Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2012 (pův. 2011)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2011 !!

Příspěvekod Radek Strnad » sob 25 pro, 2010 1:27 pm

Chlapci,to o čem zde diskutujete je pouhá utopistická teorie.Jak velký je český TT trh???Kolik nás je???Možná 1.000,-???Kolik je takových profíků,kteří budou vyžadovat nějaké konkrétní číslo lokomotivy nebo konkrétní nátěr.Samozřejmě,tunit by šly i jiné velikosti než TT,ale kolik lidí se v konkrétní velikosti shodne na jedné verzi,neřku-li pouhém čísle.A obzvlášť u nás v Česku,kde se už z principu nejsme schopní po staletí shodnout téměř na ničem.A kromě toho se spousta lokomotiv jedné řady liší třeba v několika detailech.Jak toto zohlednit?Vyleptat nějaký dolep=další náklady.Zakládat firmu nebo rozjet část nějaké firmy za tímto účelem,koupit tampoprint,sříkací pistole,kompresory,odsávače,nechat vyrobit formy pro nástřik různých verzí,vyškolit zaměstnance stříkače,skladníky,rozebírače a sestavovače,účetní,zaměstnance expedice,shánět podklady o lokomotivách,platit prostory,energie,barvy,dodržovat hygien.a kdovíjaké další předpisy.To je tolik práce a nákladů,že tento krok bych s ledovým klidem nazval ekonomickou sebevraždou.Aby se tohle všechno zaplatilo,tak by muselo jedno vytunění stát cca 2.000-3.000,-Kč ,takže si to těch pár nadšenců,kteří po tom touží,vytuní samo,protože tam se náklady tolik nepočítají,když nás to baví,že.Kdyby to bylo tak jednoduché,dávno by se toho někdo z malovýrobců chytil.Myšlenky jsou to tedy hezké,ale je to jen sen. :mrgreen:
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod Colonel32 » sob 25 pro, 2010 1:40 pm

DS Model píše:Zkusme požádat Roco nebo Tilliga o to samé.....zvykněme si, že Kuehn je výrobce jako každý jiný.

Kuehna jsem navrhl především proto, že se zatím jeví jako nejkvalitnější.
Colonel32

Příspěvekod volda » sob 25 pro, 2010 2:06 pm

A co si jej nechat přestříkat u firmy LOCO?
Když by se sehnalo třeba cca 100ks?
volda

Příspěvekod ef605 » sob 25 pro, 2010 4:10 pm

Sleduji tuto diskuzi na téma nebarvené modely. Pokud nás je odhadem cca 1.000 z toho třetina koupí nebarvený model, zbytek se roztříští mezi barvené varianty ale celkem nás je pořád jenom tisíc! Co tím chci říci? Bude pro výrobce rentabilní nabízet tolik barevných variant? Nerad bych se dočkal situace na trhu, kdy výrobce uvede jednu barevnou variantu a zbytek dodělej si sám. Dle mého názoru si můžeme vychutnávat situaci kdy jsou v nabídce modely ČD, ČSD i ŽSR v takovém nožství a hlavně kvalitě! A ten kdo si chce lokomotivu přestříkat nic mu v tom nebrání. Osobně bych chtěl poděkovat panu Struppovi za jednání s firmou Küehn a zprostředkování takovýchto donedávna nemyslitelných modelů a variant. Jsem rád, že zde máme kolegu, který je takovým zástupcem komunity TT (dle mého názoru). Přeji hezké svátky.
ef605

Příspěvekod DS Model » sob 25 pro, 2010 5:34 pm

TT - to je moje správná diagnóza :D
Když jsme jednali s Roco, tak minimální edice, o které se byli ochotni bavit je 500-600 ks. Proto oni teď tak pospíchají. Jakmile se dostane na trh Kuehnův model, nejenže bude znát výrazný rozdíl v kvalitě (vycházím ze stávajících modelů, kdy ER20 má bez diskuze jedny z nejlepších jízdních vlastností z modelů, co doma mám...a co se týká designu, tak mrkněte na provedení BR180, najdete to na mých stránkách www.modelyasport.cz), ale ty své edice už neprodají. Moje prognoza - po uvedení Kuehnbrejlí na trh, Roco už trojky nabízet nebude, protože prostě těch 500 ks už neprodají. U Kuehna můžu vyrábět od 200 ks. Sice s výššími náklady (proto jsou ty mé exkl. taky dražší) ale zase nehrozí, že by mi to zůstalo doma jako ležák.
David Strupp
DS Model

Příspěvekod TTmili » sob 25 pro, 2010 5:50 pm

DS: Jen se pozeptám přímo tady (nechtělo se mi psát mail protože by to mohlo zajímat i ostatní). Po tom co vyjdou Kuehn brejlovci je jasný že ROCO asi moc odbyt na trojky nenajde. Ale když vezmu vpotaz to, že čtyřky bude nabízet stále jen ROCO tak bude docela rozdíl ty dva vedle postavit. Tuším že jsem na to už narážel i v mailu když jsem posílal něco kolem těch brněnských barevných a dvouoček, ale nic jste na to nenapsal. Zeptám se tedy přímo jestli by Kuehn časem neudělal i čtyřkové brejlovce?
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod DS Model » sob 25 pro, 2010 6:03 pm

Tohle je dost závažná otázka a já na ní neznám jasnou odpověď. Když jsme se na toto téma s Tortsenem bavili, neřekl NE. Jde o to, že pojezd bude hotový a investice do nového modelu nebude tak vysoká. Ale je to věc poptávky. Pokud bude rozdíl mezi Roco a Kuehn tak výrazný, že zákazníci - modeláři budou poptávat "4" i od Kuehna, asi by byl blázen, kdyby do toho nešel. Ale dejme tomu čas. Já, jakožto modelář, si "objednávám" trojky od Kuehna a čtyřky od Roco. Ale pokud Roco svůj model oproti prezentacím nedotáhlo do konce, ..nevylepšilo ho, tak těch "4" u mně moc jezdit nebude a hold budu mít víc "750"...
Můj soukromý názor....Roco předpokládalo, že pokud "vrhne" na trh své hračky, všichni se tady z toho posadíme na zadek. No, ono by to tak asi i dopadlo, jenže nepočítali s tím, že se do toho vloží Kuehn. A to je firma, která má mezi výrobci už docela vysoký respekt...( z kuloárů vím, že když jeden nejmenovaný pohlavár od Roco viděl v Leuně vystavené Brejlovce u Kuehna, byl dost nas......řekněme, že mu to neudělalo radost.. :mrgreen: ).
DS Model

Příspěvekod vorisekml » sob 25 pro, 2010 8:37 pm

Já jsem H0kář ale se zájmem to tu pročítám. Protože je to velmi zajímavá a poučná debata. Z velmi krátkodobého hlediska na této válce TTčkáři vydělají.

1. Dva výrobci = cenová válka = nižší cena /asi především u Roco, byly nuceni slevit/
2. Dva výrobci = nižší odbyt = nižší zisk = vyšší náklady /asi taky u Roco, ovšem dík až křečovité reakci p. Struppa na ČSD verzi Roco si myslím že i Kuehn
se bojí nižšího odbytu /.

Z dlouhodobého hlediska by jste to milí TTčkáři u Roco mohli podělat. Být v pozici Roco tak už bych asi hodně rozmyslel uvést cokoli v TT abych na tom neprodělal boty. Je taky jasné že jestliže jak Roco tak Kuehn budou mít pojezd na brejlovce nebude pro ně potíž udělat zamračenou. Roco bude mít opět náskok dík H0 modelu. Ale být v pozici Roco tak bych tak tu zamračenou uvedu hodně potichu jako to udělaly se sergejem. Nebo raději vůbec.
Zase k ceně. Vycházejme že Roco v podstatě vyšlo z H0 modelu, tudíž měli o něco nižší náklady na vývoj než Kuehn. Ještě jsem model v ruce neměl, ale jestli vycházíme z toho co bylo vidět v prototypu tak to tragedie nebude, byť Kuehn bude propracovanější. Horší je to z cenou, zde jednoznačně vede Kuehn.
K barevným verzím. V H0 byla jednoznačně nejúspěšnější právě ta zeleno-šedá polomáčenka. Bohužel rudého ďábla jsme v H0 ještě nedočkali, ten zcela určitě velice překvapí. Podle mě to bude v H0 nejprodávanější verze. Takže se vůbec nedivím že Roco poťouchle pod lavicí uvedlo na trh tento „kasovní trhák“ aby urvalo co nejvíc. Taky ho už měli dík H0 připravený /stejná situace jako s sergejem/. Co nechápu, že to udělaly v podstatě mimo sezonu. Když by to bývaly stihly do Vánoc určitě by vydělaly mnohem víc. Jejich chyba. Jestliže nebyl pod stromečkem tak už hodně zákazníků počká na Kuehn model a bude velice tvrdě srovnávat.
Z dlouhodobého hlediska vyvodí Roco tyto závěry.
1. Nevyzpytatelnost Česko-slowenského trhu.
1.a Nezapomínejme také na rozdílnou velikost Česko-slowenského trhu. V H0 platí 3 : 1 ve prospěch Česka. To je oficialní prodejní statistika od Roco.
2. Nižší, podřadnější TTčko které nebude z tržního hlediska pro Roco tak zajímavé jako H0. A opět na tom proděláte milí TT, páč nebude konkurence a
ceny půjdou vzhůru a kvalita bude na průměru. To se děje v H0. Postupnou monopolizací ve prospěch Roco kvalita neroste, ale ceny ano.
3. Nevěrnost značce Roco. V takovém Rakousku si modelář koupí méně propracovaný model, jen když to bude Roco. Taky na to má jiné přijmy než našinec,
který obrací každou korunu a proto si počká na Kuehn. Už kvůli nižší ceně.
Takže koukejte si povinně alespoň jednu jakoukoliv barevnou verzi Roco brejlovce koupit, aby tady Roco mělo trh a vy další TT Roco modely. Když nekoupíte tak to taky bude dobře, pro H0. Roco se nebude patlat s TT modely a bude se soustředit na H0.
H0
vorisekml

Příspěvekod jakubklouda » sob 25 pro, 2010 8:47 pm

vorisekml píše:Já jsem H0kář ale se zájmem to tu pročítám. Protože je to velmi zajímavá a poučná debata. Z velmi krátkodobého hlediska na této válce TTčkáři vydělají.

1. Dva výrobci = cenová válka = nižší cena /asi především u Roco, byly nuceni slevit/
2. Dva výrobci = nižší odbyt = nižší zisk = vyšší náklady /asi taky u Roco, ovšem dík až křečovité reakci p. Struppa na ČSD verzi Roco si myslím že i Kuehn

Z dlouhodobého hlediska by jste to milí TTčkáři u Roco mohli podělat. Být v pozici Roco tak už bych asi hodně rozmyslel uvést cokoli v TT abych na tom neprodělal boty. Je taky jasné že jestliže jak Roco tak Kuehn budou mít pojezd na brejlovce nebude pro ně potíž udělat zamračenou. Roco bude mít opět náskok dík H0 modelu. Ale být v pozici Roco tak bych tak tu zamračenou uvedu hodně potichu jako to udělaly se sergejem. Nebo raději vůbec.
Zase k ceně. Vycházejme že Roco v podstatě vyšlo z H0 modelu, tudíž měli o něco nižší náklady na vývoj než Kuehn. Ještě jsem model v ruce neměl, ale jestli vycházíme z toho co bylo vidět v prototypu tak to tragedie nebude, byť Kuehn bude propracovanější. Horší je to z cenou, zde jednoznačně vede Kuehn.
K barevným verzím. V H0 byla jednoznačně nejúspěšnější právě ta zeleno-šedá polomáčenka. Bohužel rudého ďábla jsme v H0 ještě nedočkali, ten zcela určitě velice překvapí. Podle mě to bude v H0 nejprodávanější verze. Takže se vůbec nedivím že Roco poťouchle pod lavicí uvedlo na trh tento „kasovní trhák“ aby urvalo co nejvíc. Taky ho už měli dík H0 připravený /stejná situace jako s sergejem/. Co nechápu, že to udělaly v podstatě mimo sezonu. Když by to bývaly stihly do Vánoc určitě by vydělaly mnohem víc. Jejich chyba. Jestliže nebyl pod stromečkem tak už hodně zákazníků počká na Kuehn model a bude velice tvrdě srovnávat.
1.a Nezapomínejme také na rozdílnou velikost Česko-slowenského trhu. V H0 platí 3 : 1 ve prospěch Česka. To je oficialní prodejní statistika od Roco.
2. Nižší, podřadnější TTčko které nebude z tržního hlediska pro Roco tak zajímavé jako H0. A opět na tom proděláte milí TT, páč nebude konkurence a
ceny půjdou vzhůru a kvalita bude na průměru. To se děje v H0. Postupnou monopolizací ve prospěch Roco kvalita neroste, ale ceny ano.
3. Nevěrnost značce Roco. V takovém Rakousku si modelář koupí méně propracovaný model, jen když to bude Roco. Taky na to má jiné přijmy než našinec,
Takže koukejte si povinně alespoň jednu jakoukoliv barevnou verzi Roco brejlovce koupit, aby tady Roco mělo trh a vy další TT Roco modely. Když nekoupíte tak to taky bude dobře, pro H0. Roco se nebude patlat s TT modely a bude se soustředit na H0.

Na jednu stranu je to pravda... Musim rict, ze je skoda, ze nejde kazdy do jineho modelu... sice by treba nebyli jedny brejle uplne dokonale, ale meli bychom o model vice...
TT - IV. a V. epocha
jakubklouda.rajce.idnes.cz
jakubklouda

Příspěvekod JBr » sob 25 pro, 2010 8:59 pm

Nejak jsem uplne nepochopil, co tim chtel basnik rict. Kaslete na Kuhna a kupte si Roco, aby meli v Rakousku radost (a de facto podporte monopol, viz 2)?

Co je nevyzpytatelneho na ceskem trhu? Pokud dva vyrobci nabidnou stejny typ produktu, tak je logicke, ze si zakaznik bude vybirat ve vetsine pripadu podle pomeru kvality a ceny. Od lidi v Roco by bylo ponekud blahove ocekavat, ze si tu modelari kecnou na zadek z jejich modelu jen proto, ze je od Roco, kdyz budou mit alternativu ve srovnatelne, ne-li lepsi kvalite. O lepsi cene nemluve.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod TTmili » sob 25 pro, 2010 10:31 pm

Taky mi přijdou takovéhle výkřiky trochu mimo, i když pravdu máte oba. Pokud nebude pro ROCO brejlovce odbyt (což si myslím že v případě čtyřky asi hrozit nebude) tak ROCO může udělat 2 věci. Buď se na nás vybodnout a nebo se chytnout za nos a dělat jinak, levněji, možná i kvalitněji (i když u sergeje si myslím je ta kvalita celkem na vysoké úrovni). Vzhledem k tomu že se říkalo že ROCU vpodstatě diktuje banka co má dělat si myslím že druhá možnost není až tak pravděpodobná.
Ovšem nadruhou stranu nevím proč se ROCO vzteká. Pokud vím tak p. Dalecký říkal že si brejláka šušnili pod pultem hodně dlouho a čekali jak to všechno bude. Nic nedali nikam vědět a pak se strašně divili že nějaký český modelář spolupracující s Kuehnem vyrukoval s vlastním brejlovcem. Pokud mě paměť neklame tak oficiálně byl první představen Kuehn brejlovec (i když ROCO bylo při představení dál, mělo mustr).
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Vláďa » sob 25 pro, 2010 10:51 pm

Nepřijde mi jako úplně korektní argument tvrzení, že si máme koupit, alěspoň jednoho brejlovce od Roco, aby vyrábělo modely v TT i dál. Je to obchod a tedy o velikosti TT trhu u nás..je evidentní, že se tento trh dostává do hledáčku i jiných výrobců než jen Tillig, takže alespoň trochu rentabilní asi je. Pokud se brejlovec ROCO bude opravdu z důvodu nižší kvality a vyšší ceny prodávat hůře než od Kuehn, což zatím vypadá že ano (já sám se chystám koupit brejlovce pouze od Kuehn všechny tři avizované varianty ČSD a i další dvě předpokládané, tj. zatím celkem pět variant), pak to neznamená, že ROCO na československý trh zanevře z důvodu nevyspytatelnosti. Jak jsem řekl, je to obchod a podle mě bude ROCO naopak pečlivě sledovat a analyzovat prodejní statistiky jak svoje, tak Kuehn, z čehož následně vyvodí optimální obchodní model obdobně jako zvýšení standardů kvality modelů, aby se na trhu prosadily a příští model (třeba ona zamračená) nedopadl stejně jako teď asi dopadne jejich brejlovec. Na základě výše uvedeného se domnívám, že my, českoslovenští TTčkaři (separatistům se omlouvám za svůj federalismus), na tomto konkurenčním boji vyděláme obdobně, jako jsme vydělali na konci monopolu Tilliga (více modelů ve zvyšující se kvalitě). Každý bude chtít urvat, co největší kus pomyslného koláče, protože žádný obchodník nepřenáchá, alespoň trochu rentabilní trh někomu jinému, jen proto, že se mu jeden produkt nepodařilo úspěšně prodávat, obzvláště když ví, že si za to může i sám.
Osobně bych zde chtěl poděkovat panu Davidu Struppovi za tento počin. Už se těším na všech pět variant brejlovců ČSD od Kuehn a také jeho dvoupatráky a vozy Y oboje ve verzi ČSD. Snad se už brzo dočkám :-)
Vláďa

Příspěvekod JBr » sob 25 pro, 2010 10:57 pm

TTmili píše:Pokud nebude pro ROCO brejlovce odbyt (což si myslím že v případě čtyřky asi hrozit nebude)...

Ctyrka, to je to klicove slovo. Do jednoho pytle se tu totiz hazi dve ruzne lokomotivni rady. Urcite se najdou lidi, kteri vezmou jakehokoliv brejlovce, protoze to ma brejle. Ale pak bude spousta lidi (a dost mozna vetsina), ktera ma nejakou predstavu o tom, co jim na kolejisti jezdi a bude volit radu podle toho, co modeluji. Osobne mam vyuziti jak pro ctyrky (Roco bleskovka, az bude), tak pro nulky (seriovky od Kuhna a 346 od DS). Spousta lidi bude imho postupovat stejne a ctyrku od Roca koupi. Ale u trojek uz bych si tak jisty nebyl. Navic si imho Roco drazdi cast modelaru tim, ze v CSD variante v dohledne dobe neplanuje prave ctyrku, ktera byla zpocatku vsude prezentovana, ale bude delat neco, co uz maji treba objednano od DS (Kuhna).
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod DS Model » sob 25 pro, 2010 11:01 pm

vorisekml píše:Já jsem H0kář ale se zájmem to tu pročítám. Protože je to velmi zajímavá a poučná debata. Z velmi krátkodobého hlediska na této válce TTčkáři vydělají.

Tedy, zařekl jsem se, že odpovím naposledy, ale přiznávám bez mučení, tohle mně vyprovokovalo. Pane, tolik konspirací na chudáka Roco, jak jsem to jen mohl udělat... :roll:

ad. 1. k žádné cenové válce nedošlo. Kuehn oznáml svůj záměr dřív než Roco a nastavil svou cenu. Pokud si dobře projdete ceník Kuehna zjistíte, že tento model má cenu spíše vyšší, oproti jeho dalším modelům. Roco oznámilo svůj model o 3 týdny déle. Patrně narychlo, zřejmě nás chtěli opět překvapit. Ale to je má spekulace, ke které se přiznávám. Jestliže byly nuceni jít s cenou dolů, přestože na trhu budou o půl roku dřív, patrně vědí proč.
ad. 2. tak já nevím. Nabídl jsem trhu verzi T478.3143 - to je ta červená s šedým rámem. A hle!! Roco ji nabídlo též, dokonce použily stejnou fotografii předlohy!!! tedy já jsem v křeči?? zelenou/šedou verzi jsem chtěli nabídnout cca 2 měsíce po vydání první edice před vánocema 2011. Důvod byl jednoduchý, chtěli jsme, aby si ji mohli koupit i ti, kteří si koupili první verze a mohli tak alespoň trochu vydechnout....a přitom si ji mohli přát k vánocům. Roco to udělalo tak, jak to udělalo. Takže, já jsem opět v křeči?? My tu verzi uděláme bez ohledu na Roco neboť jsme přesvědčeni o tom, že nabídneme lepší model, než hračku ala Roco. Jenom jsme svým zákazníkům dali najevo, že této verze se od nás dočkají též a opět přesnější. Protože předlohu, kterou si Roco zvolilo, udělají nepřesně vůči předloze samotné. Kdo předlohu T478.3082 zná, ví o čem mluvím. Kdo ne, tomu to může být fuk.
Pane, pokud je někdo v křeči, já to nejsem. :-)
Pojďme se někde sejít a dáme o tom řeč.
K ostatnímu...
[i]Z dlouhodobého hlediska by jste to milí TTčkáři u Roco mohli podělat. Být v pozici Roco tak už bych asi hodně rozmyslel uvést cokoli v TT abych na tom neprodělal boty. Je taky jasné že jestliže jak Roco tak Kuehn budou mít pojezd na brejlovce nebude pro ně potíž udělat zamračenou. Roco bude mít opět náskok dík H0 modelu. Ale být v pozici Roco tak bych tak tu zamračenou uvedu hodně potichu jako to udělaly se sergejem. Nebo raději vůbec.

ALE!!! Roco přišlo s nabídkou jako druhé!!! Nikdo ho k tomu nenutil, chudáčka malého, rakouského...

Já tedy nevím, ale když mi "duchovní otec" verze H0 vylíčil své zklamání nad modelem Brejlovce Roco v H0 s tím, že bohužel Rivarrossi je přesnější, asi nejde jenom o propracovanost. Ten model je hlavně velmi nepřesný. Ale nechme to, až bude model Kuehna venku. Třeba se taky nepovede.

A to je právě asi ta křeč, o které píšete. Jenže na čí straně?? Proč Roco tak tlačí na pilu? Proč tak pospíchají? Vždyť je to ROCO!!! Oni to přeci nemusejí dělat!!!

Asi jsem z Aljašky, nějak mi nedochází, jak Česko-slovenský trh může za to, že Roco se rozhodlo vejít do projektu jiné firmy..

No a? To patří také k tomuto příspěvku?

- podřadnější TT?? To je hodně odvážný názor v konfeře téčkařů...víte pane, my jsme si nekonkurence užili dost a dost. A právě konkurence nám přinesla lepší modely za lepší peníze.
- Vy jste v tomto bodě vyvrátil své tvrzení, protože nahoře jste zmiňoval opak.
- co se týká monopolizace - chce někdo, aby na TT měl zase někdo monopol??
- takže vlastně máme podporovat Roco, aby oni mohli vyrábět a nikdo jiný, to jste chtěl říci??
- opravdu mě velmi mrzí, že jste nuceni kupovat nižší kvalitu v H0 za vyšší peníze. Zřejmě proto máme podporovat firmu Roco...
- zamyslel jste se někdy nad tím, proč vlastně Roco po pěti letech mlčení opět vstoupilo na trh TT??

BUM!! A teď jsem z Ázerbájdžánu.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nejenže v Rakousku prakticky žádný téčkový trh není, ALE kupovat si horší a dražší model, jenom proto že je to ROCO, no mně se asi rozjedou koleje, tohle mi hlava nebere...

Takže koukejte si povinně alespoň jednu jakoukoliv barevnou verzi Roco brejlovce koupit, aby tady Roco mělo trh a vy další TT Roco modely. Když nekoupíte tak to taky bude dobře, pro H0. Roco se nebude patlat s TT modely a bude se soustředit na H0..

Takže proč jste vlastně psal tento příspěvek??
Při vší úctě, ale tohle je už hodně zoufalý....jestliže má být pavda všechno to, co jste nahoře napsal...PROSÍM!!!! ať dělají jenom H0.

Vážení přátelé, já se velmi omlouvám za sarkasmus, který jsem zde užil. Doufám, že Vás to spíše pobavilo a pana přispěvatele nenas....štvalo.
Ale bylo to silnější než já.....

David Strupp
DS Model

Příspěvekod George V. » sob 25 pro, 2010 11:09 pm

...no ono je to něco jako vrabec v hrsti a holub na střeše. Roco má brejlovce hotovýho a přichází s ním na trh, o brejlovci od Kuehna se zatím jenom mluví. Vzhledem k tomu, jak Kuehn nestíhá to co má (a na čem taky trhne v celkovém součtu víc - např. vozy Y), tak si myslím, že ta priorita ve výrobě brejlovce zas tak vysoká nebude. Myslím, že si pousta lidí "pro jistotu" koupí aspoň jednu "trojku" i od Roco...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)