novinky 2011

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2011

Příspěvekod medvidek » úte 22 úno, 2011 10:07 pm

Dědek píše:Mám také stoupání cca 2,5 cm na metr, používám třmenová spřáhla do šachty, protože krátké hlavy Roco takovou délku spolehlivě neudrží.
Na rovném úseku to bylo v pohodě, ale v oblouku se spřáhlo občas rozpojilo a zbytek vlaku mi ujel do údolí. Proto jsem přešel na hlavy s třmenem ze starých zásob.
Kulisy mám původní včetně vozů od VDV, nemám s nimi problémy. Po výměně hlav spřáhel mám rozpojování vyřešeno.
U těchto ucelených souprav, které nerozpojuji chci vyzkoušet místo třmenové hlavy pevné spřáhlo od Tilliga k zacvaknutí do šachty.
Jestli se ti vyvrací kulisy, tak předpokládám v oblouku. Asi máš malé oblouky. Já mám jeden oblouk s nejmenším průměrem 760 mm, všechny ostatní jsou mezi 900 - 1000 .
Koleje používám Flexi, ohýbám je tak nějak od oka. Kružítko nepoužívám. Trať nemám ideálně rovnou, záleží jak se to zrovna v tom místě povede.
Asi tak jako na dráze ve skutečnosti. Když člověk (jako mašinfíra) za jízdy spí, tak se občas probudí na nějakém tom hupu, když se ozvou v podvozku vyčvachtaný tlumiče.
A to jsem jezdil Přerov, Žilinu a Děčín (téměř vždy na E 499.2 - nyní řada 150).

No přiznam se že vam moc nevěřim,hodte sem par fotek at nejsou spekulace,protože tahat 44 vozu je fakt sila a oblouky s poloměrem 1000mm bych taky rad viděl pokud se bavime o domacim kolejišti :roll:
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod mnitka » stř 23 úno, 2011 7:04 am

Doufám, že je to jen ilustrační foto. Zdá se mi to jako nic moc

Zatím tomuto projektu ze strany ČS train moc nevěřím, projekt má totíž drobátko zamlžené pozadí. Možná, ale budme všichni překvapeni co nás ještě letos ze strany českých výrobců čeká a odkud vlastně ta sedmsetčtyřicetdvojka přiletí.
mnitka

Příspěvekod TomBart » stř 23 úno, 2011 11:42 am

Dědek píše:Mám také stoupání cca 2,5 cm na metr, používám třmenová spřáhla do šachty, protože krátké hlavy Roco takovou délku spolehlivě neudrží.
Na rovném úseku to bylo v pohodě, ale v oblouku se spřáhlo občas rozpojilo a zbytek vlaku mi ujel do údolí. Proto jsem přešel na hlavy s třmenem ze starých zásob.
Kulisy mám původní včetně vozů od VDV, nemám s nimi problémy. Po výměně hlav spřáhel mám rozpojování vyřešeno.
U těchto ucelených souprav, které nerozpojuji chci vyzkoušet místo třmenové hlavy pevné spřáhlo od Tilliga k zacvaknutí do šachty.
Jestli se ti vyvrací kulisy, tak předpokládám v oblouku. Asi máš malé oblouky. Já mám jeden oblouk s nejmenším průměrem 760 mm, všechny ostatní jsou mezi 900 - 1000 .
Koleje používám Flexi, ohýbám je tak nějak od oka. Kružítko nepoužívám. Trať nemám ideálně rovnou, záleží jak se to zrovna v tom místě povede.
Asi tak jako na dráze ve skutečnosti. Když člověk (jako mašinfíra) za jízdy spí, tak se občas probudí na nějakém tom hupu, když se ozvou v podvozku vyčvachtaný tlumiče.
A to jsem jezdil Přerov, Žilinu a Děčín (téměř vždy na E 499.2 - nyní řada 150).

po pravdě, dokud to neuvidím, asi neuvěřím. Přidej nějakou fotku at se máme čím pokochat.
TomBart

Příspěvekod vvitty » stř 23 úno, 2011 2:25 pm

medvidek píše:
Dědek píše:...Jestli se ti vyvrací kulisy, tak předpokládám v oblouku. Asi máš malé oblouky. Já mám jeden oblouk s nejmenším průměrem 760 mm, všechny ostatní jsou mezi 900 - 1000 ...

... oblouky s poloměrem 1000mm bych taky rad viděl pokud se bavime o domacim kolejišti :roll:

Ja nevim, ja tam vidim prumer 1m, ne polomer 1m ... ??
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod medvidek » stř 23 úno, 2011 6:08 pm

vvitty píše:
medvidek píše:
Dědek píše:...Jestli se ti vyvrací kulisy, tak předpokládám v oblouku. Asi máš malé oblouky. Já mám jeden oblouk s nejmenším průměrem 760 mm, všechny ostatní jsou mezi 900 - 1000 ...

... oblouky s poloměrem 1000mm bych taky rad viděl pokud se bavime o domacim kolejišti :roll:

Ja nevim, ja tam vidim prumer 1m, ne polomer 1m ... ??

Asi myslel poloměr,pač pruměr 1 metr je tak pro tramvaje :lol:
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod Dědek » stř 23 úno, 2011 7:05 pm

Pánové vydržte, časem Vám sem nějakou fotku dám, počítám cca 2-3 týdny. Jen co dokončím stěhování kolejiště z horního patra do přízemí a úpravu jeho tvaru podle nové místnosti. Mohu na něm dělat pouze o víkendech, tak to nezvládnu rychleji. Většina je zatím bez krajiny, pouze položené koleje, ale jde Vám přeci o prokázání délky soupravy, nikoliv o přírodu, že? Pro informaci, psal jsem, že mám oblouky o průměru zhruba 1000 mm, nikoliv poloměru.
Dědek

Příspěvekod Martin HO » čtv 24 úno, 2011 6:39 am

Poloměr 500 mm v H0 je téměř nejmenší rozumně použitelný poloměr (PIKO dříve r 440, Roco r 434,5 ... ). Menší byly považovány za nouzové a všechny (zejména parní) lokomotivy je spolehlivě neprojely. Navíc jejich vzhled rozhodně bije do očí ve vztahu ke skutečnosti.
Martin HO

Příspěvekod VikyV » sob 26 úno, 2011 7:17 pm

ČS Train nejspíš opět maká na svých webových stránkách www.cstrain.cz ...
VikyV

Příspěvekod Martin HO » sob 26 úno, 2011 8:42 pm

http://www.cstrain.cz/novinky.htm - Nákladní vůz řady Faccs (národní označení Sas), Kocour T466.2 742.
Martin HO

Příspěvekod stendy » sob 26 úno, 2011 9:43 pm

Hmm, modely čstrainu podla mna na dnešnu dobu pôsobia kapku hračkársky, napr tie podvozky na 466.2 . Snaha sa sice cení ale bolo by dobré zdvihnúť laťku.
stendy

Příspěvekod vorisekml » sob 26 úno, 2011 11:02 pm

CS train uměl dělat i vcelku povedené modely. Nehodnoťte je podle brejlovce a plošiňáku. Původní hektor od ČS train na mě působí lepším dojmem /vždyť to taky vyráběli u Reifry v Annaberg/ než to co teď padá od f.PMT . A polostavebnice elektrik taky nevypadají špatně. Škoda že že to u ČStrainu vždycky hezky začne a špatně skončí. Dodnes nikdo oficialně neosvětlil pozadí pádu modelu hektora. Šušká se toho dost, ale verze německá se dost výrazně liší od té české.
To co je na webu je doufám jen předsériový vzorek /handmuster/. Pokud páni od CS trainu nepřešvihnou cenu tak si myslím že by jim tah na v současnosti nejrozšířenější CS lokomotivu mohl vyjít. To s tou prodejní cenou myslím zcela vážně. Všichni víme jak to bylo s hektorem. U nás se prodával za 5000,-Kč a v Německu se dal sehnat za 120,-€/tehdy bylo € za 28-29Kč/.
H0
vorisekml

Příspěvekod George V. » sob 05 bře, 2011 4:29 pm

U modeltrainu se objevily vozy Bap od PIKA, prý skladem...Že by i PIKO mělo problém s termínama, ovšem tady spíše naopak. :mrgreen:
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod fousek » ned 06 bře, 2011 4:57 pm

Raději problémy s termínem, než s kvalitou. Jestli vozy vypadají jak na obrázku, tak je snad ani nemá cenu kupovat.

Ale abych jen neprudil: Roco letos uvedlo malou posunovací lokomotivu ř. 200/300 ( kat. č. 62957), která by se dala předělat na T232.002. I když na druhou stranu, její anabáze v Československu měla jepičí život.
fousek

Příspěvekod VikyV » ned 06 bře, 2011 6:03 pm

A to já si zaprudím :D. Problémy s termíny PIKO má. Druhá várka PIKO BR118 k.č. 59560 avizovaná na druhou polovinu ledna nikde :-(.
VikyV

Příspěvekod vorisekml » ned 06 bře, 2011 9:09 pm

Proč nemůžu na webu Roco najít zamračenou? Děje se něco?
H0
vorisekml

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)