Reklamace Roco

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Reklamace Roco

Příspěvekod vlk30 » úte 01 bře, 2011 10:03 pm

olik píše:Ja si dnes privezl sveho reklamovaneho Brejlovce z nemecka.Barva je v poradku,kastle sedi jak ma,problem s jizdou absolutne zadny,svetla take sviti akorat sterace nestiraji :lol: reklamace trvala 10 dni coz me prekvapilo :?: jinak musim rict ze me ta debata prijde trosku umele vyvolana,nekdo se snazi o neco ......... musim rict ze jsem rad za kazdy novy model CSD ci CD ,nemusim kupovat ty strasne zmetky na burzach za jeste strasnejsi ceny......Takze dekuji Rocu, MTB ,i Kuehn modelu za to ze pro nas delaji to co delaji .......A jestli treba nekdo ma napajeci kolej na anolog a jezdi na tom digital pak se musi zamyslet sam nad sebou a nehazet to na jine....... dotaz ? bude ta nova para od Roca take v CSD ??? jezdila u nas vubec?diky za odpoved Petr

Jen bych chtel dodat ze se o nic nesnazim a nic nevyvolavam neb zatim dva sergeje mi jezdily bez problem a ceka me jeste letohradskej a brejle,ale nemam je ted kde vyzkouset.Fandim vsem vyrobcum stejne,jen jako patriot malinko vic drzim palce MTB aby se vse povedlo a ze to je novacek.Reagoval jsem jen na chyby vyrobku u Roca ktere si snad nikdo nevycucal z prstu a to by se tykalo vsech vyrobcu.
vlk30

Příspěvekod myrha » stř 02 bře, 2011 12:00 am

Ahoj, chci taky reagovat, a to na spekulace o uměle vyvolaném problému, s kterými vysloveně nesouhlasím. Problém zde jistě je. Své následující poznatky jsem napsal před dost dlouhým časem do vlákna se sergejem ROCO. Mám totiž 021-čku analog z druhé série a problémy se škubavou jízdou u mě opravdu nastaly, a protože se problémy objevily už u první série Sergeje, tak jsem hledal nápovědu v příslušné diskusi. Dovolte mé poznatky:

Problém byl zde popsán: odběr proudu lokomotivou byl nezvykle velký (cyklicky mi blikala na zdroji dioda při omezení proudu u 0,4A, frekvence byla úměrná rychlosti lokomotivy), tlumivky i cestičky na plošném spoji se šíleně hřály.
Jak jsem pokračoval: Nezajíždel jsem dále, protože na to jsem dost opatrný a raději hledám příčinu než začnu něco ničit.
Co pomohlo: Nekolikeré provedené důkladné vyčištění komutátoru a správné usazení uhlíků. Při čistění vypadalo SPOUSTA!!!! úlomků uhlíků. Až napočtvrté jsem vyházel všecky... Problémy zmizely nadobro.

Výsledek úvah:
1. Dle mě je největší problém a nejpravděpodobnější vysvětlení je ve špatném usazení uhlíků z výroby. Nesprávně postavený uhlík dokáže chvilkově zkratovat lamely komutátoru (blikání LED), zkratový proud pak zahřívá tlumivky. Ten kdo bude dbá rad výrobce o zajíždění tak uhlík hobluje a problém může (ale nemusí) zmizet v důsledku jeho zhoblování. Zhoblování uhlíku v nesprávném směru ale jistě není žádoucí. Zbytky uhlíku jízdě také nepřidají, to může snadno vysvětlit zhoršení jízdních vlastností modelů až po čase, po čase se u špatně postaveného uhlíku vytvoří úlomky a ty pak narazí na uhlík, to zmenší odpor mezi lamelami, model zpomalí. Jakmile se úlomek posune dál, model opět zrychlí.
2. Další neznámou je tekutina v komutátoru, zde si nejsem jist zda je to mazadlo nebo nějaká pasta, která se tam dostala stečením z plošného spoje (možné je i podpoření teplem namáhaného plošného spoje). Dle vyjádření skupiny diskutujích (jíž věřím, ale u mě se to neprojevilo) totiž pomohlo odstranění pasty z DPS, u mě to teda nepomohlo.

Popisované problémy Sergeje velmi úzce souvisí s Brejlovcem, protože ten má k mému vzteku naprosto stejný motor, naštěstí se kolísání u mého kusu zatím neprojevilo, což může být indikátor dobře postavených uhlíků. Když si vezmete, jak blbě se tam ty uhlíky dávají a jak těžké je přesně usadit, myslím, že s těmi uhlíky moc daleko nejsem... Můj názor je takový, že ať je s příčinou jakkoli, tak mě štve, že se vůbec špatné motory dostaly do prodeje. Nikdo z nás není placen za testování cizího modelu, osobně ale pochybuju, že samo ROCO o tom vědělo od začátku. Teď to možná stále neví (nedostatek reklamací, i já jsem opravoval sám) a jen tupě reklamuje s tím, že je to ještě v normě, nebo (hůř) možná už ví a mlčí a nebo (nejhůř) mlčí, neví a radši nechce vědět. Tento problém se zkrátka neprojevuje hned a výrobce(spíše zadavatel výroby a tuto chybu má u mě velké mínus) netestoval více modelů na okruhu delší čas v kuse jako my. Dá se tušit proč - protože dosud se taková závada neprojevila (o podobných problémech v minulosti nevím). Sám co nepředpokládám, netestuju. Ale to, že změnili motor určitě věděli, přesto netestovali (nebo testovali nějaké poctivě sestavené kusy) a bohužel pro nás modeláře už netestovali výběr ze sériových modelů. Předpokládám, že je honil čas aby to dodali co nejdřív do prodeje a na nějaké testovaní čas nebyl. Na to ale platí přísloví: Práce kvapná.... Ale ať nehážu černotu jen na ROCO, tak já osobně měl smůlu i na předchozí dva modely od Tilliga: 555.1 zadřený podvozek v tendru a hektorovi těžce házela náprava (dvojí reklamace)... Ať tedy žije CHINA EXPORT a doufám, že se z toho nezblázníme :)
PS: zajíždění je podle mě k ničemu, buď to jede relativně dobře od začátku nebo ne. Model jistě sedne, ale změna po záběhu by měla být řekněme jednotky procent, ne z 0 na 100!!!
myrha

Příspěvekod Peter.sid » stř 02 bře, 2011 6:55 am

nalini píše:olik: Problémy s Roco mašinama v TT jsou, těch ohlasů je tolik, že to uměle vyvolané není. V napájecí koleji to také není. Naprostá většina z nás je inteligentních, nepodceňuj to :) .
BR 38: Všimněte si, že v katalogu Roco je mezi avizovanými modely 36040, 36041 a 36044, 36045 jakási mezera :D . Takže možná se na podzim ještě dočkáme nějakého překvapení. Ale že by jako první vylezli s verzí ČSD, to by mně ani ve snu nenapadlo :D .

k tej inteligencii........
napajacie kolaje som kupil vsetky 3 v jeden den a u jedneho predajcu. Kedze som ich postupne zabudovaval do kolajiska, nevsimol som si ze jedna je ina. Tu nejde o inteligenciu, tu ide o to ze ked som to "namontoval" ja, mohol to "namontovat" takto aj niekto iny a chyba nebola u Roco ale u mna. Doteraz mi vsetky ostatne loko na tom jazdili, tak som najprv hladal chybu tam kde to nejde....nakoniec bola inde.......a preto som aj napisal tomu diskutujucemu, co pomohlo mne.

A myslim si ze je nas tu malo ktory maju od Roco:
- 5x sergej CSD
- 1x sergej DR
- 1x ragulin
- 1x okuliarnik.
Nejde tu teraz o nejake "chvalenie" ze ja mam tolko, a niekto nema..... ale o to ze f.Roco som dal "zarobit" akosi ma s tym poslednym modelom sklamali. Niekde som to pisal a je to tu aj nafotene (vyskocene prevody som mal aj ja ale mne to islo zacvaknut spat). Kolisanie rychlosti som mal aj ja na dvoch CSD sergejoch, ale momentalne jazdia vsetky v pohode.
Aj ja som rad za kazdy model CSD...........a niekde som to uz aj pisal, budme radi ze tu mame tolko vyrobcov ktory sa o cosi snazia.......aj ked to nie vzdy vyjde na 100%. A nie som ani zatazeny na nejake Roco Tillig Kuehn ci co ja viem este koho. Kupujem to co je a co mi "sadne" do mojej III az IV epochy. Zacal som od sergejov Roco, lebo vtedy nic ine poriadne nebolo. Neratam sergeja od tillig-u a jeho podvozky, ten sa mi vyslovene nepacil. Hektor ČSD bol uz ohlaseny.
A mozno aj mojich 5 sergejov CSD prispelo k tomu ze Roco nam vyrobilo okuliarnika :lol: :lol:
Peter
Peter.sid

Příspěvekod freekey » čtv 03 bře, 2011 12:46 am

Já jsem reklamoval a vůbec nic s tím nedělali, motor venku nebyl, ani nic jiného. :x
https://t.me/pump_upp
freekey

Příspěvekod Trainmaniak » čtv 03 bře, 2011 5:27 am

Dobrého dne přeji. Kolegové, na http://www.trainmania.info je nová anketa. Zjišťuje, kolik z nás téčkařů a majitelů lokomotiv Roco (Sergej, BR 18 a Brejlovec) se potýkalo nebo doposud potýká s problémem kolísání rychlosti. Doprovodný text je u ankety. Předem díky za objektivní hlasování.
Trainmaniak

Příspěvekod olik » pát 04 bře, 2011 11:17 am

Reakce ktere jsem cekal na muj prispevek opravdu jsou :lol: myslim si ze je mozne aby ze sta kusu melo 5 problem,prijde mi to normalni,vyrobek totiz nekupujeme v tovarne ale cestuje k nam postou , UPS, atd. a tam muze nastat nekdy problem ,myslim ze to kazdy zname jak to chodi :lol: k te inteligenci; stat se muze cokoliv u nas ,ja treba odpalil Compact od Tilliga jen kvuli tomu ze jsem si k nemu neporidil spravne trafo :lol: takze chybu muze udelat kazdy z nas.......ja mam doma trafo od Roca a jezdi mi na nem 6 Ludmil ,3 BR 80 ,2 sergeje ,2 brejlovce a 1 BR 18 a ani u jedne z lok nemam problem s motorem :!: jsem klikar nebo jen pouzivam spravne trafo :?:
Taky musim dodat ze na tomto trafu jsem jezdil Tillig lok s decoderem od Tilliga a motor se zapekl :mrgreen: vyjadreni od firmy znelo ze mam pouzivat jejich napajeci zarizeni a ze je to ma chyba,protoze kazda firma pracuje s jinym napetim.
A uplne naposled je mozne ze Vam nekdo prodal 2 jakost coz je pry v Cechach mozne jak mi zdelil pan Hovorka z Loca,kdyz nejak dobrak poslal me rozhorceni z jeho kvality modelu :oops:
A muj osobni nazor k teto kampani je ze hodne lidi okolo DS model si preje prodej Brejlovce od Kuehn model,je to jasne ,kazdy chce prodat ten svuj kus .....ja se na nej osobne tesim,protoze BR 180 je uzasna.......
Muj nazor znate a ted ...................hezky den preji Petr
olik

Příspěvekod Trainmaniak » pát 04 bře, 2011 12:05 pm

Já se ještě s dovolením vrátím k Olikově předchozí zprávě a větě o pocitu, že je tato debata vyvolána uměle. Včera zveřejněná anketa celkem jednoznačně ukazuje, že téměř 60 % "uživatelů" lokomotiv Roco ve velikosti TT se potýkalo nebo stále potýká s tímto problémem. Takže spíše je uměle vyvolán problém s modely už u výrobce. :D
Trainmaniak

