Brejlovec Roco ČSD

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec Roco ČSD

Příspěvekod mben » úte 01 úno, 2011 7:40 am

Jeff Hopper píše:Jště by se mohla udělat anketa kolik lidí si brejlovce od roca koupilo. :D :D

No a pokud bude chtít roco udržet krok s konkurencí tak bude muset zlevnit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No já třeba minimálně Najbrta vezmu. A celkem 100% budu mít Brejle od všech tří výrobců. A dokud nepojedou všichni 3 vedle sebe tak síru na nikoho pouštět nebudu. :D
Michal
mben

Příspěvekod Jeff Hopper » úte 01 úno, 2011 8:32 am

Jasný 8) . Brejlovce mám a stačí jeden(kdyby roco je vydalo týden od sebe tak bych měl dva :D :D - zelenošedého na ukojení zvědavosti :lol: :lol: a šípáka protože jsem ho chtěl) Takhle že je roco vydalo najednou tak vše splnil šípák(jejich smůla :lol: :lol: ). A dalšího si od roca nevezmu protože jsou drahé a raději ušetřím cca 700,- Kč na nákup něčeho prospěšnějšího 8) 8) . Pokud MTB udělá varianty co chci tak si je veznu od něj 8) . A samo jednoho khuena pro porovnání a ze zvědavosti :shock: :shock: . Problém je že v současné době mám tak nějak přemašinováno tak musím dát bacha aby se mi holky na kolejišti neporvaly o vagony :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jeff Hopper

Příspěvekod aldrin » úte 01 úno, 2011 11:53 am

Peter.sid píše:caute.
Tak uz aj ja mam prveho okuliarnika od Roco. Ale........akosi mi blbnu svetla. Kupil som analogovu verziu + dekoder od Kuehn-a. Typ N025.
Pri jazde vpred mi funguje osvetlenie bez problemov. Vsetko funguje spravne, osvetlenie ide zapnut/vypnut cez OK tlacitko (Roco multimouse)
Ale ked chcem ist dozadu, tak tu su problemy. Pokial idem dozadu bez svetiel, loko reaguje na mys, na zmenu rychlosti aj smeru.Akonahle pri jazde naspet zapnem svetla, loko prestane reagovat na mys, a ide si tak, ako pred zapnutim svetiel. Neda sa zastavit, nedaju sa vypnut svetla, nepomaha nic, len ho zdvihnut od kolaji, vypnut svetla a potom znova to iste.........tvrdohlava lokomotiva :D
Skusal som jej dat iny dekoder, nepomaha, robi si to znova toto iste........ :x
V com je chyba? Dekoder som naprogramoval podla prirucky, nasunuty je spravne, a dalej si uz neviem rady. S mojou chabou nemcinou som sa docital cosi o CV 55, tuto adresu som skusal podla prirucky 1,2,4,8,16,32,64,128........stale si to robi svoje
Ma tu niekto podobny problem?

Podobne som "maturoval" aj s Hektorom, ale vtedy tu bola na tuto temu dost dobra debata, a pomohlo...

Peter

No Ja to vidim na kombinaci lokomotiva, respektive tistak, plus dekoder. Me delal tohle Kuehn v ER20 od Flaischmana v N. Ale tam navic pri rozsvicenym svetle najel do maximalky a nedalo se s nim nic delat.
Ja to az zas tak neresil, protoze pouzivam ABC a to Kuehn stejne neumi. A ZIMO a LENZ mi tohle nedelali. Muzu to potvrditi v Brejlovci, protoze ve zvukovy verzi je ZIMO a do modryho jsem dal Silver Mini a Brejlak jezdi jak z praku. Spis mi to prijde ze Kuehn nema rad nejaky kondik v obvodu.
Ale to je jen muj skromnej dohad, protoze mam rozpitvany Zima a Lenze. Kuehna zas tak neznam.

David
aldrin

Příspěvekod Peter.sid » úte 01 úno, 2011 1:01 pm

a co je potrebne?
Vymenit loko alebo skusit iny dekoder? Inak vcera som jazdil s tym okuliarnikom od Roco, no a zrazu prestal tahat v miernom stupani (2 az 3 cm na 1 metri). Po miernom "rozpitvani" som zistil ze v jednom podvozku je vyskoceny taky cierny doraz, co drzi snekovy prevod na spravnom mieste. Po zatlaceni toho plastu mi snekovy prevod skocil spet a odvtedy to slo. Ale vytoceny som bol poriadne. Ako si toto moze dovolit taka firma ako je ROCO? :?: :?: :!:
Ake skusenosti maju ostatny?? Tiez by ma to zaujimalo.

Peter
Peter.sid

Příspěvekod MOL » úte 01 úno, 2011 1:14 pm

Peter.sid píše:a co je potrebne?
Vymenit loko alebo skusit iny dekoder? Inak vcera som jazdil s tym okuliarnikom od Roco, no a zrazu prestal tahat v miernom stupani (2 az 3 cm na 1 metri). Po miernom "rozpitvani" som zistil ze v jednom podvozku je vyskoceny taky cierny doraz, co drzi snekovy prevod na spravnom mieste. Po zatlaceni toho plastu mi snekovy prevod skocil spet a odvtedy to slo. Ale vytoceny som bol poriadne. Ako si toto moze dovolit taka firma ako je ROCO? :?: :?: :!:
Ake skusenosti maju ostatny?? Tiez by ma to zaujimalo.

No. ROCO si to přinejmenším v TT dovoluje pořád, jediné řešení je: buď si to opravit vlastními silami nebo reklamovat... Jistě na to ROCO bylo již několikrát upozorněno, ale že by se něco změnilo pochybuji...
MOL

Příspěvekod Peter.sid » úte 01 úno, 2011 1:19 pm

a s tymi svetlami a dekoderom ma niekto nejake skusenosti? Alebo to vsetkym funguje bez problemov a ja mam zasa ten "spravny" kus :D

Peter
Peter.sid

Příspěvekod aldrin » úte 01 úno, 2011 2:32 pm

Jak jsem psal, zkusil bych jinej dekoder. Moje zkusenosti z N-ka jsou, ze Lenz chodi takrka ve vsem.

David
aldrin

Příspěvekod nalini » úte 01 úno, 2011 9:27 pm

Peter.sid: Pokud Ti svítí správně v analogu, doporučuji vyzkoušet dekodér od jiného výrobce. I má zkušenost je, že Lenz nebo Zimo jsou naprosto bezproblémové.

Jeff Hopper: Roco (zatím) "Brejle" nezlevní, nemají důvod. Můžeš si snad v této chvíli koupit něco jiného :?: . Můžeš to buď akceptovat, což jsi udělal a já taky :) , nebo čekat ... Ani krok s nikým držet nemusí, to je věc těch ostatních, kteří ještě na svých modelech v různých stádiích přípravy pracují. Slibné "želízko v ohni" je pan Báňa. Držme mu palce. Pokud jde o konkurenta č.2 :) , tady mám obavu, že v době, kdy přijdou s prvním Brejlovcem, už bude Roco prodávat v téčku "Zamračenou". Ale palce jim držím taky ...
nalini

Příspěvekod Jeff Hopper » stř 02 úno, 2011 7:53 pm

Já nemyslím, že Roco zlevní hned(jestli zlevní) Spíše až na trh příjde konkurence. A já osobně si počkám :D :D . Taky záleží kolik bude koncová cena konkurence 8) , protože zatím uváděné ceny jsou :!: zaváděcí :!: - takže potom můžou klidně vyskočit na úroveň roca
Jeff Hopper

Příspěvekod Esc_Lock » čtv 03 úno, 2011 3:52 pm

Ahoj modeláři. Chci se zeptat, jestli potřebuju digitální kolejiště k provozu ozvučeného brejlovce. Mám klasické analogové kolejiště a nevím, jestli je funkce zvuků vázána na ovládání počítačem nebo ty zvuky děla brejlovec sám ze sebe bez digitalizace.
Esc_Lock

Příspěvekod Mirek Moc » čtv 03 úno, 2011 5:16 pm

pro Esc_Lock. Přečti si celou tuto diskuzi a na stránce 8- 9 a dalších najdeš odpověď na tvoji otázku.
Mirek Moc

Příspěvekod aldrin » pát 04 úno, 2011 8:53 am

Zkousel jsem to i v analogu. S digitalem se to opravdu uz bohuzel neda srovnat. Dost jsem se osival, jestli si mam k N-ku v digitalu predigitalizovat i TT a brejlak to rozhod.
Nicmene v analogu: Nemeril jsem to presne na volty. Ale pri nizkym napeti se nerozjede, ale nastartuje a rozsviti svetla. Nevim, jak by to slo udelat klasicky analogove aby se usek nevypnul, ale sly do nej tak cca 2V, ale jen pro urcitou masinu.
Pri jizde normalne naskoci zvuk, podle toho , jak je nastavenej dekoder. Ted uz si nepamatuju, jaky vsechny CV jsem prenastavil, ale dost jsem si s tim hral. Hlavne s vybehem lokomotivy a prodlevou kdy znova najede do vykonu. Rekl bych, ze v teto oblasti je ZIMO vice flexibilni nez ESU. Ale rekl bych, ze pri rozjezdu, ten zvuk na analogu enni takovej jako v digitalu. Je to striktne asi zavisle na napeti, kdezte digital bere v uvahu vsechno ostatni... Nicmene i v analogu je to celkem OK.
aldrin

Příspěvekod aldrin » pát 04 úno, 2011 9:56 am

Pro slovenske kolegy, na nemeckem e-bay je uz is slovenska verze.
aldrin

Re: Brejlovec Roco 754

Příspěvekod lisacik » pát 04 úno, 2011 11:58 am

Dobry den p. Dalecky.
Prosim mohli by ste spravit recenciu Brejlovca Roco 754.
Dakujem
Jano
lisacik

Příspěvekod Trainmaniak » stř 09 úno, 2011 6:08 am

Chlapi, také máte u Brejlí Roco tak přesazená čela (viz foto níže)? Mám to na všech 4 rozích. Co jsem se tak poptával, je to na všech kouscích v mé blízkosti. Tak jen sonduji, jestli je to "vlastnost" všech modelů, nebo jen chyba na některých exemplářích. Zatím to vypadá na první možnost. Na fotce je ten nejextrémnější případ z těch 4 rohů na mém stroji. Pokud se to potvrdí, divím se, že to ještě nebylo předmětem diskuzí (a nebo mi to uniklo), protože tohle mi fakt vadí víc než třeba vystouplá madla.

Včera jsem si model přivezl a večer 2x půl hodiny zajížděl. Kolísání rychlosti se opět projevilo, a to celkem značné, ale až zhruba po 15 minutách jízdy na půl výkonu. Jev doprovázlo zahřívání a typická "vůně". Pak jsem mu dal za uši a jezdil na plný céres. Kolísání v prvním směru zmizelo. Druhou půlhodinu totéž opačným směrem. Po hodinovém zajetí mohu konstatovat, že problém (zatím) vymizel. Dnes prověřím. Padaly mi klapky, tak jsem zalezl do peřin. :) Podle mě si je Roco vědomo této "technické záležitosti" a hodinové zajíždění souvisí i s tímto, nejen s usazením převodů. Je to již třetí případ v řadě (Sergej, BR 18) a divil bych se, že by s tím nic nedělali, kdyby nevěděli, že se to zajetím vyřeší. Prostě milý modeláři, zajeď model dle návodu a bude Ti to jezdit. Na důvod se neptej. Tak bych to asi viděl já.

Obrázek
Trainmaniak

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)