kolejiště Ho

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: kolejiště Ho

Příspěvekod tom1984 » pát 24 zář, 2010 6:16 am

Ahoj konečně jsem dospěl ke konečné podobě mého nového kolejiště . Plánek pro mně vymislel a sestavil Michal Šuhajda kterému bych těl zároveň touto formou i veřejně poděkovat. Michale moc ti někuji a važim si tvé pomoci.
Přílohy
tom2.jpg
tom2.jpg (130.98 KiB) Zobrazeno 6089 krát
tom1984

Příspěvekod Jarda H. » pát 24 zář, 2010 7:06 am

Michal vymYslel a nakreslil velmi pěkný plánek, strávil nad tím hromady hodin :!: Tome, vezmi ho alespoň na pivo :lol:

Předpokládám (už dlouho :D ), že se Michal podílí na brožuře kolejových plánků, kterou si všichni spojujeme s Milanem F. Držím palec Michalovi Š. aby mu vydržela chuť a čas pomáhat tady na fóru, dělá pěkné plánky.

DOTAZ : K plánku pro Toma - na konci je dvoukolejka, která jde jako by oválnou spirálou dolů do vrátné smyčky ? Nebo je to myšleno jinak ?
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod tom1984 » pát 24 zář, 2010 7:10 am

zde je skrytá část kolejiště
Přílohy
tomskry.jpg
tomskry.jpg (114.13 KiB) Zobrazeno 6078 krát
tom1984

Příspěvekod Jarda H. » pát 24 zář, 2010 7:28 am

Impozantní :roll: ...... po shlédnutí i skryté části mne tak napadá finanční náročnost (časová ani ne, tohle je celoživotní koníček), na jednoho domácího stavitele a finančníka je to dle mého dost velké sousto :!: :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod štokr » pát 24 zář, 2010 7:39 am

Ahoj Michale ,
prosím tě, jaký jsi navrhl radiusy v obloucích. Díky. Právě se peru s podobným tematem a rád bych se zeptal co si můžu dovolit.
H0 DCC
II. - III. ep.
správa bez vyznání
www.stokr.cz
štokr

Příspěvekod pavel » pát 24 zář, 2010 8:22 am

Jarda H. píše:Impozantní :roll: ...... po shlédnutí i skryté části mne tak napadá finanční náročnost (časová ani ne, tohle je celoživotní koníček), na jednoho domácího stavitele a finančníka je to dle mého dost velké sousto :!: :!:

Jen výhybky s přestavníkama vyjdou přes 40.000 Kč :roll:
pavel

Příspěvekod milan ferdián » pát 24 zář, 2010 9:02 am

Jarda H. píše:
Předpokládám (už dlouho :D ), že se Michal podílí na brožuře kolejových plánků, kterou si všichni spojujeme s Milanem F.

Bylo to jen mé přání...Od Michala tam budou dvě přepracované kolejiště.Byl bych radši ,aby tam byly původní.
A že Michal umí,to víme :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 27 zář, 2010 7:21 am

Pro štokra: Je použito kolejivo PIKO AGLEIS a po dohodě s Tomem jsou použity ve viditelné části poloměry R3 (cca484mm) ve skrytých částech místy R2 (cca422mm)
Na plánku není dodělaná krajina v "horní části" (Kterou mám při kreslení dole) tedy v části mimo Město, které zabírá prostor okolo hlavního nádraží. Tam mám krajinu rozkreslenou v ruce, tenhle plánek bvyl původně určen pouze k odsouhlasení vedení tratí, ale Tom je na roizdíl ode mě rychlík. Pokud bude Tom dost štíhlý a obratný, může kolejiště rozšířit o vyloženě "krajinářský panel" a propojit silnici okolo staniční budovy. případně i s provozem "autodráhy" (smyčka v prostoru pod depem, druhá okolo bloku domů). I když o Fallercar systému zatím uvažováno nebylo.
Skrytá stanice je napojena tobogány (jednoduché pro dvoukolejku na obou stranách, pro jednokolwejku je "trojitý". Skrytá stanice je společná pro všechny tratě. Na základě předchozích plánků jsem počítal s možností provozu "dokola", ale na obou koncích SN jsou smyčky pro obracení souprav s tím, že část SN je vyhrazena pro odstavování souprav po otočení.

K brožuře kolejových plánků: To je Milanovo dílo, jestli jsem přispěl, takl možná nápadem na vzhled kolejiště, který Milan upravil a perfektně překreslil.

PS: Milane, doufám, že na objednaný výtisk dostanu taky podpis s věnováním. Nebo budeš dělat samostatnou autogramiádu?
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod štokr » stř 29 zář, 2010 3:23 pm

Michal Šuhajda píše:Pro štokra: Je použito kolejivo PIKO AGLEIS a po dohodě s Tomem jsou použity ve viditelné části poloměry R3 (cca484mm) ve skrytých částech místy R2 (cca422mm)
Na plánku není dodělaná krajina v "horní části" (Kterou mám při kreslení dole) tedy v části mimo Město, které zabírá prostor okolo hlavního nádraží. Tam mám krajinu rozkreslenou v ruce, tenhle plánek bvyl původně určen pouze k odsouhlasení vedení tratí, ale Tom je na roizdíl ode mě rychlík. Pokud bude Tom dost štíhlý a obratný, může kolejiště rozšířit o vyloženě "krajinářský panel" a propojit silnici okolo staniční budovy. případně i s provozem "autodráhy" (smyčka v prostoru pod depem, druhá okolo bloku domů). I když o Fallercar systému zatím uvažováno nebylo.
Skrytá stanice je napojena tobogány (jednoduché pro dvoukolejku na obou stranách, pro jednokolwejku je "trojitý". Skrytá stanice je společná pro všechny tratě. Na základě předchozích plánků jsem počítal s možností provozu "dokola", ale na obou koncích SN jsou smyčky pro obracení souprav s tím, že část SN je vyhrazena pro odstavování souprav po otočení.

K brožuře kolejových plánků: To je Milanovo dílo, jestli jsem přispěl, takl možná nápadem na vzhled kolejiště, který Milan upravil a perfektně překreslil.

PS: Milane, doufám, že na objednaný výtisk dostanu taky podpis s věnováním. Nebo budeš dělat samostatnou autogramiádu?

Hoši, hoši, hoši.....co máte porád stěma podpisama..... :D ?
H0 DCC
II. - III. ep.
správa bez vyznání
www.stokr.cz
štokr

Příspěvekod tom1984 » čtv 11 lis, 2010 5:23 pm

Ahoj přinašim nejaké ty nové fotky již ucelených souprav .
Přílohy
P1020473.JPG
P1020473.JPG (176.58 KiB) Zobrazeno 5723 krát
tP1020472.jpg
tP1020472.jpg (124.64 KiB) Zobrazeno 5723 krát
P1020469.JPG
P1020469.JPG (203.78 KiB) Zobrazeno 5723 krát
tom1984

Stavba kolejiště Ho

Příspěvekod tom1984 » ned 16 led, 2011 11:17 am

Stavba kolejiště Ho v mísnosti o rozměrech 5,5 x 3 m.
tom1984

Re: Stavba kolejiště Ho

Příspěvekod tom1984 » ned 16 led, 2011 11:23 am

ahoj rad bych zde uveřejnil pokroky při stavě meho kolejiště dle návrhu Michala Šuajdy ve sklepní místnosti o rozměrech 5,5 x 3 m . Jedná se o kolejiště v měřítku Ho ovladané pomoci DCC sistému od firmy lenz . Epocha je přelom III a IV . Jedna se převažně o Německé drahy oblast bavorska. planek a fotky dodam.
tom1984

Příspěvekod milan ferdián » ned 16 led, 2011 11:50 am

tom1984 píše:ahoj rad bych zde uveřejnil pokroky při stavě meho kolejiště dle návrhu Michala Šuajdy ve sklepní místnosti o rozměrech 5,5 x 3 m . Jedná se o kolejiště v měřítku Ho ovladané pomoci DCC sistému od firmy lenz . Epocha je přelom III a IV . Jedna se převažně o Německé drahy oblast bavorska. planek a fotky dodam.

Michal je nejlepší,tak jsem zvědavý.... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod tom1984 » ned 16 led, 2011 8:52 pm

tom1984

Příspěvekod Kocmik » ned 16 led, 2011 9:16 pm

Hezký, moc hezký, ale trošku megalomanský :-)
Kocmik

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště