Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
petrh píše:nejvice se mi libi ta jednoduchost linii, cistoa a proste nic prepleskaneho a pritom dosti provozni... ona uz jen ta samotna epocha I je proste klidek, 6 pari vlacku zadny stres, 30kou kupredu s 2 triokenakama a jednou zetko... moc se tesim jak to vyvedes, muzu mit dotaz? co planujes na prostor nad nadrazim - tj. ten kppec? mestecko? vesnici? lesy?
petrh píše:... ona uz jen ta samotna epocha I je proste klidek, 6 pari vlacku zadny stres, 30kou kupredu s 2 triokenakama a jednou zetko...
Lubomír Dudek píše: .... No to určitě se slezem a já bych po hodně dlouhé době mohl hned zítra. .....
ke smyčce:On ji Vláďa nemá v přízemí,jinak by na to bylo místa jářku opravdu dost.Někdo mu i navrhoval ať udělá SN v přízemí a v patře bude mít průjezd krajinou,a zatáčku ke stanici se stanicí.To by bylo možná nejlepší,ale jestli se Vláďa jako já nechce pouštět do stavby kolejiště ve více úrovních,tak tam toho fakt moc nevymyslí. .....
Jarda H. píše:ad 2) ach táák, pokud je vše "v jedné rovině", pak se to nevejde prostorově ani geometriíMáš pravdu, Luboši !
Ferda píše: ..... VIZ OBR. .... Soupravy by při zajíždění do kusých nevykukovaly divně z tunelu tunelu a lze je střídat zcela nezávisle. ....
Jarda H. píše:PS : uvědomil jsem si to až dodatečně - je-li v jedné rovině stanice i skrytá vratná smyčka, pak kopec nad vratnou smyčkou bude muset být pravděpodobně upraven zářezem v prostoru koncové kusé koleje ve stanici (kde lokomotivy budou objíždět vlaky) ?!
Dotaz na VladikC : jaká vyjde vzdálenost mezi kolejí stanice a kolejí skryťáku ? Jde o reálný tvar krajiny, kopce - aby se během 2 cm na délce nezvedal 15 cm nahoru ! Pak je to na terénní zářez ...
VladikC píše:
Myslím, že je potřeba vzít v úvahu, že ta stanice tam nejpíše nestojí dlouho, viz. předchozí příspěvky o časovosti výstavby koncových stanic. Předpokládám, že taková stanice nevyrostla uprostřed historického městečka, ale někde na okraji, kde bylo místo a bylo vůbec reálné přivedení kolejí. Takže i zástavby kolem nebude moc, natož třeba vzrostlých staletých stromů ....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník