Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY

Příspěvekod cipisekmp » sob 31 črc, 2010 4:30 pm

Zdarec, jak jsem uz nekde psal "veseli" ma nekolik problemu ktere dokud se nevyresi tak se stavet nezacne. Myslim ze jsem o tom uz nekde psal, ale zopakuju. 1. kde to skladovat, 2. kde to delat, (az bude dilna), 3. a to je to nejhorsi, kdo to bude obsluhovat. Bo tu stanici by mely obsluhovat min. tri lidi. Kdyz mlha bude ve Vizovicich, Irudzi Tremesna tak zustavam jen ja chi. No uvidime. Prozatim je to jen vize co bude se uvidi. Tot vse.
Zdarec Cipisek.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod milan ferdián » sob 31 črc, 2010 4:36 pm

cipisekmp píše:Zdarec, jak jsem uz nekde psal "veseli" ma nekolik problemu ktere dokud se nevyresi tak se stavet nezacne. Myslim ze jsem o tom uz nekde psal, ale zopakuju. 1. kde to skladovat, 2. kde to delat, (az bude dilna), 3. a to je to nejhorsi, kdo to bude obsluhovat. Bo tu stanici by mely obsluhovat min. tri lidi. Kdyz mlha bude ve Vizovicich, Irudzi Tremesna tak zustavam jen ja chi. No uvidime. Prozatim je to jen vize co bude se uvidi. Tot vse.
Zdarec Cipisek.

Ale mlha ,má trochu jiný pohled,když už píše citace"možná příští rok se položí první koleje"
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cipisekmp » sob 31 črc, 2010 4:38 pm

Asi chce do pristiho roku dostavet dilnu chi, nehlede na to ze pise "MOZNA". Pokud chcete resme to na nasem webu at se to tu nezasira. Zdarec Cipisek
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Irudzi » sob 31 črc, 2010 6:00 pm

Jen technická Cipísku, Veselí se do nové dílny při jeho délce nevejde ani boh, tudíž si s ním tam ani nezajezdíme. Jestli jsi tedy nezvetšoval základy :D ,ale myslím že ne....
Irudzi

Příspěvekod cipisekmp » sob 31 črc, 2010 6:37 pm

Nekde se tu mihl prispevek od Milana Ferdiana (asi ho smazal nebo jsem jej nekde zasantrocil) a v nem bylo ze lidi z fora zajima stavba veseli a ze by sme trumfli Starou Paku. Opravdu neminime se z nikym tahat o "nejvetsi stanici" ci co ja vim o co. Vzhledem k nasemu lonskemu layoutu pri vystave v Luhackach (nekteri z navtevniku fora videli) ktery neni zrovna maly a proste v nem chyby druha stanice na dvoukolejce a zaroven bych rekl uzlova, ktera by proste delala stred naseho sveta. A to ma splnovat Veseli. Tot vse k duvodum projektu. Holac cipisek
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod mlha » sob 31 črc, 2010 7:05 pm

Myslím,že problém skladování vyřeším,mám místa dost.Když se do stavby do zhruba roku nepustíme,nebude mít náš kolega MM2 kde připojit svoje depo,to je asi jasné všem,kteří jsou s touto situací obeznámeni.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod petrh » sob 31 črc, 2010 7:42 pm

tak si hosi kazdy udelejte jeden segment stanice, kazdy si ho dejte doma na sklad, jenze, kde vzit razem 13 spolehlicvych clenu ze (pocitano 1m = 1 clen)? a mame v sobe kazdy tolik clenu? ja mam maximalne jednoho, ruku na srdce, sebezarytejsi clovek do nejake prace po case vyhori a pak? pak je to jen skoda, dost veliky ucet a nic.... radej male kolacky nez cely dort na posez...
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod depo201 » sob 31 črc, 2010 7:57 pm

Milane nečil se,
byla to opravdu sranda s Hodonínem.....

Já jsem se našel nejdřív v modulech a hlavně pak v III. epoše...

čtyři staniční koleje mi bohatě postačí

malá skromná stanička na lokálce 1:měřítku :roll:
depo201

Příspěvekod Irudzi » sob 31 črc, 2010 8:25 pm

mlha píše:Myslím,že problém skladování vyřeším,mám místa dost.Když se do stavby do zhruba roku nepustíme,nebude mít náš kolega MM2 kde připojit svoje depo,to je asi jasné všem,kteří jsou s touto situací obeznámeni.

Jsem si zcela jist, že nemáš pravdu kolego Mlho. MM2 staví depo hlavně pro svoje budoucí parádní kolejiště, to že se bude dát připojit k modulům JAKÉKOLI stanice i třeba Veselí je jen a jen jeho dobrá vůle, MM2 je naprosto soběstačný. :wink: můj názor....
Irudzi

Příspěvekod milan ferdián » ned 01 srp, 2010 6:06 am

cipisekmp píše:Nekde se tu mihl prispevek od Milana Ferdiana (asi ho smazal nebo jsem jej nekde zasantrocil) a v nem bylo ze lidi z fora zajima stavba veseli a ze by sme trumfli Starou Paku. Opravdu neminime se z nikym tahat o "nejvetsi stanici" ci co ja vim o co. Vzhledem k nasemu lonskemu layoutu pri vystave v Luhackach (nekteri z navtevniku fora videli) ktery neni zrovna maly a proste v nem chyby druha stanice na dvoukolejce a zaroven bych rekl uzlova, ktera by proste delala stred naseho sveta. A to ma splnovat Veseli. Tot vse k duvodum projektu. Holac cipisek

Jestli se, ale nepletu tak dvojkolejka přece ve VESELÍ končí.O ten střed světa ,tak nejde ,já to chápu.Já jenom jak píše petrh a ostatní,aby jste nezaplakali.Můj skromný finanční odhad na tuto stanici je půl mega. :!:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » ned 01 srp, 2010 6:12 am

depo201 píše:Milane nečil se,
byla to opravdu sranda s Hodonínem.....

Já jsem se našel nejdřív v modulech a hlavně pak v III. epoše...

čtyři staniční koleje mi bohatě postačí

malá skromná stanička na lokálce 1:měřítku :roll:

Já se nečílim :D Já jen z vlastní zkušenosti.Měl jsem kdysi dávno v plánu velkou uzlovou žst.HRUBÁ VODA (fiktivní název),délka 7000mm samozřejmě v modelové velikosti N/1:160.Zůstali po ní jen nákresy.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cipisekmp » ned 01 srp, 2010 6:41 am

milan ferdián píše:
cipisekmp píše:Nekde se tu mihl prispevek od Milana Ferdiana (asi ho smazal nebo jsem jej nekde zasantrocil) a v nem bylo ze lidi z fora zajima stavba veseli a ze by sme trumfli Starou Paku. Opravdu neminime se z nikym tahat o "nejvetsi stanici" ci co ja vim o co. Vzhledem k nasemu lonskemu layoutu pri vystave v Luhackach (nekteri z navtevniku fora videli) ktery neni zrovna maly a proste v nem chyby druha stanice na dvoukolejce a zaroven bych rekl uzlova, ktera by proste delala stred naseho sveta. A to ma splnovat Veseli. Tot vse k duvodum projektu. Holac cipisek

Jestli se, ale nepletu tak dvojkolejka přece ve VESELÍ končí.O ten střed světa ,tak nejde ,já to chápu.Já jenom jak píše petrh a ostatní,aby jste nezaplakali.Můj skromný finanční odhad na tuto stanici je půl mega. :!:

Ahoj, jasne dvoukolejka ve Veseli nad Moravou konci, ale to neznamena ze musi koncit ve Veseli? My nechceme stavet Veseli nad Moravou tak jak je ve skutecnosti, ale proste sem tu stanici prekopal (mozna neni podle norem) a nam by mela splnit co co od ni chceme.
http://cipisekmp.rajce.idnes.cz/Moduly/#veseli.jpg nevim jak to vlozit lip aby ten wintrack byl lepe citelny. Pokud vyjde dalsi cast planu s vyhybkama tak dojde jeste k vymene nekterych vyhybek za anglicany. Celkova delka je 9600, sirka 2*600, 3700 vychazi delka nejkratsi koleje. Nadrazi ma 5 dopravnich koleji + dve (nevim spravny pojem) nakladni. Z nich se bude posunovat a rozhazovat vlaky prez spadoviste (v pravo sikma kolej nahore) a vlaky skladat nahore na tech 4 kolejich. Problem je s delkou vytaznych koleji. V pravo na hore je kratka 1500 (nam staci), ale v levo uz nevychazi vubec protoze tahat ji dal na dalsi modul to nechceme (proto ten oblouk smerem nahoru) . Ta druha kolej z leveho zhlavi smerem do prava nahoru je k depu MM2 (opet normy nenormy). No to tak vse k zduraznuju VIZI FIKTIVNI stanice VESELI.
Ahoj Cipisek
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod milan ferdián » ned 01 srp, 2010 8:19 am

Vidím tam pár důležitých chyb.Není dobré umísťovat výhybky podélně do spoju dvou rámu.Na pravé straně nahoře zytečně plýtvaš místem.Spádoviště může být jen fiktivní,nemůže být v takovém modelu stanice funkční.Fyzikální zákony.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cipisekmp » ned 01 srp, 2010 8:38 am

Oni nejsou podelne ve spoji a spadoviste prave ze chceme funkci. Kdyz sem skousel vagonek tak i pri malem spadu dojel hodne daleko takze uvidime. Chceme ten princip vyskouset trebas naklonenim modulu do nejakeho spadu a dalsi uz budou v rovine a zjisit jak daleko vagonek dojede. Ve Veseli by to melo projet samovolne cca 2-2,5m coz by mohlo fungovat. Delka spadoviste vychazi na 150cm takze by jsme se mohli dostat na 5cm a to uz je dost velky hrb.
Ahoj Cipisek
veseli1.jpg
veseli1.jpg (177.6 KiB) Zobrazeno 3678 krát

Jeste mam dotazek. Mame moznost nadrazi skladovat v venkovni garazi. Tj netopi se tam, vlhko primerene podobnym prostoram. Mistnost uzavrena takze se tam extreme neprasi. Je mozne tam module skladovat tak aby nedochazelo ani ke krouceni pripadne korozi koleji ci pod?
Zdarec Cipisek
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Irudzi » ned 01 srp, 2010 8:44 am

Cipísek.: Je mozne tam module skladovat tak aby nedochazelo ani ke krouceni pripadne korozi koleji ci pod?

To je vtip Cipísku? :D :D :D vyzkoušej to na svém tunelu, ale chystal bych se zrovna na stavbu dalšího...
Irudzi

PředchozíDalší

Zpět na Moduly