Tak v týdnu mě Michal dovezl zabalené části stavebnice dvou modulů, dne jsme pak nafasoval zbytek. Ještě jednou vyjadřuji Michalovi a ostatním díky za obětavost a skvělo přípravu. Mám několik postřehů.
- samotná stavebnice je myslím dobře vymyšlena a je nadprůměrně bytelná, použitá překližka 12 mm + vypalovaná čela působí luxusně
- ručně dělané věci bych omezil na minimum (myslím především držáky noh)
- kombinace hliníkových noh a dřevěných držáků je naprosto perfektní - žádné jiné řešení bych nedoporučoval nehledal (upřímně si neumím představit řešení které by toto řešení pokud jde o kombinace faktorů "provedení - vzhled - kvalita - cena" bylo schopno trumfnout)
- pokud jde o zatloukací patky se závitem, je vhodné před zatlučením trochu pomocí skalpelu či odlamovacího nože opracovat tu plastovou patku - pak je montáž jednoduchá a zvládnutelná s minimem nářadí (doložím fotografiemi a jednoduchým popisem)
- banánky Hirschman jsou taktéž perfektní, do budoucna bych stavebnici doplnil i o potřebné vodiče, pokud člověk bude stavět jen jeden modul je nesmysl aby si sháněl 2x 1,5 metrů vodiče, jako silový vodič bych doporučil použít lankový vodič 2,5 mm2, porovnával jsem to z 1,5 mm2 co používám na kolejišti, a pro uchycení v banánku, a zároveň z hlediska pevnosti, je to jednoznačně lepší volba, nárust ceny přitom nebude zásadní, 1,5 mm2 lanko stojí metr cca. 5,50 Kč, 2,5 mm2 lanko pak cca. 7,00 kč za metr (ceny KARS Brno)
- samostatný bok z 5 mm překližky je myslím skvělé konstrukční řešení, doporučuji ho přichytit jen šrouby, po hrubém vytvarování terénu odmontovat, ořezat a pak finálně namontovat či přilepit, je to praktičtější, a pokud člověk nemá doma vybavení není problém odnést bočnice někomu jinému kdo vám to uřízne
Další postřehy možná přibudou jen co začnu na modulech pořádně dělat.

TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století