Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
DS Model píše:Zkusme požádat Roco nebo Tilliga o to samé.....zvykněme si, že Kuehn je výrobce jako každý jiný.
vorisekml píše:Já jsem H0kář ale se zájmem to tu pročítám. Protože je to velmi zajímavá a poučná debata. Z velmi krátkodobého hlediska na této válce TTčkáři vydělají.
1. Dva výrobci = cenová válka = nižší cena /asi především u Roco, byly nuceni slevit/
2. Dva výrobci = nižší odbyt = nižší zisk = vyšší náklady /asi taky u Roco, ovšem dík až křečovité reakci p. Struppa na ČSD verzi Roco si myslím že i Kuehn
se bojí nižšího odbytu /.
Z dlouhodobého hlediska by jste to milí TTčkáři u Roco mohli podělat. Být v pozici Roco tak už bych asi hodně rozmyslel uvést cokoli v TT abych na tom neprodělal boty. Je taky jasné že jestliže jak Roco tak Kuehn budou mít pojezd na brejlovce nebude pro ně potíž udělat zamračenou. Roco bude mít opět náskok dík H0 modelu. Ale být v pozici Roco tak bych tak tu zamračenou uvedu hodně potichu jako to udělaly se sergejem. Nebo raději vůbec.
Zase k ceně. Vycházejme že Roco v podstatě vyšlo z H0 modelu, tudíž měli o něco nižší náklady na vývoj než Kuehn. Ještě jsem model v ruce neměl, ale jestli vycházíme z toho co bylo vidět v prototypu tak to tragedie nebude, byť Kuehn bude propracovanější. Horší je to z cenou, zde jednoznačně vede Kuehn.
K barevným verzím. V H0 byla jednoznačně nejúspěšnější právě ta zeleno-šedá polomáčenka. Bohužel rudého ďábla jsme v H0 ještě nedočkali, ten zcela určitě velice překvapí. Podle mě to bude v H0 nejprodávanější verze. Takže se vůbec nedivím že Roco poťouchle pod lavicí uvedlo na trh tento „kasovní trhák“ aby urvalo co nejvíc. Taky ho už měli dík H0 připravený /stejná situace jako s sergejem/. Co nechápu, že to udělaly v podstatě mimo sezonu. Když by to bývaly stihly do Vánoc určitě by vydělaly mnohem víc. Jejich chyba. Jestliže nebyl pod stromečkem tak už hodně zákazníků počká na Kuehn model a bude velice tvrdě srovnávat.
Z dlouhodobého hlediska vyvodí Roco tyto závěry.
1. Nevyzpytatelnost Česko-slowenského trhu.
1.a Nezapomínejme také na rozdílnou velikost Česko-slowenského trhu. V H0 platí 3 : 1 ve prospěch Česka. To je oficialní prodejní statistika od Roco.
2. Nižší, podřadnější TTčko které nebude z tržního hlediska pro Roco tak zajímavé jako H0. A opět na tom proděláte milí TT, páč nebude konkurence a
ceny půjdou vzhůru a kvalita bude na průměru. To se děje v H0. Postupnou monopolizací ve prospěch Roco kvalita neroste, ale ceny ano.
3. Nevěrnost značce Roco. V takovém Rakousku si modelář koupí méně propracovaný model, jen když to bude Roco. Taky na to má jiné přijmy než našinec,
který obrací každou korunu a proto si počká na Kuehn. Už kvůli nižší ceně.
Takže koukejte si povinně alespoň jednu jakoukoliv barevnou verzi Roco brejlovce koupit, aby tady Roco mělo trh a vy další TT Roco modely. Když nekoupíte tak to taky bude dobře, pro H0. Roco se nebude patlat s TT modely a bude se soustředit na H0.
TTmili píše:Pokud nebude pro ROCO brejlovce odbyt (což si myslím že v případě čtyřky asi hrozit nebude)...
vorisekml píše:Já jsem H0kář ale se zájmem to tu pročítám. Protože je to velmi zajímavá a poučná debata. Z velmi krátkodobého hlediska na této válce TTčkáři vydělají.
1. Dva výrobci = cenová válka = nižší cena /asi především u Roco, byly nuceni slevit/
2. Dva výrobci = nižší odbyt = nižší zisk = vyšší náklady /asi taky u Roco, ovšem dík až křečovité reakci p. Struppa na ČSD verzi Roco si myslím že i Kuehn
se bojí nižšího odbytu /.
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků