Ahoj
Využiji tohoto vlákna, protože je to přesně o tom, co chci vytvořit.
Mám doma zbytky starého TT na "U" profilu, tak jsem se rozhodnul postavit hračkové kolejiště pro tříletého syna.
Po pročítání tohoto fóra a studování různých návrhů minikolejišť jsem začal stavět na desce 98,5x79,5cm. Moje představa byla původně klasická "osmička" následně doplněná o výhybnu v tunelu. Chtěl bych mít plně automatizované střídání dvou krátkých vlakových souprav. Malý "strojvůdce" by řídil pouze rychlost vlaků.
Narazil jsem však na problém-potřebuji vystoupat na 70ti cm do výšky min 5,5 cm

To jsem zjistil, že bude asi nemožné. Měli by jste nějakou radu, jak tohle kolejiště postavit, aby bylo sklonově vyhovující?
Nechci do toho cpát žádné velké peníze-je to v podstatě kolejiště "na rozbití", protože přecejen tříleté dítě ještě nemá cit pro tyhle křehké věci. Nicméně bych si na tomhle "modelu" chtěl vyzkoušet nějaké techniky, které bych využil pro svoje zamýšlené kolejiště. Hodně mě zaujala úvraťovka od sotouse. Ale to je zatím hudba budoucnosti. Na zkušebním kolejišti budu mít připravenou výhybku, přes kterou bych ho mohl připojit ke své úvraťovce, pokud dožije její realizace

- Rozložení kolejí na rovině
- 001.jpg (118.37 KiB) Zobrazeno 9255 krát

- Koleje ve stoupání
- 002.jpg (135.76 KiB) Zobrazeno 9255 krát

- Pro názornost zakrytá místa, kde nebude trať vidět
- 003.jpg (102.05 KiB) Zobrazeno 9255 krát