Příspěvekod DS Model » pát 04 bře, 2011 1:17 pm

olik píše:Reakce ktere jsem cekal na muj prispevek opravdu jsou :lol: myslim si ze je mozne aby ze sta kusu melo 5 problem,prijde mi to normalni,vyrobek totiz nekupujeme v tovarne ale cestuje k nam postou , UPS, atd. a tam muze nastat nekdy problem ,myslim ze to kazdy zname jak to chodi :lol: k te inteligenci; stat se muze cokoliv u nas ,ja treba odpalil Compact od Tilliga jen kvuli tomu ze jsem si k nemu neporidil spravne trafo :lol: takze chybu muze udelat kazdy z nas.......ja mam doma trafo od Roca a jezdi mi na nem 6 Ludmil ,3 BR 80 ,2 sergeje ,2 brejlovce a 1 BR 18 a ani u jedne z lok nemam problem s motorem :!: jsem klikar nebo jen pouzivam spravne trafo :?:
Taky musim dodat ze na tomto trafu jsem jezdil Tillig lok s decoderem od Tilliga a motor se zapekl :mrgreen: vyjadreni od firmy znelo ze mam pouzivat jejich napajeci zarizeni a ze je to ma chyba,protoze kazda firma pracuje s jinym napetim.
A uplne naposled je mozne ze Vam nekdo prodal 2 jakost coz je pry v Cechach mozne jak mi zdelil pan Hovorka z Loca,kdyz nejak dobrak poslal me rozhorceni z jeho kvality modelu :oops:
A muj osobni nazor k teto kampani je ze hodne lidi okolo DS model si preje prodej Brejlovce od Kuehn model,je to jasne ,kazdy chce prodat ten svuj kus .....ja se na nej osobne tesim,protoze BR 180 je uzasna.......
Muj nazor znate a ted ...................hezky den preji Petr

Vážený a milý,
je mi smutno, když čtu jak někdo může být takhle manipulován. Jak jste přišel na počet 5 ze 100?? Máte pro to nějaký reálný podklad?
Jak může jakýkoliv přepravce ovlivnit funkčnost elektroniky? Setkal jsem se s tím pouze v případě, kdy elektronika byla posílána na lodi (myšleno po moři) od výrobce do Evropy a! byla špatně zabalena. Ano, v tomto ohledu jistě. Ale že by pošťák nějak ovlivnil chod motoru, to se mi nezdá.
Pokud by měl být problém s napájecím trafem, troufám si říct, že by mělo být výslovně nejen v návodu ale i v nabídkovém prospektu a co já vím kde ještě napsáno, že modely Roco jezdí jenom a výhradně na trafo Roco. Budu ještě troufalejší - myslím, že je to blbost. Jestli Vám tohle napsali z Tilliga, měl jste se ohradit proti vyjádření reklamace. Pochybuju, že to Tillig vůbec viděl, oni totiž tyhle věci bez diskuze vyměňují. Ale to by musel prodejce ten model K Tilligovi dopravit. :oops:
Pokud nám někdo prodal II. jakost, má s tím problém více jak půlka republiky. V tomhle bodě neříkám, že to není možné, s něčím podobným jsem se setkal i ve svém, nemodelářském, oboru.
No a poslední věc je trochu osobní. Domnívám se, že většina lidí, kteří jsou okolo mně (kdo to je?? ) si přejí dobrý model za dobré peníze. Přejí si mít bezproblémový provoz a kvalitu se značkou Kühn. Pokud se někdo domnívá, že si lidé objednávají modely od Kühna kvůli mým krásným očím, velmi se plete. Nebo že by...?? :o

Krásný a slunečný

David S.
DS Model

Příspěvekod male zvire » pát 04 bře, 2011 1:49 pm

DS Model píše:Jak může jakýkoliv přepravce ovlivnit funkčnost elektroniky? Setkal jsem se s tím pouze v případě, kdy elektronika byla posílána na lodi (myšleno po moři) od výrobce do Evropy a! byla špatně zabalena. Ano, v tomto ohledu jistě. Ale že by pošťák nějak ovlivnil chod motoru, to se mi nezdá.

Některé přepravní služby se zásilkami nezachází zrovna v rukavičkách. Když pominu zpracování někde v třídírně kde ten balíček může spadnout z několika metrů na tvrdou podlahu, tak to, jak jezdí někteří doručovatelé... setkal jsem se s tím u České Pošty - doručovatel s Tranzitem jel tak, že balíky vzadu cestovaly zepředu dozadu, zprava doleva, z vrchu dolů a zase spátky. Klidně bych věřil tomu, že ty otřesy které tam působí můžou něco vyvést. U elektroniky (DPS) nejspíš ne, ale třeba v motoru mohou zapříčinit pohyb uhlíků nebo posunutí pohyblivých částí...

