Píšeš, že děláš nějaké moduly. Je to konkrétní námět z reálného světa, nebo vlastní fantazie? Děláš sám, nebo je vás víc?
Docela by mě to zajímalo, protože tu Karolínu budeme patně dělat ve dvou a i tak z toho jde strach. 66 segmentů s celkovou plochou 47,5 m2 je docela "obrovský komplex". Jen abych se dopracoval k tomuhle základnímu nástinu jsem strávil spousty hodin studiem různých podkladů na NETu. Jednu směnu jsem odpracoval v archivu OKD a to jsem prošel první 2 krabice s tématikou vlečka Karolína. Paní mi s úsměvem sdělila, že takových krabic tam ke Karolíně mají ještě přesně 100

Hodiny u PC při přenášení z podkladových map (použito jich bylo 6 z různých období, ta nahoře je jen jedna z nich) jsem raději ani nepočítal. Teď pomalu rozkresluji jednotlivé segmenty. Zatím jsme na zkoušku začali stavět 12 modulů širé trati, abychom si vyzkoušeli různé techniky, zjistili, co všechno budeme ke stavbě potřebovat a aby bylo na čem prohnat stroje. Taky se s nimi chystáme na nějaká ta setkání. Potkat podobně postižené a nasbírat nějaké rozumy a zkušenosti.
Taky jsem nezjistil odkud jsi. Píšeš sice slovensky, ale to nic neříká.
Ahoj. Som z Bratislavy. Modelárčenie som zavesil na klinec, ale teraz sa do toho púšťam znova. Moduly si staviam "plánujem" je to pomalé na čas a financie podľa vlastných predstáv. Ono mať dom bude lepšie ako teraz, pretože som obmedzovaný rodinou a bytom v paneláku.
Ono je ťažké stvárniť niečo z reálu a preto klobúk dole pred takou myšlienkou. Ja to troška mixujem a rozkúskuvávam. Teda z každého provozu vytrhnúť niečo.
Predstava je nasledovná. Časť povrchového dolu, časť úpravny, časť koksovny/briketárny, časť oceliarne, časť odvalu pre strusku, časť vysokých pecí a tak. Hlavná trať pre normálne vlaky nie. Možno len taký výsek, súbežne vedená trať, ktorá by nebola samozrejme funkčná na 100%, že sa tam budú premávať rýchliky, a nákladné vlaky.

Jedná sa o Ingotové vozy. Vzhľadom na to, že pre dostupnosť dielov je náročné zohnať 3 nápravové podvozky s malým priemerom dvojkolia "originál pri NHKG" zvolil som dvojnápravové.
Všetko je vyrobené z evergreen profilov. Okrem kolies a spriahel. Tie sú Roco. Schválne som zvolil rozličnú kinematiku, podobnú ruským SA3. Na spojenie s lokomotívou ako je aj reálne v NHKG slúži spojovací vozeň s balastom.
Súpravu budú tvoriť ingotové vozy zakončené po oboch stranách spojovacími. Lokomotíva si trvale vozí so sebou spojovacie vozy. Takže súpravu budú tvoriť Spojvoz+loko+spojvoz+spoj.voz+ ngot...ingot+spo.voz

Spojovacie vozy sú obdobne ako Ingot vyrobené z profilov. Je to síce časovo náročnejšie, ale finančne lepšie než kupovať originál vozy od Trix. Mimochodom tieto vozíky nerobí žiadna firma.
Na vozoch som zvolil patinu. Patinujem všetko. Využívam farby revell a patinovacie prášky dostupné bežne v modelárskych predajniach.
Takouot formou okrem pár budov chcem vyrobiť aj stavby pre priemysel, ale už podľa originál fotodokumentácií.