má základní zálohu na cca. 2 sekundy bez proudu (třeba při zadrhnutí na vyhybce), cena cca. 650,- kč.
Plus jsem si zkusmo udělal dekoder, je asi 2x větší než tovární dekoder ,ale cena je cca. 150 kč za kus, s tím počítám do vagonků případně do nějaké starší BTTB mašinky pro syna na "rozbití".
Myslím že počet souprav není třeba hrotit, na prvním setkání bude nepochybně jen holá trať + stanice Bořetice (2 koleje), takže ve výsledku se na koleje vlezou maximálně dvě soupravy.
Myslím že po prvních jízdách dle ohlasu bude potřeba určit budoucí priority:
- především jedna trochu větší stanice
- nejspíš i skryté nádraží
- plus další krajinné moduly s tím že už by se měli poladit čela a přechody tak aby byla nějaká návaznost
- sám za sebe budu stavět stanici o délce cca. 2,4 metru a rozložení kolejí 3+1 (3 dopravní + 1 manipulační a s vjezdem do výtopny), bude to něco ve stylu tuším že Lipov co maloval Milan pro Slovácko, nemám oporu přímo v nějaké stanici, budu to stavět nejspíš podle Poštorné nebo ještě jedné staničky (teď mě vypadlo jméno) s tím že manipulační kolej s výtopnou bude částečně fikce.
Ty budoucí priority bych zatím nehrotil, je potřeba zvládnout základ a zjistit zda nás to baví a zda je to cesta kterou chceme jít.
Jo a pokud jde o centrálu, na první srazy bude stačit komplet od ROCO, případně pak vezmu svou H-centrálu kterou budu mít i se zdrojem a USB modulem přímo v jedné krabici, počítám že tam přidám i další zesilovač (ve výsledku minimálně 3+3 ampéry pro kolejiště + dalších 6 ampér pro další příslušenství, takže by to zvládlo i vetší layout.
Pokud jde o DCC tak velice zajímavé komponenty lze zakoupit zde
http://www.steelectronic.cz/, jsou te české komponenty dělané dle nano-X, PACA a dalších zahraničních stránek, kompatibilita s ROCO Mulrimaus je bezproblémová a ceny velice zajímavé, třeba centrála 2,4 Ampéry stojí 900kč, zesilovač 4 Ampéry cca 1200 kč, to se skoro nevyplatí stavět si to doma, mě vyšla H-centrála i s plošňákem na cca. 700 kč.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století