Také jsem měl jednoho Brejlovec od Roca, neodolal jsem a model koupil. Už ho naštěstí nemám, protože hned jak se projevily první problémy s jízdou, tak jsem ho vzal, vrátil prodejci a využil svého práva na odstoupení od smlouvy. Někomu se možná budu zdát divnej, ale nepatřím mezi ty co si kopí model za X tisíc a když na něm půlka věcí nefunguje tak si řeknou "no co, hlavně že mám model, sice nejezdí ale to si spravím svépomocí ze svého...". Nebo vy si někdo koupíte auto za půl milionu kterému nefunguje motor a nebrzdí, ale prodejci řeknete "To nevadí, já si to v garáži nějak opravím"?!? :shock:

Ne že bych byl nějak extra trpělivý, ale než mít polotovar v ceně hotového výrobku tak si radši počkám na něco lepšího (uvidíme co MTB a Huehn)...
Nejvyšší forma života je člověk. Nejnižší formou života je člověk který si hraje s vláčky.Holly
male zvire

Příspěvekod DS Model » pát 04 bře, 2011 2:22 pm

Některé přepravní služby se zásilkami nezachází zrovna v rukavičkách. Když pominu zpracování někde v třídírně kde ten balíček může spadnout z několika metrů na tvrdou podlahu, tak to, jak jezdí někteří doručovatelé... setkal jsem se s tím u České Pošty - doručovatel s Tranzitem jel tak, že balíky vzadu cestovaly zepředu dozadu, zprava doleva, z vrchu dolů a zase spátky. Klidně bych věřil tomu, že ty otřesy které tam působí můžou něco vyvést. U elektroniky (DPS) nejspíš ne, ale třeba v motoru mohou zapříčinit pohyb uhlíků nebo posunutí pohyblivých částí.

Ale jo, fakt s tím nezacházají dobře, ale jednak jsem viděl, jak Roco balí balíky..a když nic jiného, tohle mají zmáklé. :-) A druhak aby se ránou pohnuly uhlíky v motoru, které nic neváží a jsou poměrně dobře zafixované...to by spíš zmáčklo celý model. Nicméně, spekulujeme. Fakt je, že Roco nefunguje jak má a to je špatně. A ještě horší, že dělají mrtvého brouka...i když, to je úhel pohledu..

ds
DS Model

Příspěvekod olik » pát 04 bře, 2011 2:54 pm

Pravdu mame kazdy,me to slape ,VAM ne ,ja kupuji jen v nemecku protoze tam si firma jmeno kazit nenecha,tady u nas je to drazsi a jak se zda tak i kvalitou horsi :mrgreen: Nejsem obchodnik ale myslim si ze DS model je firma tak si ma pozadat o vyjadreni firmy ROCO nebo obchodniho zastupce ....Radi si to tu urcite Vsichni prectou ......Jinak kazdy z nas chce kvalitu,ja reklamoval prvniho brejlovce kvuli nasrtiku a po 10 dnech mam doma model ktery slape a je 100% v poradku.
K tomu Kuehnu ,kdyz vydal prvniho Herculese tak se jim toho taky moc moc vratilo,proste to nejelo a skratovalo to,tak doufejme ze nas to nepotka i brejlovce.......jinak slunicko sviti a hreje i u nas :lol:
olik

Příspěvekod Donatelli » pát 04 bře, 2011 3:12 pm

Ne, nezlob te se na mě, ale musím se ozvat. Jak můžu chtít vyjádření od zástupce fa Roco, který byl na veletrhu v Norimberku minimálně 2x upozorňován na problémy s motory a na diskusi na tomto fóru a pak dá vyjádření že o tom nikdy neslyšel ??? Normálně si z nás dělají legraci nic víc. Dokud jim ten hnůj nepošlem zpět a ve velkém množství, nic se asi dít nebude....
Donatelli

