Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Jarda H. píše:Impozantní...... po shlédnutí i skryté části mne tak napadá finanční náročnost (časová ani ne, tohle je celoživotní koníček), na jednoho domácího stavitele a finančníka je to dle mého dost velké sousto
![]()
Jarda H. píše:
Předpokládám (už dlouho), že se Michal podílí na brožuře kolejových plánků, kterou si všichni spojujeme s Milanem F.
Michal Šuhajda píše:Pro štokra: Je použito kolejivo PIKO AGLEIS a po dohodě s Tomem jsou použity ve viditelné části poloměry R3 (cca484mm) ve skrytých částech místy R2 (cca422mm)
Na plánku není dodělaná krajina v "horní části" (Kterou mám při kreslení dole) tedy v části mimo Město, které zabírá prostor okolo hlavního nádraží. Tam mám krajinu rozkreslenou v ruce, tenhle plánek bvyl původně určen pouze k odsouhlasení vedení tratí, ale Tom je na roizdíl ode mě rychlík. Pokud bude Tom dost štíhlý a obratný, může kolejiště rozšířit o vyloženě "krajinářský panel" a propojit silnici okolo staniční budovy. případně i s provozem "autodráhy" (smyčka v prostoru pod depem, druhá okolo bloku domů). I když o Fallercar systému zatím uvažováno nebylo.
Skrytá stanice je napojena tobogány (jednoduché pro dvoukolejku na obou stranách, pro jednokolwejku je "trojitý". Skrytá stanice je společná pro všechny tratě. Na základě předchozích plánků jsem počítal s možností provozu "dokola", ale na obou koncích SN jsou smyčky pro obracení souprav s tím, že část SN je vyhrazena pro odstavování souprav po otočení.
K brožuře kolejových plánků: To je Milanovo dílo, jestli jsem přispěl, takl možná nápadem na vzhled kolejiště, který Milan upravil a perfektně překreslil.
PS: Milane, doufám, že na objednaný výtisk dostanu taky podpis s věnováním. Nebo budeš dělat samostatnou autogramiádu?
tom1984 píše:ahoj rad bych zde uveřejnil pokroky při stavě meho kolejiště dle návrhu Michala Šuajdy ve sklepní místnosti o rozměrech 5,5 x 3 m . Jedná se o kolejiště v měřítku Ho ovladané pomoci DCC sistému od firmy lenz . Epocha je přelom III a IV . Jedna se převažně o Německé drahy oblast bavorska. planek a fotky dodam.
tom1984 píše:zde slíbený plánek kolejiště .
http://tom1984.rajce.idnes.cz/planek_ko ... /#tom2.jpg
http://tom1984.rajce.idnes.cz/planek_ko ... omskry.jpg
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků