Moduly Brno

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY_TT_ BRNĚNSKO

Příspěvekod MAREKHO » pon 21 bře, 2011 4:29 pm

MirekTT píše:
airwar píše: .......ta preciznost, Mirku společně s Michalem si zasloužíte ........

No, já jen kybycoval. Preciznost projevil zejména Marek, který se též zůčastnil, a pořád chtěl všechno předvrtávat několika průměry, a všechno mít kolmé, a stažené svěrkami a....a..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

.....a to jsem ještě neměl svoje záhlubníky... :!: :cry: :cry:
3.2011 007.jpg
3.2011 007.jpg (99.09 KiB) Zobrazeno 6032 krát
ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod MirekTT » pon 21 bře, 2011 5:54 pm

MAREKHO píše:.....a to jsem ještě neměl svoje záhlubníky...

To je super Marku, já hold taky nemám v tom svým kutlochu všechno :roll:
Je fajn mít kolem sebe opravdové kámoše, kteří rádi pomůžou. Je to minimálně poloviční práce a dílo se daří a hlavně baví. :wink:
Tímto musím vyslovit pochvalu všem svým kolegům, kteří se hlásí k brněnské sekci za pomoc, obětavost a podporu při tvorbě společného díla.

:!: A protože k cukru patří bič, tímto opět jako samozvaný koordinátor vyhlašuju následující rozkaz: Na příštím setkání ve Slunečnici bude vybírán příspěvek solidarity o minimálně 20ti kusech PETkových deklíků, protože máme spoustu neuspokojených objednávek ve vlastních řadách i mimo ně. Této povinnosti jsou sproštěny následující persony: Já -to dá rozum, Marek - už přispěl a Michal - ten toho má na hřbetu opravdu hodně a jeden deklík už také poskytl. Kdo chce zvláštní pochvalu před místní jednotkou, musí přinést deklíků více. Černé puntíky budou za každý deklík pod stanovenou míru a nedonesení žádného bude považováno za..........to ještě promyslím :D :!: :!:

PS: Pokud by někdo chtěl deklíky z vlastní edice, ať je označí zvlášť a já mu je rád odleju. Případné směňování a kšeftování s různýmy deklíkovými mutacemi na provozních setkáních bude upraveno patřičnými klubovými směrnicemi :lol: :lol: :lol: :lol:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod depo201 » pát 25 bře, 2011 11:44 am

depo201

Příspěvekod Tomas_C. » pát 25 bře, 2011 12:44 pm

hezkýýýý :shock: :shock:
a to autíčko to uvezlo?? :lol:
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod depo201 » pát 25 bře, 2011 5:49 pm

Tomas_C. píše:hezkýýýý :shock: :shock:
a to autíčko to uvezlo?? :lol:

uvezlo uvezlo, horší to bylo odpoledne na nádraží když jsem čekal na předání zboží ze zababova....

200,- zastavil jsem v zákazu zastavení :roll:
depo201

Příspěvekod airwar » sob 26 bře, 2011 7:00 pm

MirekTT píše:Konec šeptání o stavebnici modulu TT, zde jedna naživo: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Ruzne/#DSC07515.jpg

Tak v týdnu mě Michal dovezl zabalené části stavebnice dvou modulů, dne jsme pak nafasoval zbytek. Ještě jednou vyjadřuji Michalovi a ostatním díky za obětavost a skvělo přípravu. Mám několik postřehů.

- samotná stavebnice je myslím dobře vymyšlena a je nadprůměrně bytelná, použitá překližka 12 mm + vypalovaná čela působí luxusně
- ručně dělané věci bych omezil na minimum (myslím především držáky noh)
- kombinace hliníkových noh a dřevěných držáků je naprosto perfektní - žádné jiné řešení bych nedoporučoval nehledal (upřímně si neumím představit řešení které by toto řešení pokud jde o kombinace faktorů "provedení - vzhled - kvalita - cena" bylo schopno trumfnout)
- pokud jde o zatloukací patky se závitem, je vhodné před zatlučením trochu pomocí skalpelu či odlamovacího nože opracovat tu plastovou patku - pak je montáž jednoduchá a zvládnutelná s minimem nářadí (doložím fotografiemi a jednoduchým popisem)
- banánky Hirschman jsou taktéž perfektní, do budoucna bych stavebnici doplnil i o potřebné vodiče, pokud člověk bude stavět jen jeden modul je nesmysl aby si sháněl 2x 1,5 metrů vodiče, jako silový vodič bych doporučil použít lankový vodič 2,5 mm2, porovnával jsem to z 1,5 mm2 co používám na kolejišti, a pro uchycení v banánku, a zároveň z hlediska pevnosti, je to jednoznačně lepší volba, nárust ceny přitom nebude zásadní, 1,5 mm2 lanko stojí metr cca. 5,50 Kč, 2,5 mm2 lanko pak cca. 7,00 kč za metr (ceny KARS Brno)
- samostatný bok z 5 mm překližky je myslím skvělé konstrukční řešení, doporučuji ho přichytit jen šrouby, po hrubém vytvarování terénu odmontovat, ořezat a pak finálně namontovat či přilepit, je to praktičtější, a pokud člověk nemá doma vybavení není problém odnést bočnice někomu jinému kdo vám to uřízne

Další postřehy možná přibudou jen co začnu na modulech pořádně dělat. :)
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod Tomas_C. » sob 26 bře, 2011 10:41 pm

Jsem si říkal, že je tu nějak mrtvo....
já jsem scháněl úzávěry z pet lahví a dnes jsem sestavil obě metrové rovinky...v pondělí možná budou čela a nožky pokud bude mít Michal cestu...
K těm stavebnicím snad můžu je potvrdit slova Tomáše alias airwar, je to bytelné jak sviňa...myslím, že cestu kamkoliv to přežije i na povoze...
akorát mě mrzí že Polák zatím nereaguje a koncernové vlákna nebudou do slunečnice k nahlédnutí na vzorku...
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod depo201 » ned 27 bře, 2011 8:24 am

http://img543.imageshack.us/f/dscn4480.jpg/

mrtvo není :)
něco se do příště určitě vylepší, něco už se vylepšit podařilo, každopádně držáky noh úspěšně kandidují na nejneoblíbenější díl modulu :)

díky za názory
depo201

Příspěvekod depo201 » ned 27 bře, 2011 8:31 am

jo a máme jednu volnou kompletní stavebnici rovinky 800mm s normo čely ZN , napište SZ pokud máte zájem :wink:
depo201

Příspěvekod MirekTT » ned 27 bře, 2011 9:08 am

Ty brďo, to vypadá, že mne všichni v pracech předběhnete. Mě teď zcela pohltila zahrada a jarní úklid.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod airwar » ned 27 bře, 2011 9:13 am

depo201 píše:... každopádně držáky noh úspěšně kandidují na nejneoblíbenější díl modulu :) díky za názory

Naopak já hodnotím držáky noh jako skvělé řešení, jen bych jednotlivé díly neřezal ručně doma, protože to musí být šílená práce a přesnost nikdy nebude nic moc - sám doma překližku na rámy přiřezávám a vím jaký je kumšt dodržet přímočarou pilou rovný a kolmý řez.

Mimochodem až budeš dělat nějaký konstrukční nástřel na moduly stanice tak mě to bude zajímat, rád bych to probral na srazu.

MirekTT píše:Ty brďo, to vypadá, že mne všichni v pracech předběhnete. Mě teď zcela pohltila zahrada a jarní úklid.

Nevím jak ostatní, ale já rozhodně né, protože těch úkolů mám taky dost, krom dokončení části kolejiště do určitého stavu, který jsem si naplánovil, mě také začíná období prací kolem domu takže na moduly budu čas doslova krást, nejdřív musím přesně zpracovat námět těch dvou modulů, jeden by měl předcházet stanici, tam mám poměrně přesnou představu. Ten druhý modul mám zatím tak trochu navíc, takže čekám na inspiraci.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod Lubomír » ned 27 bře, 2011 6:26 pm

Zdravím přátelé,
stavebnice perfektní práce. Já na modulech Hevlína sice postupuji pomalu, ale jistě. Budu muset začít řešit elektriku a ovládání, tak vás na dalším setkání budu (hlavně Michala, jelikož Bořetice jsou dost podobné) bombardovat dotazy. Jsem totiž pramalý elektrikář...
Lubomír

Příspěvekod depo201 » pon 28 bře, 2011 9:22 am

4.4. se budeme těšit opět ve Slunečnici na "poradě" :)
depo201

Příspěvekod MirekTT » pon 28 bře, 2011 11:55 am

Nakoupil jsem červený a černý vodič s průřezem 1mm2. Je ho hodně a dám je za nákup. Hlaste případné objednávky, přinesu ho do Slunečnice.
:arrow: mnitka -pokud jsi řešil s Polákem nákupy štěrku, měli bysme se všichni dohodnout o rozprodeji várky, případně zbytek odkoupím já na sklad.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod mnitka » pon 28 bře, 2011 2:16 pm

mnitka -pokud jsi řešil s Polákem nákupy štěrku, měli bysme se všichni dohodnout o rozprodeji várky, případně zbytek odkoupím já na sklad.

Řešil jsem...,
před více jak dvěma týdny odeslána závazná objednávka na spoustu "zeleného" a 3000g štěrku v dohodnutém složení a poměru s prosbou o finanční kalkulaci.
18.3 po telefonické urgenci bylo přislíbeno řešení mého požadavku v příštím týdnu. Z příštího týdně je dnes týden minulý a stále se nic neděje. :oops:
mnitka

PředchozíDalší

Zpět na Moduly