Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
litice120 píše: ..... Kritika ma sve misto, kde jinde nez na forech tohoto typu. Mela by ale byt objektivni. .....
litice120 píše:Zdravim,
pridam si taky trochu svoji do mlyna!
Urcite je dobre, ze je konkurence, ze je z ceho vybirat. Ale nezvrha se nekdy tahle diskuze opravdu k tvrde lobby? Nejsem az zas tak vyhraneny kritik, jako je mamut, ale s nekterymi vecmi co pise, musim (pane Bana prominte) souhlasit. Osobne se povazuji za velkeho brejlofila a rekl bych, ze mam tuhle masinu hodne v oku.
At jsem nevidel vyrobek MTB na zivo - porovnavam podle fotek - tak zasadni chybou kterou na nem vidim je tvar bryli - bryle jsou příliš velike, dolni hrana je prilis rovna a celkove jsou plossi, nez ve skutecnosti. Brejle proste takhle nevypadaji...S tim souvisi dalsi charakteristicke znaky - tvar vrchni strechy (krivka na krajní hrane musi mit konkávní tvar, ne konvexní), tvar tubusu reflektoru (tubus musi klesat smerem k brylim, ne byt rovne nebo nedej boze stoupat...). Vsechny tyhle casti daly masine charakteristicky vzhled a konec koncu i jmeno. To jsou proste neodiskutovatelne fakty. Tak se nedivte, ze my brejlofilove je budeme lustrovat velmi peclive. Samozrejme, nekomu to nevadi a tuhle anomalii klidne kousne. Me se to proste ale prici a ta lokomotiva to u me bohuzel diky temto detailum (pro me zasadnim) prohrava.
Koupil jsem si ROCO, nevydrzel jsem. Mam trojku polomacenou a i ctyrku modrou s bleskem. Ani ROCO me uplne nepresvedcilo. Proporce detailu, o kterych pisu, maji ale udelane lepsi, nez MTB. Co ale udelali blbe jsou prilis silne gumy kolem oken na brylich. ANo, model ma jiste limity, nektere veci proste parametricky zmensit nejdou, ale mohli alespon ubrat na siri sloupku. Samozrejme me ROCO nakrklo s tema pevnyma madlama, kdyby tohle nepodelali, byl by to velmi krasny model, pak samozreme ty styky forem na prsou, trhana jizda...Pockejme ale na tretiho v rade - pana Kuehna. Od nej mam temer vsechny jeho modely a jizdni vlastnosti jsou paradni. Po te, co jsem cetl rozhovor s nim v ZM, trochu chapu vic jeho politiku zpozdeni (ktera me taky pekne..Na bastarda uz cekam pul roku)...Tak snad to zpozdeni u bryli nebude prilis velke, abychom mohli jeste letos hodnotit vsechny tri kousky do kupy...
Kritika ma sve misto, kde jinde nez na forech tohoto typu. Mela by ale byt objektivni. Jeslti je nebo neni, to je ale na posouzeni ostatnich. Nejaka cenzura typu "vymazte" zde preci nema misto. Taky prosim nehazejte nekoho, kdo si dovoli napsat ze je neco blbe...hnedka do jednoho pytle s hulvatama. O uspechu toho ktereho modelu stejne nakonec rozhodneme vsichni tim, kolik kusu modelu si nakonec koupime...
Hezkou nedeli,
Paja!
litice120 píše: Hele, kde jsem psal ze jsou nižší? Já říkám, že jsou celkově moc veliká, v parametru celé karosérie. Koukněte se na kteroukoliv fotografii realneho brejlovce z tohoto pohledu (z pohledu co fotil v modelu pan Bana)...Treba na strankach ustředního brejlofila Bridella jsou jich mraky (http://www.cztrain.com) ...tam to prostě vidíte. Ta střecha - je to vidět i na te fotce srovnavání obou modelů. Střecha ROCO je v tomto pohledu vypouklá jak má být (sorry za to slovo konkávni) ale MTB je vydutý dovnitř coz je spatně. Chapu proc to je, jestli jsou celní okna velká jak tvrdím, střecha tam takto prostě musela přejít....
Michal Dalecký píše:Chlapi nechte toho, at to Vita dodela do finalni podoby a pak to tady reste. Kazdy model si najde sveho zakaznika i kdyby bylo 10 vyrobcu. Pred rokem by jste slintali nad odlitkama a ted si muzete vybirat z tovarnich modelu od 3 vyrobcu. Chjo.
Patrik Novák píše:http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/Liberec/#PA291140.jpg
Martin HO píše:Z toho co jsem zde na fóru viděl a četl ......
2. Škoda že kolega Báňa dělá TT, já bych jej v H0 bral všemi deseti.
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků