novinky 2011

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2011

Příspěvekod Dědek » stř 23 bře, 2011 6:52 pm

Chtěl bych sem dát nějakou fotku s dlouhým vlakem, jak jsem slíbil.
Sice teď jen 25 vozů Facss - Sas od VDV se Sergejem v čele, ale nevím jak nato. Poradíte mi?
Za pár dní bych vybalil z krabic soupravu 40xFalls, až to budu mít komplet zprovozněný. Musel jsem trochu redukovat kvůli místu.
Už ho není tolik co nahoře.
Dědek

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 23 bře, 2011 7:13 pm

Při psaní zprávy máš dole vlevo ikonu příloha.Na to klikneš a po rozbalení se Ti objeví procházet.V PC najdeš fotku a vložíš.Jen musíš mít malou velikost vhodnou pro e-mail,nic velkého sem nevložíš.Druhá možnost je udělat si účet na rajčeti a tam dáš fotku jakou chceš.Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Dědek » čtv 24 bře, 2011 9:20 pm

Tak bohužel, chtěl jsem Vám ukázat avíčko, aby ste z toho taky něco mněli. Jenomže ten soubor má 64 Mega.
Je to moc pěkná podívaná, když jede okolo vlak s 24 Saskama od VDV a v čele Sergej. Fotky v tomto případě nejsou to pravý vořechový.
Pokud by někdo mněl zájem, mohu mu jej poslat na e-mail, ale 64 Mega asi nikdo nebude chtít stahovat.
Dědek

Příspěvekod juroH0 » čtv 24 bře, 2011 9:32 pm

použi server ako napr. http://leteckaposta.cz/ vyves to tam a kto bude chcieť, tak si to stiahne :-)
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
juroH0

Příspěvekod Dědek » pát 25 bře, 2011 6:53 am

Naposledy upravil Dědek dne pát 25 bře, 2011 8:39 am, celkově upraveno 2
Dědek

Příspěvekod medvidek » pát 25 bře, 2011 7:23 am

Tož pěkne video,ale spiš bych uvital nahled jak se vejde 24ks vozu do stanice :roll: :roll: :roll: Jinak važně moc pěkny
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod Dědek » pát 25 bře, 2011 8:07 am

Já jsem přece nikde nepsal, že se mi vejde celý vlak do stanice. Jednalo se o to, že zde proběhla poznámka od jiného modeláře, že se při 20-ti vozové soupravě trhají spřáhla a vyvracejí kulisy zvláště u modelů od VDV. Já jsem nato konto napsal, že provozuji i delší soupravy s vozy od VDV a že nemám problémy. proto jsem jej nechal jet odbočkou, aby jel i přes výhybky. Samozřejmě, že mi nevejdou do stanice, protože to jsou soupravy, které nechávám stanicemi pouze projíždět a pokud stojí tak jsou schované ve skrytém nádraží pod povrchem kolejiště. Chtěl jsem pouze poukázat na to, že problém bude asi někde jinde. Navíc jak jsem psal, stěhuji kolejiště do přízemí, a protože tam v budoucnu budu chtít mít obchod, tak již nemám tak velký prostor a musím velikost kolejiště redukovat. Původně jsem mněl k dispozici 66 metrů čtverečních, teď mám cca 36 metrů. Z tohoto důvodu momentálně přestavuji a používám pouze některé části původních modulů. Ostatní v podstatě buduji nové. To co je vidět na komplexnějším záznamu, je cca třetina kolejiště, další pokračující část není v záběru. U videa s větším záběrem vlak zastavuje u oddílového návěstidla, odkud pokračuje do zbývající části, která je úplně nová a není ještě plně provozní, nejsou dokončeny všechny vratné smyčky a skrytá nádraží. Jen pro informacoi, tuto soupravu mohu nejen tahat s mašinou v čele, ale mohu ji i strkat pouze s mašinou na konci vlaku, bez toho, že by mi vykolejila nebo mněla jakékoliv problémy. Běžně to samozřejmě nedělám, chtěl jsem pouze ověřit jízdní vlastnosti modelů od VDV. Můj názor je ten, že mají vozy velmi povedené a jízdní vlastnosti na dobré úrovni. Souprava těchto Sasek nebyla nijak upravena, nemá další zátěž - náklad atd.
Dědek

Příspěvekod Martin HO » pát 25 bře, 2011 12:21 pm

Je to super, ale já mám vzhedem k prostorovým možnostem vlaky pouze o cca 5ti vozech.
Martin HO

Příspěvekod medvidek » pát 25 bře, 2011 6:50 pm

Musim uznat,že to jezdi moc pěkně, a i to kolejiště bude moc pěkne až se doděla :wink: Jen dotaz,z jakeho koutu republiky pochaziš??? Město???? Nemam kde protahnout štokra a u nas v klubu jedem analog
medvidek

Příspěvekod Dědek » pát 25 bře, 2011 8:04 pm

Bohužel asi tě zklamu, již cca 13 let žiju v zahraničí - do té doby jsem bydlel v Praze a jezdil jsem jako strojvedoucí na Masaryčce - Přerov, Žilinu a Děčín. Na firmu VDV jsem narazil asi před dvěma lety náhodou na internetu. Byl jsem zvědavý, jak vypadají ve skutečnosti jejich vozy. Tuším že první nákup byl 2 vozy Falls, abych si je otestoval. Byl jsem jimi ohromen, tak jsem postupně dokupoval. Dnes mám ve sbírce 40 vozů Sas, 82 Falls a 70 Eas, z toho posledních 35 vozů Eas jsem koupil minulý měsíc. Ty Easy se jim také dost povedly, předchozí série byla po stránce řešení podlahy a po stránce jízdních vlastností trochu horší, ale poslední série je konstrukčně upravená a má také náklad. Jízdní vlastnosti se výrazně zlepšily a jezdí mi bez závad i takto dlouhé soupravy a delší. Vozy jsem mněl rozdělené na několik souprav, ale v současné době je mám z důvodu přestavby kolejiště naskládané v krabicích a jezdím si jenom s sčástí, abych je nemusel pořád dokola vybalovat a zabalovat. A také hlavně když mám čas, což není zase tak často - sem tam o víkendu. Kupoval jsem nějaké vozy i od jiných výrobců - EDB Pečky nebo tak nějak - patráky, Bramos - plošiňáky, ale s těmi jsem moc spokojen nebyl, vypadávaly věčně z kolejí. Byly dost dobrý Rajky. Taky mám několik služebáků Ds od Zerby, ty pochází někdy z roku 1995, možná trochu později, ty jsou také velmi pěkné. Možná ti budu připadat moc ukecanej, ale okolo mnoho modelářů není a pokud se nějaký objeví, nemluví česky. Nejraději by se bavili o francouzské železnici, ale ta mně nezajímá.
Dědek

Příspěvekod medvidek » pát 25 bře, 2011 9:16 pm

No musim uznat že sbirku maš pěknou,kor při dnešnich cenach. A ve kterem statě žiješ jestli to neni tajne??? Jinak kdyby jsi potřeboval něco v Čechach pořešit tak se klidně ozvy,neni problem :wink: Že by Francie???
medvidek

Příspěvekod Dědek » pát 25 bře, 2011 9:42 pm

Jsem ve Francii - Draguignan (pod Cannes).
Dědek

Příspěvekod medvidek » pát 25 bře, 2011 9:57 pm

Myslim,že je jedno kde jsi,duležite je že ti zustala laska k ČSD :P
medvidek

Příspěvekod F. Placheta » ned 27 bře, 2011 12:49 am

Tomu rikam uceleny vlak! Skoda, ze ho nelze sledovat nekde na velkem kolejisti. Treba na tom, co ted vznika ve Zdaru nad Sazavou...Tady na tom, i kdyz i toto je bezesporu velike tak moc nevynikne.
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 03 dub, 2011 5:36 pm

Tak dneska jsem si u ES v Pečkách prohlížel jejich novinku - typickou a nejrozšířenější českou staničku - stavebnice celá odlitá z polyuretanu (střecha, díly zobrazující stěny budovy, okna, dveře, komíny, okapy, peron, podpůrné sloupy a trámy - to vše odlité do jednodílné formy, tj. na malé blance, což ale vůbec nevadí). Prostě a dobře velmi krásný základ pro naše lokálkový nádraží! Německým pahnojům konečně odzvonilo! Je to dělaný přesně podle výkresu a nezbývá než se těšit na další podobné stavebnice. Jen tak dál, pánové!!!

PS jejich trolejové sloupy s napínáky plus brány jsou také excelentní - to jen pro někoho kdo ulítává na troleje!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)