Ferda píše:No, než se to načetlo, tak jsem stihnul uvařit kafe

, ale hned potom jsem žasnul. Kdyby jste totiž před Horní Blatnou neměli "zatáčku" (obloukem bych to nenazval) s poloměrem patrně hodně pod 1000 mm, tak jste ten prostor využili snad ještě hůř než ti poláci.
Milý Ferdo, než příště popustíš uzdu svým emocím

, zkus nejdříve trochu vychladnout a pečlivě nastudovat podklady (mimochodem mně se to načítá bleskově, i když jsem momentálně v Německu)
Především Tě musím upozornit, že mícháš hrušky s jablkama. Cituješ totiž normy H0-kové a aplikuješ je na N-kový layout
Ferda píše:Kde vlastně skončily vaše normy?
Ten poloměr odhaduji tak mximálně na R = 600. Vaše norma říká na lokálce min. R = 1435!
Norma pro N-kový oblouk říká, že minium na trati je 800mm, v doporučení a v praktickém používání máme dokonce minimum 1000mm. Tedy jsme ještě přísnější, než naši H0 kolegové.
Pravdu máš v tom, že ten oblouk u Blatné je 600mm, což je mimo normu. Jsou to staré obloukové moduly, které vznikly dávno před N-kovou sekcí Zababova a svého času jsme je po vzájemné dohodě dočasně pouštěli do layoutu, dokud nebyl dostatek obloukových modulů s metrovým poloměrem. Ale i tehdy se dávaly výhradně na lokálku, což je také větev, na níž byly v Praze zařazeny. Dnes už se tyto moduly nepoužívají, jejich majitel navíc již není naším členem.
Ferda píše:Délky kolejí v nádražích nedosahují 3.300 mm snad ani v Pečkách. Takže celý layout je lokálkový?
Pečky nejsou Pečky, ale skrytá stanice Pecka. Délka kolejové části je 3600mm, celková délka modulu je 4800mm. Mimochodem, v N-ku máme na hlavní trati min. délku dvou dopravních kolejí stanovenu na 2400mm, tedy po přepočtu opět přísnější, než kolegové v H0. Na lokálce máme 1200mm. Výjimky jsou přípustné, pokud odpovídají nějaké reálné předloze, viz. např. Radkovy Žleby. Takže zase jsi přestřelil
[quote="Ferda"]Ti poláci alespoň dle nákresů nemíchají čela modulů, Zato vy docela často./quote]
Opravdu? A na to jsi přišel jak? Napamatuji si, že bys někdy byl na našem N-kovém setkání, ale mohu se plést, už mi paměť tak neslouží
Ani při pohledu do layoutu z Prahy takové místo nevidím, natož "
často", jak říkáš Ty. Jsou tam dvě místa, kde nesedí rozhraní, ale to jsou místa styku s německými moduly, kde je použito rozhraní typu násep. Jelikož toto rozhraní není běžně používáno (my ho nepoužíváme vůbec), nejsou pro něj k dispozici přechodové moduly, takže na dvou místech styk nesedí. Ale jak říkám, jen proto,, že je tam nestandardní rozhraní. Jen to dokazuje, že nemá smysl mít kdovíkolk typů rozhraní, velmi to pak komplikuje plánování layoutu.
Tak trochu jsem se rozepsal, ale pro změnu jsi zas trochu nadzvihl Ty mě, i když jinak si Tvých příspěvků na tomto fóru považuji a velmi často mi mluvíš z duše. Tentokrát ale ani trochu!