Moderátor: Michal Dalecký
MirekTT píše:Ještě tu někde zazněl názor na barvu bočnic a čel modulů. Já bych doporučil černou nikoliv proto, že jsem ji začal používat, ale proto, že při použití jiné barvy riskujeme nesourodé odstíny. Barvy sice mají čísla, ale po zaschnutí bude hnědá jiná v balakrylu, jiná v syntetice, možná trochu jiná u toho, či onoho výrobce a možná úplně jiná za deset let. Ale černá bude vždycky černá, ať to natřete čímkoliv od kohokoliv.
MirekTT píše:Dovolím si krapet nesouhlasit. Pokud se to bude dělat ručně, což nedoporučuju, tak je to samozřejmě pakárna. Ale pokud si materiál necháme předřezat, technologicky se ušetří dvě díry do hliníkové nohy (celkem vlastně čtyři) a dále se ušetří velmi pracné a na přesnost náročné svrtávání těch děr. Udělat v domácích podmínkách dva zcela kolmé a rovnoběžné otvory pro šrouby tak, aby se trefily do děr v noze, já považuju za velký kumšt. Je třeba znát, že Milan Ferdián, jemuž moduly Třemešné vyobrazené na Zababovu patří, je profesionální nábytkář se vším vybavením. Tímto my nedisponujem, myslím. Proto si myslím, že čím víc toho půjde dělat na formátovačce u profi firmy, tím jednodušší život budeme mít.
Ferda píše:Používáme tyto:
http://www.ges.cz/konektory/bananky-ada ... ?so=1&of=2
MirekTT píše:Přesné označení neznám. Postačí zkrátka banánek a zdířka na kabel od výrobce Hirschman a výběr se zúží na provedení pájecí a šroubovací: http://www.gme.cz/cz/elektronicke-souca ... 19094.html Zkrátka se vodič do konektoru buďto pájí, nebo utahuje pod šroubek.
MirekTT píše:A že na to jdem vědecky? No proč ne? Mně trošku trápí, že se občas ňimráme v dávno vymyšlených a prověřených věcech. A o trošičku víc mně trápí, že je Zababov takový polotajemný. Celkem mi vadí (je to samozřejmě jejich věc), že jsou tak moc do sebe a že na informace je ten jejich web takovej chudej. Myslím, že by je neubylo, kdyby řekli, co používají přesně za štěrk a co sypou na rozhraní. Informace, které tam mají, většinou už neplatí. Asi jim tam budeme muset nasadit špióna
depo201 píše:... v neděli mi to bude stát
depo201 píše:Chlapi, myslíte že mám ty upínáky pojistit vrutem k bočniciLepil jsem to "jen" Herkulesem.
Raději bych to udělal, zkazit se tím nedá prakticky nic...
milan ferdián píše:Zababov není tajemný,akorát vám se nechce klikat.Co takhle "DOPORUČENÉ VLASTNOSTI MODULU" H0 v pdf.
freekey píše:Byl by zájem o některý z těchto workshop? ...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků