A akurát včera som si objednal 6ks stavebníc návestidiel. Presne mi to vyšlo...
Díky moc. Som ti vďačný.

P.S.: už si to aj stiahol preč?? Prečo??
Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
kecu.p píše:Promiň, už je to zpět, mam problémy, udělal jsem návrh, ten dal na rajče, ale potom jsem zjistil ještě pár drobností, tak jsem to znovu aktualizoval v malování, ale bohužel rajče mi pořád vnucuje původní verzy, tak jsem to musel předělat a přejmenovat, ale už tam máš nový snad definitivní 3. verzy rozmístění návěstidel.
Rizoto píše:Prosím viete mi pomoct s rozmiestnením návestidiel v stanici? Chcem použit svetelné navestidla (typ "CCCP"). (epocha 50-70 roky) Môžu byť použité aj dve tri výkoľajky. Za pomoc dakujem.
JBr píše:Rizoto píše:Prosím viete mi pomoct s rozmiestnením návestidiel v stanici? Chcem použit svetelné navestidla (typ "CCCP"). (epocha 50-70 roky) Môžu byť použité aj dve tri výkoľajky. Za pomoc dakujem.
Na jakem typu trati ma ta stanice byt? Jake SZZ by v ni bylo v realu asi pouzito? Ta spodni kolej vychazejici z praveho zhlavi je vlecka nebo odbocujici trat?
kecu.p píše:Nelze osadit výkolejku u váhy z důvodu nedostatečného prostoru od námezníku, dále urči kolik dopravních kolejí chceš mít ve stanici, osobně bych viděl přesunout váhu na druhou stranu stanice na tu (snad) manipulační kolej z vlečky. Teď nemam tolika času, ale snad odpoledne bych mohl mít čas rozvrhnout výkolejky do tvého plánku. Jinak osobně souhlasím s návěstidly jen na zhlaví. Protože v té době co chceš modelovat, na těchto lokálkách releovky nejsou. V roce 1967 byla osazená trať Plzeň - Cheb "novým" SZZ v rámci první DOZ na našem území československé reubliky. Ostatní tratě vedlejšího charakteru měli většinou ještě mechanické návěstidla.
JBr píše:Jak pise kecu.p, rozmysli si, ktera kolej je dopravni a ktera manipulacni, od toho se bude odvijet jak osazeni vykolejkami, tak navestidly. Stejne tak si rozmysli jak moc je dopravne tahle stanice dulezita. Nicmene osobne bych i v 70.-80. letech zustal s navestidly pri zemi. Pises, ze je stanice lokalkova, tak se podivej na realne stanice na lokalkach, i v soucasne dobe. Stale jsou stanice, ktere maji jen vjezdova navestidla bez odjezdovych. Ja na jednu stranu chapu, ze chces, aby ti stanice svitila, ale koukni se na to trosku realisticky
Jak priklad ti dam treba svoji "domovskou" stanici Chotebor, ktera dokonce neni ani na lokalce, ale na celostatni trati. Do prelomu 80. a 90. let tam byly mechanicke vjezdy s predvestmi a skupinove odjezdy (SZZ bohuzel nevim). Pak probehla rekonstrukce a od te doby je tam SZZ TEST 10, navestidla sice svetelna s rychlostni soustavou, ale stale jsou odjezdova "jen" skupinova triznakova. A to byly v dobe rekonstrukce do stanice zausteny 4 vlecky - Choteborske strojirny, Oseva, ZZN a ACHP+VU Bilek a nakladni preprava byla rozhodne silnejsi nez v soucasnosti. V sousednich stanicich je to obdobne, Rozsochatec TEST 10 a navestidla stejne jako Chotebor, Zdirec nad Doubravou a Hlinsko v Cechach maji dokonce mechanicke ZZ s navestidly nezavislymi na vymenach (odjezdy take skupinove, jen zelena cervena).
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník