Moderátor: Michal Dalecký
vorisekml píše:A to by jsi se divil jak se od sebe ty jednotlivé 52 v detailech lišily....na to přijdeš až když to děláš a zjistíš že tu musíš kompletně předělat střechu, u téhle překopat umístění turbodynama, třetí měla odlišné dýmniční vrata. Válka byla krutá. Z továrny šly všechny víceméně shodné ale šrámy z bojů a snaha vrátit je do služby způsobovaly rozličné odlišnosti. Na tyhle detaily přijdeš až když děláš konkrétní stroj. Tedy pokud děláš model, u mašinky je šuma fuk.. . Já se snažím dělat modely. Mě udělalo Roco tou šedou válečnou verzí docela radost, ještě to zkonzultuji s kolegou v říši a pokud bude vše sedět tak ji rád přivítám ve sbírce šedivek.
Já chtěl spíš kolegovi vymluvit koupi té 52.8 DR která je opravdu nejméně vhodná na ČSD verzi. Jinak Gutzoldovo 52 mám 3 a nejezdí špatně, Roco je ale lepší /dražší/. Nejhůř mě jezdí Liliput, tam se dokonce sekal v oblouku rozvod. Paní ČLR měla svůj den a jednotlivé klacky rozvodu poskádala na každé straně modelu trošku jinak a taky ty nešťastné šroubky místo čepů...no Liliput.
loscarlos píše:Ahoj, myslíte že pokud opravdu čstrain udělá toho kocoura, že budou na trhu i díly ? Mám na mysli jako např. z brejlovců. Mám doma jednoho rozdělanýho z odlitku. Že bych si počkal na zábradlí, abych se s tím nemusel letovat. No a okna by taky nebyla k zahození .... ?. No a možná i další detaily ..... ?
.
Michal Šuhajda píše:S okny potíž není. Mám dvě loko s odlitků od p. Máši a okna do jedné jsem dělal max. jeden večer - pevná okna (přední,a zadní boční) z obalu od CD - vsazovaná přímo do odlitku (bez lepení), takže jsou téměř zároveň s kastlí,
Dědek píše:Běžná ucelená souprava je 26 vozů Sas, 42xFalls a 2x35 Eas). .
Dědek píše:Dědek píše:
Běžná ucelená souprava je 26 vozů Sas, 42xFalls a 2x35 Eas).
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků