Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2012 (pův. 2011)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2011 !!

Příspěvekod A2C » čtv 23 pro, 2010 11:27 pm

Spýtam sa či plánujú pre nás aj niečo takéto?
I keď mám objednaného Kuehn s číslom 3143 potešil by aj modrý :D
Obrázek
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod DS Model » pát 24 pro, 2010 7:11 am

Ahoj,
tenhle kousek je parádní :-) Problém se Slovenskými kolegy je v tom, že je vás relativně málo a to málo se ještě dělí na příznivce ČSD a příznivce nástupních organizací. S ohledem k tomu, že minimální edice jednoho modelu je cca 300 ks (a to při vyšší ceně, optimální je cca 500 ks), obáváme se, že by se tato edice nerozprodala.
V H0 mají problém stejný. Varianta "Blonski" (píše se to tak?) se prodává dodnes a přitom H0-kářů je u vás určitě víc .

pěkný den

David Strupp
DS Model

Příspěvekod jakubklouda » pát 24 pro, 2010 7:20 am

DS Model píše:... Varianta "Blonski" (píše se to tak?) se prodává dodnes a přitom H0-kářů je u vás určitě víc .
pěkný den
David Strupp

Ja ackoli nejsem ze slovenska, tak to bude asi jedina varianta od Roca, kterou si koupim :-D asi jsem divnej :-D
TT - IV. a V. epocha
jakubklouda.rajce.idnes.cz
jakubklouda

Příspěvekod DS Model » pát 24 pro, 2010 7:27 am

jakubklouda píše:
DS Model píše:... Varianta "Blonski" (píše se to tak?) se prodává dodnes a přitom H0-kářů je u vás určitě víc .
pěkný den
David Strupp

Ja ackoli nejsem ze slovenska, tak to bude asi jedina varianta od Roca, kterou si koupim :-D asi jsem divnej :-D

To si nemyslím. Každému se líbí něco jiného. Proto je modelřina tak krásná a zajímavá....

DS
DS Model

Příspěvekod jakubklouda » pát 24 pro, 2010 10:14 am

DS Model píše:
jakubklouda píše:
pěkný den
David Strupp

To si nemyslím. Každému se líbí něco jiného. Proto je modelřina tak krásná a zajímavá....

DS

jj... presne tak... Libi se mi aktualni zbarveni slovenskych drah... Mam v planu stavet 350 a taky asi nebude v nasich barvach, ale aspon taha nase EC. Jinak cervenozluta varianta CD Brejli od Kuehna ma stejne barvy jako mela v dobe CSD? Vim ze H0 verzy od ROCO cervenozluteho zbarveni predelavali na CSD jen zmenou tabulek.
TT - IV. a V. epocha
jakubklouda.rajce.idnes.cz
jakubklouda

Příspěvekod DS Model » pát 24 pro, 2010 10:42 am

O verzi ČSD /červená - široký žlutý pruh/ je již víceméně rozhodnuto. Vybral jsem předlohu, která je o fous zajímavější. :-) A bude patřit do konce IV. i začátku V. epochy. Po vánocích vyvěsím na http://www.modelyasport.cz
Navrhl jsem Torstenovi Kuehnovi již i variantu pro ČSD /zelená-šedá/. Pokud s tím bude souhlasit, uveřejním ji rovněž.
Po vánocích se objeví i další náhledy na 3D. A máte se věru na co těšit :-)

ds
DS Model

Příspěvekod A2C » pát 24 pro, 2010 1:52 pm

DS Model píše:Ahoj,
tenhle kousek je parádní :-) Problém se Slovenskými kolegy je v tom, že je vás relativně málo a to málo se ještě dělí na příznivce ČSD a příznivce nástupních organizací. S ohledem k tomu, že minimální edice jednoho modelu je cca 300 ks (a to při vyšší ceně, optimální je cca 500 ks), obáváme se, že by se tato edice nerozprodala.
V H0 mají problém stejný. Varianta "Blonski" (píše se to tak?) se prodává dodnes a přitom H0-kářů je u vás určitě víc .

pěkný den

David Strupp

Máš pravdu v tom delení, avšak našťastie 750ky jazdia v tomto sfarbení vo veľa prípadoch doteraz, takže jediné čo je tam treba zmeniť je logo ŽSR prípadne odobrať závesky a zmeniť tabuľky a je z toho totálne iná mašina.
Avšak nevadí jedného si kúpim na prerábku na modrého :-)

K tomu Blonski okuliarnikovi, je to totálny hnus, osobne poznám dosť ľudí ktorý si kúpili Blonski okuliarnika ale len z dôvodu aby to mohli prestriekať. Osobne videl som asi len troch Blonski ktorý sa neprestriekali. Voči cca 50 iných je to mizivé percento. Blonski úprava je totálny nezmysel. Biela a Červená bez Modrej to nejde so Slovenskom dokopy, navyše ak si pozriete Českú vlajku pred Česko Slovenskom tak zbadáte že dajako sa stratila modrá, a tá modrá predstavovala Slovensko na vlajke. Teraz mi ŽSR pripadajú ako PKP teda v poľských národných farbách. A preto sa Blonski nepredáva ako by sa očakávalo.

Niečo o vlajke
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod MirekTT » pát 24 pro, 2010 4:01 pm

Jóóó to já kdybych vyráběl modely lokomotiv :shock: , zařadil bych do sortimentu krapátek levnější surovou lokomotivu bez povrchovky. Né nějakou očesanou startku, ale plnohodnotný model bez povrchové úpravy, pouze z dodanými, ale neosazenými detaily. Povrchovka totiž katastroficky tříští trh a výrobce nepustí ze svěrací kazajky. Jako zákazník bych raději koupil surovinu, a buďto vlastními silami, nebo přes některou tuningovou firmu, kterých by díky tomu vzniklo spousta, si povrchovku dodělal na míru. Dosáhl bych přesně na řadu, epochu, nátěr a příslušnost k depu, kterou požaduji a to možná i v profi kvalitě. Výrobce by zase nepřišel o jedinného zákazníka, který si nekoupí jen kvůli nevhodnému provedení. Hodně mašin je pracně překopáno, protože je hodně lidí, kteří chtějí určité označení loko za každou cenu. Kolik vyrobených mašin vlastně zůstane v kabátě, ve kterém opustí fabriku? Já jsem se už mockrát přistihl, že je mi líto pitvat hotovku a tak mám lokomotivy, které vlastně ani mít nechci. Zároveň ale toužím po T478.4045 z roku 1988. Určitě nechci za žádnou cenu 754.045.3 z doby pozdější bez ohledu na atraktivitu nátěru.
Tož tak asi.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod DS Model » pát 24 pro, 2010 4:26 pm

No vidíš...a v německu je to naopak. Chtěli jsme po Torstenovi co nejvíce detailů i za cenu, že si to budeme sami dosazovat. Konečně, od Tilliga jsme zvyklí, že....On to tak nechce. Říká, že filozofie jeho výroby je, že dodá hotový model, protože tak si myslí, že to má být. Takže nakonec kapituloval alespoň s tím, že tam ty doplňky, které jinde nemají, nakonec budou z fabriky. Jako třeba madla u dveří, madla pod nárazníky atp...myslím samořejmě pouze Brejlovce, jak jinak..:-)
Já osobně se domnívám že drtivá většina modelářů je ochotna si maximálně dolepit madla a nějaké drobnosti. Na velkou přestavbu a nebo dostavbu si troufne málokdo...ať už proto, že to neumí a nebo na to nemají čas.

ds
DS Model

Příspěvekod MirekTT » pát 24 pro, 2010 5:40 pm

Ani já bych si na to netroufl. A na to by právě vznikl na trhu prostor pro ty tuningové firmy, které by z toho dělaly ty hotovky. Buď menší či větší série, nebo sólo zakázky. Rozpětí mezi cenou "nedodělku" a navýšení za zakázkové dokončení dle přání si myslím by pár lidí uživilo, model by to nezdražilo (rozuměj koupený hotový a následně překopávaný, protože předělávka taky něco stojí) a všichni by byli spokojení.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod DS Model » pát 24 pro, 2010 6:33 pm

Promiň, nemyslím si to. Tahle debata se mi zdá celkem mimo téma, ale přesto naposledy odpovím.
V celkové ceně hotového modelu je povrchová úprava zastoupena asi 10 - 15%. Při ceně modelu 3000 kč se tedy jedná o částku 300 - 450 kč. Takto nízská cena je dosažena právě sériovostí. Do této ceny patří nejen práce a barvy, ale i např. stříkací formy, tampoprint a další...A teď si jednoduše spočítej, kolik by ta Tuningová firma musela udělat hotových modelů, aby měla z čeho žít při slušném platu alespoň 20.000 hrubého, (na jednoho člověka) zaplatila nájem, případně úvěr za výrobní prostory, k tomu energie, materiál a spoustu dalšího, na co si ani nevzpomenu. A jednoduše si spočítej, kolik času by na tu jednu extra dodělávku měly času. Vyjde ti, že to nereálné.
Pokud se ti bude zdát cena za povrch malá pak věz, že nejdražší je výlisek. Ne cenou materiálu a vstřiku, to jsou korunové částky, ale započítáním forem do jednotlivých výlisků. A to je ranec peněz.
Na závěr - podívej se, za kolik dělá úpravy modelů taková firma jako je Modellbahnmanufactur Crotterdorf. Pokud si myslíš, že je ta cena vysoká kvůli tomu, že např. kupují od Tilliga hotové mašiny a pak je předělávají, pak jsi vedle jak ta jedle. Ani materiál, který na to dají nový, není tak vysoký. Jednoduše si to můžeš spočítat z toho, kolik který díl extra stojí. V ceně mají formy na ty díly a práci. Ano, německo je dražší, ale v rozumném poměru k nám to vyjde na stejno.

Ahoj

David Strupp
DS Model

Příspěvekod Colonel32 » pát 24 pro, 2010 11:41 pm

Tuningová firma by spíše musela mít hlavní zaměstnání a stříkání lokomotiv jen jako bokovku... Ale myšlenka to není úplně špatná - schválně můžete zkusit s Kuehnem dohodnout, aby pustil ven lokomotivy bez nátěru a nabídnout je za těch +-2700 korun. Uvidíme, kolik na ně přijde objedávek.
Colonel32

Příspěvekod DS Model » sob 25 pro, 2010 8:34 am

Zkusme požádat Roco nebo Tilliga o to samé.....zvykněme si, že Kuehn je výrobce jako každý jiný. To, že se s ním znám osobně a že splupracujeme řekněme úžeji než je běžné pro vztah výrobce-prodejce, na věci ale vůbec nic nemění. Já se ho na to zeptat můžu, ale už předem znám odpověď..
David Strupp
DS Model

Příspěvekod Zx1974 » sob 25 pro, 2010 9:26 am

Taky bych nebyl proti, kdyby byly dispozici nestříkaný modely (sice v jiným měřítku) a třeba i za stejnou cenu, mě by to ušetřilo starosti s rozebráním a odbarvením. Pro Roco by to zas tak vzláštní požadavek neměl být, protože to co dělali pro Atlas museli dělat i ve verzi nebarvené. Aspoň co jsem se díval u Atlasu tak od všech modelů existuje verze nebarvená - http://www.atlasrr.com/hoproducts.htm. Holt asi v US mají jiné zvyklosti.
Zx1974

Příspěvekod MirekTT » sob 25 pro, 2010 10:32 am

Já jsem tím nemyslel začít to vyžadovat po výrobcích. Byl to z mé strany jen takový povzdech, že bych raději než hotovku za tři a půl koupil surovou za dva sedm a za patnátc stovek ji nechal dodělat jinde k obrazu svému. Myslím si, že právě ty nehotovky by šly na dračku nejvíc, protože by se našlo hodně živnostníků, kteří by to rozebrali na dokončení v menších i větších sériích. Věřím, že by byla větší kusovost u prvovýrobce na jedno "holé" provedení, což by mohlo trošku ztlačit i výrobní cenu. Vznikl by tak větší cenový prostor pro úpravce. A pak si zbývá rozmyslet, zdali koupit barevně, epochálně, číselně nezajímavou hotovku, nebo přihodit pětikilo až tisíc za přesně to, co chci, nebo si to zpatlat sám.
Jsem ale přesvědčen, že kdyby do toho nějaký výrobce šel, zavádělo by se to asi dost dlouho, než by na to trh zareagoval a možná by to ani nedopadlo :roll:
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)