Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY

Příspěvekod cipisekmp » pon 17 led, 2011 4:11 pm

Zdarec, draty budou, ale nechci je urazit pri sazeni stromku. Draty si necham jako finale. A jelikoz jsem prijmenim z ptaci rise, tak nejakeho ptaka laskotka by to fakt chtelo chichi.
Ahoj Cipisek
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod pekl024 » pon 17 led, 2011 6:42 pm

harmi píše:Nuz prehodnotil som svoje povodne megalomanske plany, a preto mam teraz otazky v sekcii Moduly najma okolo sirky modulov, hoci to tu uz...........................................................................................................................nejaky lichobeznikovy prechodovy modul?
Obrázek

4. Mate prosim niekto skusenost s ponukou modulovych ramov polotovarov a rozhrani http://kzmkokava.railnet.sk/?p=148? Nemaju na webe ani obrazky a aj ked nemam iluziu, ze by som to doma lepsie vyrobil, rad by som vedel, ci je to vhodne riesenie.

Dik, ph.

Ahoj , je prosím daná délka pro modul zababov nebo fremo?

Asi špatně hledám, výkresy čel jsem našel.
pekl024

Příspěvekod Dan Buchtela » pon 17 led, 2011 7:07 pm

pekl024 píše:Ahoj , je prosím daná délka pro modul zababov nebo fremo?

Ahoj, délka daná není, záleží jen na Tvých přepravních možnostech, aby se Ti to vešlo do aouta a aby se s tím dobře manipulovalo. Obvykle se nedoporučuje delší než 1 metr.
Dan Buchtela

Příspěvekod cipisekmp » úte 18 led, 2011 3:43 pm

Ahoj, drobna technicka pripominka. Neslo by tohle vlakno modulu dat do zakladniho adresare? Uz ted ma 44 stran a ocekavam ze se bude dale intenzivne natahovat. Myslim tim primo do obecnych temat napr. Tam si muze kazdy, kdo dela moduly udelat svoje vlakno a uz se v tom bude dati lepe vyznat.
S pozdravem Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod milan ferdián » úte 18 led, 2011 3:49 pm

cipisekmp píše:Ahoj, drobna technicka pripominka. Neslo by tohle vlakno modulu dat do zakladniho adresare? Uz ted ma 44 stran a ocekavam ze se bude dale intenzivne natahovat. Myslim tim primo do obecnych temat napr. Tam si muze kazdy, kdo dela moduly udelat svoje vlakno a uz se v tom bude dati lepe vyznat.
S pozdravem Cipisekmp.

To může jen admin... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Moduly (původní téma)

Příspěvekod Rudolf » úte 18 led, 2011 4:19 pm

Sem bylo přesunuto téma Moduly z fóra Modelové kolejiště.
Rudolf

Re: Moduly (původní téma)

Příspěvekod mlha » úte 18 led, 2011 5:16 pm

To byl teda frmol,díky Rudolfe
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod harmi » úte 18 led, 2011 7:30 pm

pekl024 píše:
Ahoj , je prosím daná délka pro modul zababov nebo fremo?

Dobra dlzka je 80cm, ono sa to nezda, ale 100cm je menej prakticke aj na uchytenie jednou osobou. Kazdopadne uvedene dlzky boli len ilustracne, kedze islo o otazku ako je lepsie urobit prechod (ci plynule lichobeznikovym prechodom alebo natvrdo s ostrymi okrajmi).
TT moduly, Wintrack (aj cz).
harmi

Příspěvekod modeln » úte 18 led, 2011 7:55 pm

to harmi:neviem ci si objednaval tie cela s KZM Kokava,ale s kludnym svedomim mozes,od nich mam cela na moduly v N-ku,a su presne,podla noriem
modeln

Příspěvekod Pája » úte 18 led, 2011 8:10 pm

Po zkušenosti při stěhování modulů v Zababově,budu už stavět rovné moduly 800 až 850 mm (1000 je už hůře mobilní),obloukové se staví jako násobek 5stupňů (5 , 10 , 15st. , atd)-tudíž záleží i na poloměru jak bude modul velký.Pokud je plánuješ často stěhovat,např. na srazy,tak nezapomeň plánovat vždy dva stejný.A to kvůli přepravě,dáš je vzhůru nohama k sobě a spojíš pomocnými čely z překližky a rázem uneseš dva najednou a ještě se sami vzájemně chrání před nechtěným poškozením.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod harmi » úte 18 led, 2011 8:18 pm

modeln píše:to harmi:neviem ci si objednaval tie cela s KZM Kokava,ale s kludnym svedomim mozes,od nich mam cela na moduly v N-ku,a su presne,podla noriem

Dik, ano, uz mam rovno cele moduly, nielen cela.
TT moduly, Wintrack (aj cz).
harmi

Příspěvekod Ferda » úte 18 led, 2011 8:32 pm

Pája píše:Po zkušenosti při stěhování modulů v Zababově,budu už stavět rovné moduly 800 až 850 mm (1000 je už hůře mobilní)...

Někdy Vám japoncům (čti: ti co dělají miniaturní měřítka :D ) docela závidím. Já mám strach, že se mi na modul 50 x 120 cm krom kolejí už nic nevejde a vy si děláte starosti jestli s tím pohnete :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod pekl024 » úte 18 led, 2011 8:33 pm

Děkuji za vysvětlení, budu stavět na 99% segmentovku, ale koukal jsem i po modulech a nikde jsem nenašel délku.
pekl024

Příspěvekod Pája » úte 18 led, 2011 9:22 pm

Ferda píše:
Pája píše:Po zkušenosti při stěhování modulů v Zababově,budu už stavět rovné moduly 800 až 850 mm (1000 je už hůře mobilní)...

Někdy Vám japoncům (čti: ti co dělají miniaturní měřítka :D ) docela závidím. Já mám strach, že se mi na modul 50 x 120 cm krom kolejí už nic nevejde a vy si děláte starosti jestli s tím pohnete :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ferdo,něco ti prozradím,moduly jdou spojovat ! A to nejenom za sebe,ale dokonce i vedle sebe. :wink: :D
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod Ferda » úte 18 led, 2011 9:49 pm

Pája píše:... Ferdo,něco ti prozradím,moduly jdou spojovat ! A to nejenom za sebe,ale dokonce i vedle sebe. :wink: :D

To už mi prozradili dávno :mrgreen: To co vidíš na tom papíru na odbočném modulu překvapivě není žádná mapa, ale ideová studie Modulu bývalé Koksovny Karolína v Ostravě s nádražím Ostrava - Střed. Cca 60 segmentů, cca 48 m2, prostor cca 8 x 9 metrů a 6 normovaných čel pro napojení na modulovku.
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Moduly_z ... 101130.jpg
Tady je na vratech přibližně na formátu A1 i s tématickou dobovou fotografií. Na té A3 to nebylo moc čitelné :D
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Moduly_z ... 101343.jpg
Navíc Dašek už má naplánován dvoj, možná i řtyřmodul, kde koleje vedou jen na jedné polovině. Ale o tom někdy příště. Nejsme raketoví modeláři. Nám to chvíli trvá :mrgreen:

Dnes jen pár fotek aby se vědělo, že nespíme.
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Moduly_z ... 111523.jpg
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

PředchozíDalší

Zpět na Moduly