POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Příspěvekod fillipho » čtv 16 zář, 2010 5:22 am

TTmili píše:HO-kaři se nenachytali, téčkaři evidentě ano, a ne jen já.....

Sám když se podíváš na ty odkazy, tak už to smrdí průserem.......nezvykle levná pošta, nový uživatel ještě s mokrou registrací a už prodává takové množství a hlavně Havířov :!: Já jsem jen čekal zda se někdo chytne......ale nikdo jak píšeš z H0-kařů nenaletěl, nevím jak u vás téčkařů, tam aukce nesleduji. To víš jak se jednou spálíš, tak už vše vidíš černě zvlášť u těchto rychlokvašek z Havířova :x
H0 III-IV epocha v DR - stará produkce PIKO a GUTZOLD - analog
H0 IV epocha v ČSD - DCC
fillipho

Příspěvekod horacek97 » čtv 16 zář, 2010 11:20 am

Tak se zdá, přátelé modeláři, že aukro uživatel avanka4(http://im.aukro.cz/show_user.php?uid=19389556), který tu byl zmíněn, bude asi stejný šmjed, jako user z modelbazaru, vystupující pod email adresou avankova21@seznam.cz a pod jménem M.Vaněk s číslem účtu u Raifky - 5031432001/5500. V první chvíli působí velmi dobře, komunikuje, vše na vyžádání pošle, ...pak přijdou sliby chyby (odešlu zítra a zase zítra a nefenguje mi mail a balík se mi vrátil, ...). Výsledek? Zaplaceno a Segrej nikde :-) Naštěstí to bylo na ND - levná koupě, ale i tak to věru nasere. Naštěstí mám ve své blízkosti kamarády, kteří dokáží se služ. průkazem divy ;-) A zkusím toho hajzla vypátrat a pak ... když se povede, napíšu sem každopádně adresu (ano, asi to vypadá na Havířov - výlet ať si každý sváží sám, jestli mu to za to stojí) a fotku, kdy mu před vyblejsknutím nechám trochu upravit vizáž, aby ho tyhle debilní zlodějny jednou pro vždy přešly.
horacek97

Příspěvekod vvitty » čtv 16 zář, 2010 11:49 am

horacek: silna slova... lide, kteri neco takoveho opravdu maji v umyslu udelat to delaji pekne v tichosti a beze svedku, takovehle reci na netu s realizaci obvykle moc spolecneho nemaji. A jeste pak davat fotky na internet, mel jsem za to ze pripadu takto zverejnenych fotek (a nasledku pro fotografy a dalsi ucastniky) uz taky na N@ve bylo dost. No, hodne stesti !

jinak vyse zmineny uzivatel je uz odstaven.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod loscarlos » čtv 16 zář, 2010 1:12 pm

Tak přátelé, právě jsem se vrátil od policie. Věc je dosti problematická. V podstatě jsou možné dvě varianty řešení. Nejsložitější je , že ja to pácháno přes net a většinou škoda jen na přestupek.
1. Tr. oznámení musí podat ten, který má největší škodu, nejlépe aby to byl TČ = >5000kč. Po založení ČJ, se toto rozešle ostatním a ti se na nejbližším oddělní k tomuto přidají, aby škoda byla co nejvyšší.
2. Dát se nějakým způsobem dohromady, podat to jako celek.
Má to ovšem několik úskalí:
a. výše škody, aby to byl trestný čin, protože přestupek předávají na příslušný MÚ, a ten většinou věc odloží.
b. každý, kdo by se chtěl připojit, musí být poškozen uživatelem stejného jména => M. Vaněk a T.Vaněk nelze, (jak ovšem prokázat identitu ? ), a to vidím jako největší problém, protože jak to tu sleduju, tak pokaždé vystupuje pod jiným jménem. Musel by být nějaký společný údaj na který by to šlo postavit. Číslo účtu, pokud spojuje různé osoby bohužel nestačí. Navíc na prolomení bank. tajemství policií to opět musí být TČ.
No informací bylo hodně, doufám že jsem to nějak srozumitelně a zkráceně přetlumočil. Domluvil jsem se na tom, že zkusím vyzkoumat mezi náma kolik lidí bylo poškozeno a jaké částky. Jestli by to šlo přes těch magických 5000 kč. Pište mi když tak na email. Pak se zkusíme domluvit na dalším postupu. Prachy asi neuvidíme, ale mně osobně by stačilo jim zamezit v páchání další trestné činnosti.
Pro zajímavost si zkuste vylustrovat ip adresu z emailu,odkud s váma komunikoval. Na seznamu se to dá takto:
otevřít email a nahoře po okýnkem Další akce, zobraz hlavičku . Tam je ůdaj from - tento kupříkladu 80.188.41.127. Na webu http://whois.domaintools.com/ se vloží IP a vyjede toto : http://whois.domaintools.com/80.188.41.127. Z toho by se dalo vyčíst, že se pohybuje i v Praze, dle providera. Je otázka zda toto je kněčemu vůbec dobré :-(.
HO, už nemodelařím, jen si hraju ....
loscarlos

