Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
milan ferdián píše:...Co by se změnilo,by byli již vložené fotografie,místo černobílých barevné.S tím by ale souvisela již cena,protože by byla dražší...
Radek píše:Po nadšení z prvního dílu bych dvojku uvítal. I námět je lákavý. Ale...milan ferdián píše:...Co by se změnilo,by byli již vložené fotografie,místo černobílých barevné.S tím by ale souvisela již cena,protože by byla dražší...
Hlavní tahoun publikace jsou jednoznačně plánky. Fotky v ní považuju za omáčku k dochucení. Je pravda, že když sem se dva dny před převzetím dozvěděl, že jsem bez práce, tak mi pětikilo při placení nějak těžklo v ruce (ne že by ta knížka nestála za to, ale pocit zodpovědnosti ženatého tatíka nepřekřičíš) Asi by se mi po této zkušenosti knížka za dvojnásobek závazně objednával dost těžko...Tak nevím, jestli by fotky v barvě byly takovým přínosem... Co vy na to?
Petr Zatrepalek píše:Milane, s mojí pomocí počítat samo můžeš.
Pokud jde o segmentiště jako takový, určitě by stálo za to dát do knihy zejména tuzemský moduliště - Zababov, Ostramo aj., především fotky hezkých modulů jak v pracovní - tj. provozní situaci na setkání, tak i v klidovým, dioramatovým stavu doma s ukazkou jak vhodným doplnkem může být modul v obýváku atp.... Pomůže to přesvědčit naše drahé ženušky a přítulky - mimochodem publikaci Kolejových plánků mi žena na celou noc sebrala a začetla se do ní...
Na rozdíl o omezení se jen na plánky, bych navrhoval do přílohy i nějaký normovaný rozhraní 1/1 a do textu zařadit i obecné návody na stavbu - jaký u nás normálně sehnatelný materiál použí, kde ho koupit, kde lze nařezat, jak lepit, čeho se vyvarovat - zkrátka napsat část publikace někým kdo má praktický zkušenosti se stavbou segmentů a jejich provozem i možnými problémy při rozebírání a sestavování...
milan ferdián píše:Petr Zatrepalek píše:Milane, s mojí pomocí počítat samo můžeš.
Pokud jde o segmentiště jako takový, určitě by stálo za to dát do knihy zejména tuzemský moduliště - Zababov, Ostramo aj., především fotky hezkých modulů jak v pracovní - tj. provozní situaci na setkání, tak i v klidovým, dioramatovým stavu doma s ukazkou jak vhodným doplnkem může být modul v obýváku atp.... Pomůže to přesvědčit naše drahé ženušky a přítulky - mimochodem publikaci Kolejových plánků mi žena na celou noc sebrala a začetla se do ní...
Na rozdíl o omezení se jen na plánky, bych navrhoval do přílohy i nějaký normovaný rozhraní 1/1 a do textu zařadit i obecné návody na stavbu - jaký u nás normálně sehnatelný materiál použí, kde ho koupit, kde lze nařezat, jak lepit, čeho se vyvarovat - zkrátka napsat část publikace někým kdo má praktický zkušenosti se stavbou segmentů a jejich provozem i možnými problémy při rozebírání a sestavování...
Modulové kolejiště od Zababova,Ostrama,Slovácka,Regionu (Kunčice) a ostatních ,bych chtěl představit ve třetí publikaci "MODULOVÁ KOLEJIŠTĚ".Zde již musí být k dispozici všechny rozhraní v modelových velikostech H0/TT/N.Zde ale již musí být barevné fotografie.
Samozřejmě .že by byl předpokladany zájem.
Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník