Tento víkend jsem konečně ukončil letošní turistickou autobusovou sezónu.Už bylo načase

Možná jsem některý z vás svezl na dovču k móři a ani o tom nevíte

čtyři sezóní měsíce jsem přežil bez kolizí....a tak hup na resty a železnici...
Nyní bych se zde pokusil shrnout program kterému se hodlám věnovat v podzimním období,hlavně próblémy na které jsem už nyní narazil.
Budkovice mají už základní tvar..domeček na svém místě pár krajiných prvků,ale jinak "holý modul"

To by se teď mělo radikálně změnit:
A) Stále mi ovšem není dost jasno jak vytvořit tu úplně drobnou vegetaci.Snad už se ani nejedná o ty keře,ale spíš o ten podrost...Prostě ten náletový plevel,který se uchytí všude, (bodláčí,šlahouny ostružin,různě trsy travin,břečťan..atd...Dále to,čím jsou porostlé náspy tratí,nebo plochy kde se třeba staví,nestaví.Klasický rumištní plevel.To mě trápí nevím jak na to,i když napůl už mě uspokojuje sortiment fy.Polák
B) Stále zkouším nové technologie.Cílem je mít krajinku co možná nejlehčí,ale zároveň se co nejvíc přiblížit reálu.No jak se mi to daří,nedaří posuďte sami.Nově zkouším práci se sádrou a vytvářet s ní různé stavební prvky.Chtěl jsem se "pokusit" o zeď z lomového kamene,která je stavěna v minulém století,a dnes už některé kameny chybí,nebo jsou popukané.Vše zatím v prvotní zkušební fázi..jak byl čas....
C) Protože mě taky zajímalo,jak bude fungovat napojování dílců,aby se dalo taky eventuelně dalo prohnat mašiny,doprojektoval jsem dalších 6dílů. tzn 2díly Budkovice,další 2díly už mají základ krajiny viz obrz. pak 1díl základ mostu....možná nakonec bude most přez díly dva

...prostě abych to shrnul v dnešní době už spojím 5dílů s průběžnou kolejí +nájezd na most kde kolej končí...takže na 2,5m trati se už trochu zablbnout dá.

Zakončení kolejí jsem udělal dle návodu "zakončení na hřebíček" vše pěkně lícovalo,vagonky nevyskakovaly.Musím poznamenat že napojení jsem dělal vždy po dvou dílech na stolní desce ze skla,tedy naprostá rovina.Bohužel když jsem si všech 6dílů rozložil na zem a "napojil" přišlo velké sklamání.Díly vůbec nelícujou

Prostě nebudu vás napínat i když jsme podlahu dělali novou a dělala se nyvelačka,je podlaha v tomto měřídku křivá jak kráva,a proto díly nesrazím tak jak na stole.
Co s tím?? napadlo mě udělat malé nožičky,kterýma se nerovnosti vyladí.Ale jak udělat tak malinký nožky aby šly navrtat do čel z 10ky překliřky,

Napadlo mě sehnat tenounký šroubení zapustit do čela a všroubovat aretační šroubky,kterýma potom vytáčením nerovnosti vynuluju.No snad se to podaří nějak vyřešit....
Jinak jsem spokojen a co je hlavní žena "zatím" taky
tady slíbené foto
http://tauvec.rajce.idnes.cz/pokracovani_dve_dily_4,5/