Příspěvekod djruda » čtv 16 zář, 2010 1:28 pm

Zdravím mě taky okradl o 2115kč za BR 80 od Roca.Doufam,že se bude smažit v pekle.Z penězma jsem se rozloučil,ale jse rozhodnut jít do každé žaloby proti němu.Jinak naše zakony nechrání poškozené,ale ty co kradou.
djruda

Příspěvekod horacek97 » čtv 16 zář, 2010 7:30 pm

vvitty, loscarlos, djruda: chlapi, je to s takovyma hajzlama vsivejma tezky. Reprotaze na nejmenovane bulvarni TV ... no tak jsem to samozrejme nemyslel, to uz je trochu jina liga :-) Jen je nas zda se uz dost a jsme proti takovemu individuu kratci. Police CR "legalne" dle zakonu, paragrafu a sluz.postupu nic nezmuze. No tak jedine, co zbyva, je ho najit a zmalovat mu drzku, aby ho to preslo. Ja se s nim zahazovat a spinit nebudu, to necham na jinych bad boys. A ty fotky ... Prachy z nej asi fakt nikdo nedostane, tak se snad vyjimecne rade z Vas ulevi pri pohledu na peknej monokl :-) IP bude problem, to uz jsme zkouseli ... je vychcanej, komunikuje pokazde z jine verejne IP, pravdepodobne z nejakych kavarnicek,kde je free wifina. Kde vidim vysokou sanci, je jeho ucet v Raifce, kam ty penize zahucely. Tam to kluci zkusej chytre vysmatrat, ja, smrtelnik se k takove infos tezko nekde na prepazce dostanu. Tak uvidime, kdy Ti, co nam maji pomahat a chranit proste sedi a lamou rukama, ze jsou na nej kratci. Me to jaksi k uspokojeni stavu veci nestaci, no :-)
horacek97

Příspěvekod djruda » čtv 16 zář, 2010 8:19 pm

Myslím si horacek97,že ani z bankou nic nenaděláme těch pár tisícovek o který jsme přišli toho soudního molocha nerozhoupe.Já jen žasnu jak lehko to prostě jde když jsem to dnes zjištoval.Založíš si učet v bance můžeš i na bílýho koně (babička,dementní bratránek atd.) koupíš si dvě simkarty neregistrovaný přes,který se budeš připojovat na net nebo použiješ volně přístupný internet a jdeš na věc na každým portále (aukro,odklepnuto) máš zhruba 14 a 21 dní na to než ti odpojí učet a věř mi,že ni koho lapneš mám s tím zkušenosti.Budu si dlouho vyčítat těch posledních 25 korun co jsem přihodil,abych tu aukci vyhrál a neodstrašilo mě ani to,že neměla žádné hodnocení prostě modelářská vášeň jednou zase zvítězila.Napsal jsem na aukro tak jsem zvědavý jaký je ten jejich program bezpečné obchodování.Jinak se mnou normalně komunikuje dneska jsem dostal email,že se na to podívá kde je zadrhel,ale mam dojem,že až si přečte můj email tak přestane.
djruda

Příspěvekod horacek97 » čtv 16 zář, 2010 8:48 pm

djruda píše:Myslím si horacek97,že ani z bankou nic nenaděláme těch pár tisícovek o který jsme přišli toho soudního molocha nerozhoupe.Já jen žasnu jak lehko to prostě jde když jsem to dnes zjištoval.Založíš si učet v bance můžeš i na bílýho koně (babička,dementní bratránek atd.) koupíš si dvě simkarty neregistrovaný přes,který se budeš připojovat na net nebo použiješ volně přístupný internet a jdeš na věc na každým portále (aukro,odklepnuto) máš zhruba 14 a 21 dní na to než ti odpojí učet a věř mi,že ni koho lapneš mám s tím zkušenosti.Budu si dlouho vyčítat těch posledních 25 korun co jsem přihodil,abych tu aukci vyhrál a neodstrašilo mě ani to,že neměla žádné hodnocení prostě modelářská vášeň jednou zase zvítězila.Napsal jsem na aukro tak jsem zvědavý jaký je ten jejich program bezpečné obchodování.Jinak se mnou normalně komunikuje dneska jsem dostal email,že se na to podívá kde je zadrhel,ale mam dojem,že až si přečte můj email tak přestane.

Se mnou už komunikovat přestal. Napřed sliby, kecy a nakonec skutek utek, kdo by to byl na začátku řekl. Taky jsem neodolal, ale obchod nešel s důvěrou (jak tomu bylo v desítkách případech dosud) na aukru, ale na modelbazaru, kde vlastně nezmůžu nic, není kam se odvolat, jen pak bušit pěstí vzteky do stolu. Ale zkusím využít možností kolegů z kriminálky, uvidíme, co zjistí a kam se "bokem" dostanou. Jasně, že účet může být kámoše nebo babičky, vše dělat promyšleně a sledovat z povzdálí. A ano, stačí na to pár dní, vždy se nějací důvěřiví blbečci (pánové sorry .. i já jsem jedním z nich) najdou, kteří si mnou ruce, jak obohatí svoji sbírečku modelů a pak zjistí, že je to jen bouda. Na modelbazrau už jdu do kšeftu jen s prodejci, se kterými mám dobrou zkušenost z minula anebo na aukru, kde vím, kdo se jak v sekci dlouhodobě pohybuje a má příslušný kredit. Jinak už zbejvaj jen výměnné burzy a osobní převzetí z ruky do ruky. Nedělám si tedy iluze, že bych ty prachy ještě někdy viděl, ale nebudu tu sedět s rukama v klíně, když vím, že pro to můžu zkusit něco udělat.
horacek97

Příspěvekod TTmili » čtv 16 zář, 2010 9:10 pm

Zatím jsem se s tou dotyčnou snažil jednat v rámci možností, ale pokud tentokrát (tj tak do půlky příštího týdne) nic nepříjde, jakože to je takřka jisté, tak s tím už taky budu něco dělat. Zatím čekám, každopádně chtěl jsem po ní podací číslo a najednou BUM.....už se mnou nekomunikuje. Co na plat, taky bych možná mohl zkusit cestličku okolo, manžel bývalé třídní je velký zvíře (omluvte ten výraz, nemohu si pomoct), ale tuším že člověk z oddělení zbraní a drog s tímhle asi moc nezmůže.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod vvitty » pát 22 říj, 2010 7:34 am

uz tu dlouho nic nebylo, tak tentokrat odlitek prodavany jako CS Train stavebnice... no nic.
http://aukro.cz/item1258783272_hektor_c ... _roco.html
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod kubulak » pát 22 říj, 2010 7:44 am

jehoz cena se jiz pomalu blizi cene noveho fungl hotoveho Hektora od PMT :)
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod Yarda » pát 22 říj, 2010 8:34 am

Nevidím vůbec nic podvodného na vyvolávací ceně 999Kč. Jiná otázka je, zda ten kdo to přihazováním vyhnal na 3080Kč věděl, co dělá... :wink:
Yarda

Příspěvekod vvitty » pát 22 říj, 2010 8:49 am

problem vidim v popisu. nevim o tom, ze by CS Train delal odlitky ;-)
vvitty

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 22 říj, 2010 9:38 am

kubulak píše:jehoz cena se jiz pomalu blizi cene noveho fungl hotoveho Hektora od PMT :)

No tohle odléval a prodával BV model jako kopii čs train hektora (dokonce to má vidět i pruhy a včko na čumáku jak neodbarvili a kopčili tu kastli) za 1700 kč, k tomu ty další díly... Počáteční cena 999 je tedy naprosto OK! To že to někdo "nutně" potřeboval za těch 3080 je už věc jiná :D
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod vvitty » pát 22 říj, 2010 9:48 am

Petr: cena (aspon pocatecni) je ok, ale psat ze je to stavebnice CS Train mi prijde jako trosku matouci (slusne receno).

Kdyz si odleju Roco kastli, asi to taky neni stavebnice Roco, presto se na zname jmeno nekdo muze chytnout...
vvitty

PředchozíDalší

Zpět na Prodám, koupím