Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
JBr píše:Navrh se mi libi, 520 cm na delku uz taky neni spatna mira. U odbocky si dopln odvratnou kolej a postav k ni nejake pekne stavedlo![]()
Presto bych ale mel jeden namet k zamysleni. Zkus pouvazovat o tom, zda by leve zhlavi nadrazi neslo vysunout az na druhy modul. Sice by to ubralo na sire trati a vlecce, ale pridalo by ti to nejake centimetry na stanicnich kolejich. Sam jsem v prvni fazi mel postavene nadrazicko se dvema dopravnimi kolejemi o delce cca 65 cm, ale nakonec jsem ho prestavel a prodluzoval koleje o nejakych 40 cm, protoze i ty male soupravy vypadaji dost blbe, kdyz stoji od namezniku k namezniku. Mozna i ta vytazna kolej na pravem zhlavi by mohla byt o par cm delsi, kdyby se ti na lokalku nahodou dostal nejaky delsi motorak s privesakem, ktery by potreboval pred cestou zpet objet.
Pája píše:Na první pohled je vidět,že to máš v hlavě srovnaný a víš co chceš.Je to pěkný,jen škoda že nechceš jít do patra.Já bych to viděl : ...z koncové stanice na pravé straně (cca v úrovni 10cm) by motoráček jel malebnou krajinou z kopce dolů do úvraťové stanice (nalevo v úrovni cca 5cm),tam by vyčkal na vykřížení s manipulákem a po nastoupení posledních opozdilců by se znova vydal na další cestu zase doprava,ale dolů z kopce do skryté přesuvny na úrovni 0 cm,která by imitovala pokračující trať do dalších stanic.Stoupání tratě by se mohlo odhadem dostat na cca 2cm/m.Ale to by byla moje vize a tohle je tvé kolejiště a proto dělej dle svého uvážení.Budu toto vlákno sledovat jak to nakonec dopadne,držím palce.
PS:pokud to máš jako nenormované moduly,tak to nazvy ,,lokálkové Segmenty" a nikdo ti nemůže říc ani popel
Pája píše:Na první pohled je vidět,že to máš v hlavě srovnaný a víš co chceš. Je to pěkný,jen škoda že nechceš jít do patra.
radekkrupka píše:Pája píše:Na první pohled je vidět,že to máš v hlavě srovnaný a víš co chceš. Je to pěkný,jen škoda že nechceš jít do patra.
Já jsem názoru, že použití skrytého nádraží ve spodním patře u takovýchto modulových kolejiště je spíše kontraproduktivní. Musíš mít velkou přesnost návaznosti kolejí v obou patrech, k tomu roste výška jednotlivých modulů. Pokud kolega bude mít kolejiště ve skříni a jednou za čas ho rozbalí, pak vidím tu volně přístupnou přesuvnu jako dobré řešení. Až mu nebude stačit (a umožňuje-li to prostor doma), může ji nahradit jiným typem skryté stanice.
radekkrupka píše:Pája píše:Na první pohled je vidět,že to máš v hlavě srovnaný a víš co chceš. Je to pěkný,jen škoda že nechceš jít do patra.
Já jsem názoru, že použití skrytého nádraží ve spodním patře u takovýchto modulových kolejiště je spíše kontraproduktivní. Musíš mít velkou přesnost návaznosti kolejí v obou patrech, k tomu roste výška jednotlivých modulů. Pokud kolega bude mít kolejiště ve skříni a jednou za čas ho rozbalí, pak vidím tu volně přístupnou přesuvnu jako dobré řešení. Až mu nebude stačit (a umožňuje-li to prostor doma), může ji nahradit jiným typem skryté stanice.
pavel píše:K tomu nádraží - nevím jestli se u nás tento typ vyskytuje - nástupiště s nádražní budovou úplně vzadu. Je to spíše typ který se vyskytuje v Německu. Ale pokud to tak chceš , proč ne.
Raaba píše:pavel píše:K tomu nádraží - nevím jestli se u nás tento typ vyskytuje - nástupiště s nádražní budovou úplně vzadu. Je to spíše typ který se vyskytuje v Německu. Ale pokud to tak chceš , proč ne.
Také si tím nejsem úplně jistý. Milan to na svých návrzích používá a mě tam prostě vychází dost místa.
JBr píše:Navrh se mi libi, 520 cm na delku uz taky neni spatna mira. U odbocky si dopln odvratnou kolej a postav k ni nejake pekne stavedlo![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Tempotaxi a 4 návštevníků