Příspěvekod olik » pát 04 bře, 2011 4:46 pm

A proc to neudelate :?: :?: :!: Kazdy z Vas to rozebere doma a pak tady pisete co to muze bejt :oops: Tak proc si potom stezujete???? V EU je svet stale rozdelen na blok vychodni a zapadni a to je bohuzel realita panove..... nikde jsem tady nenasel kvalitu vozu PAO od roca,kdyz jsem je koupil u nas doma tak maji kriva kolecka a klanice nedrzi v dirach,proste vypadavaji,kdyz je koupim v Nemecku tak jsou kolecka rovna a klanice nejdou ani zatlacit na doraz jak jsou dirky uzke....cim to je??? Taky Vam povim o tech obchodnicich co jezdi do Sebnitz vykupovat zmetky a pak nam je na aukru a vselijak mozne prodavaji za modely z vytriny ,momentalne je jedna T3 na aukru,minule ji prodaval kluk z Usti,asi ji koupil prazak a zase je tam fura lidi co prihazuji...ja tu lok mel pred rokem v ruce za 30 € pri vyprodeji v Sebnitz.... to je k te kvalite o ktere tu mluvime a lide pak pisi ze za to muze ta a ta firma,pritom nekdo koupi zmetky a pak nam je prodava.......Priklad Loco po 20 letech ,budete kupovat vozy Orlen zadna KKK a proc?? nakup za 4€ prodej za 400 peknej podfuk,proc nenapisete ze Vam to vadi, je 21 stoleti jak tady pisete a Vy budete kupovat vozy bez KKK ....nevim podle ceho to kdo z Vas posuzuje a myslim ze je treba resit i jine veci nez jen toho brejlovce....Kdyby si kazdy obchodnik stezoval primo u Roca na toho obchodniho zastupce tak mi verte ze priste uz to bude nekdo jiny kdo Vam bude predstavovat modely ROCO ,myslim ze jako prodejce jste prvni kdo to muze udelat .V Nemecku kdyz je modelar nespokojeny tak to napise do Kuryru a oni si daji pozor ,protoze jim jde o zakazniky.U nas kdyz napisete do ZM-ka tak mate smulu nikdo Vas nebere protoze tam na TT neni nikdo zvedavej,je tam sama Cina a Rusko, a proto take mame pocit ze se vse dela v Cine ikdyz to tak neni........Tohle je nazor lidi co znam tady u nas na zapade cech
Naposledy upravil olik dne pát 04 bře, 2011 5:51 pm, celkově upraveno 1
olik

Příspěvekod ef605 » pát 04 bře, 2011 5:26 pm

Vážení,
sleduji diskuzi kolem brejlovců, protože mám objednaného jednoho od Kuehna ale rád bych si objednal druhého. Po problémech Roca si počkám na MTB nebo opět na Kuehna. Rozdělení kvality v EU na východ a západ věřím, fungovalo to vždy ještě před EU a nedivil bych se tomu i teď. Pokud Roco to takto praktikuje a evidentně dle předchozího příspěvku ano, tak u mě končí, nekoupím od něho nic. Jinak souhlasím reklamovat a reklamovat atˇsi "západ" uvědomí, že nejsme žádní blbci, hlavně se v tom nehrabat! Firmy Loco bych se trochu zastal, vyrábějí sběratelské edice a věřím tomu, že někteří si to koupí. Já osobně s tím nemám problém že je bez KKK, takových modelů je i dnes spusta.
Trafo nebudu komentovat, předpokládám, že se vše řídí normami a i do auta můžete dávat benzín od různých výrobců bez ztráty funkčnosti.

Na závěr chci jen dodat, že jsem rád že fungují takovéto diskuze a že se každý může dozvědět jak o kvalitě tak novinkách. TT zdar!
ef605

Příspěvekod andy » pát 04 bře, 2011 5:55 pm

Pánové promiňte mně, ale tato diskuze začíná tak trochu připomínat tzv. mlácení prázdné slámy :o . Podle mého, a už to tady proběhlo, za nemalé peníze si zasloužíme slušnější výrobek nemyslíte? Proč bychom si měli za každou cenu kupovat nějakej odfušovanej výrobek :evil: , i když se na ty Brejle čekali hodně dlouho. Rozhodně je potřeba reklamovat, reklamovat a........ než doma opravovat a neustále řešit kde se stala chyba. To je přeci nad slunce jasné že chyba je na straně výrobce a je třeba dát najevo naši nespokojenost a že za své nemalé peníze očekáváme stejnou kvalitu jako zákazníci v Německu či Rakousku :wink: .
andy

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)