kolejiště Ho

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: kolejiště Ho

Příspěvekod tom1984 » pát 02 črc, 2010 2:26 pm

ahoj yuraxi mas pravdu klasicky oval neni to prave pro takove masinky co mam. a co se tyce krajiny libilo by se mne mensi mestecko a na druhe strane jizda otevrenou krajinou (kopcu lesu nejaky ten vodni tok)
tom1984

Příspěvekod Jarda H. » pát 02 črc, 2010 2:30 pm

No já tedy nevím :wink: - v místnosti skoro 5x3 metry ovál (dokola kolem) s podivným přemostěním malé lokálkové stanice ?! Ovál má své opodstatnění v domácích podmínkách, kde je málo místa, ale tady mi to přijde jako plýtvání prostorem ?! Zkrátka vidím, že vlak vpravo odjede a zleva přijede (ten samý vlak !!) nebo opačně ?! V tomhle velkém prostoru škoda :o
Podle vozového parku bych viděl více širé trati, námět podhůří hor není rovina s dvěma tunely, proč nejít se skryťákem do podlaží "-1" , doprava by vedla odněkud někam .... no ale je to na rozhodnutí zadavatele kudy se pújde

DODATEK - tak mezi tím, co jsem dopsal svojí poznámku už se tom1984 vyjádřil co se týká oválu !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod tom1984 » pát 02 črc, 2010 2:34 pm

ahoj jardo anno plne stebou souhlasim .
tom1984

Příspěvekod tom1984 » pát 02 črc, 2010 2:36 pm

a prosim jestli mas nejaky napad budu jen rad a vdecny
tom1984

Příspěvekod Jarda H. » pát 02 črc, 2010 4:50 pm

Tome, spíše jen jakási hrubá představa, než nějaký plán na papíře :lol: ?!

Začátek desky za dveřmi vlevo, kolem místnosti zpět ke dveřím (tedy NE uzavřený ovál), od dveří vlevo možná takhle nějak : Skryté nádraží (úroveň "-1") - po dosažení úrovně "0" po výjezdu z tunelu jen malá zastávka na trati, vedle úzká silnice vedoucí kamsi nahoru, kde se dá tušit vesnička - širá trať - větší stanice, kam je zaústěna lokálka (lokálka do koncové stanice, situované podél kratší zdi místnosti), jezdí sem osobák (budeš muset doplnit vozový park) a hlavní komodita - nakládka dřeva z okolních lesů a strání - širá trať - menší stanice, kde je tovární vlečka např. nakládka vytěženého a upraveného štěrku (?!) - kousek širé trati do vratné smyčky (alespoň 2-3 kolejné na střídání osobáků a rychlíků).

Když to tak čtu, napadlo mne, že by bodla točna ve SN na "začátku" (máš dlouhé páry) nebo je pak obracet ručně nebo jednodušeji = vratná smyčka jako větší SN :lol: , v hlavní stanici bych asi nedělal depo, jen malou remízu pro lokálku se základním zabezpečením a hlavně v té stanici nezapomeň na doplňování vody těch krásných parních lokomotiv, co budou jezdit po hlavní trati !! Uhlí jim stačí, ale vodu musí doplňovat častěji. V obou stanicích skladiště a rampa, aby jsi rozšířil nákladní provoz (manipulák) .... atd.

Tím, že na začátku i konci by byly vlaky ve SN, byl by to provoz v nějakém systému, odněkud někam. A hlavně na krajině se budeš muset vyřádit (podhůří !).
Jarda H.

Příspěvekod tom1984 » pát 02 črc, 2010 6:06 pm

zajimavy navrh,ale v grafickem podani by mne to reklo vic :lol:
tom1984

Příspěvekod A2C » pát 02 črc, 2010 6:21 pm

Som si aj myslel že toto nebude to pravé orechové :lol:

Ale aspoň sme sa pohli dopredu :-)
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod yurax » pát 02 črc, 2010 8:40 pm

na provoz lokálky netřeba doplnit loko- vlečku odjezdi v100,osobní provoz e103 a náklad ta rakouska krysa. byla by to zajímavá neobvyklá situace s elektrickou lokálkou a parní hlavní trati.
yurax

Příspěvekod tom1984 » pát 02 črc, 2010 8:53 pm

k te e 103 mam pořizeny celí set vozů TEE a k rakouské krise 6 rychlikovích vozů. jelikoz vetsinou porizuji rovnou cele soupravy
tom1984

Příspěvekod mnitka » pát 02 črc, 2010 10:02 pm

mrknul jsem na plánek..., mnooo
upozornil bych, stanice v německu a rakousku zdalelka neodpovídají našim "českým" konvencím co se kolejového plánu týče...
hlavní stanice se mi zdá příliš česká!!!
např. http://www.moba-trickkiste.de/images/st ... Altena.jpg
mnitka

Příspěvekod yurax » sob 03 črc, 2010 5:34 am

tom1984 píše:k te e 103 mam pořizeny celí set vozů TEE a k rakouské krise 6 rychlikovích vozů. jelikoz vetsinou porizuji rovnou cele soupravy

tyto honosne vlaky připojiš za parní nádhery a nové trakce budou tahat alpský osobacek :)
yurax

Příspěvekod Jarda H. » sob 03 črc, 2010 9:32 am

yurax píše:na provoz lokálky netřeba doplnit loko .....

No, na lokálce ve III.epoše (viz avízo toma1984 o provozu ve III.-IV.epoše) bych viděl v osobním provozu - loko i vozy - asi něco jiného :wink: ?!

Ještě k plánku - není to tak jednoduché Tome ?! Původně mně napadlo jako hlavní stanici upravit reálnou stanici Kostelec na Hané (odbočka lokálky, remíza jako zázemí zřejmě pro vlečkovou loko), pro menší stanici upravit nějakou reálnou zastávku s nákladištěm a jako koncovou stanici něco z reálu (Polná ?) nebo použít po úpravě jako inspiraci nějakou koncovou stanici z plánků Milana F. (Milan promine, že ?). Ale bylo by to moc české, jak už píše výše mnitka. Německá, rakouská a švýcarská železnice je přece jen trochu jiná. A do představy tvé krajiny by až tak nešla.

Ale na netu se dají najít i plánky německých stanic a třeba taková koncová stanice Hoechstadt / Aisch má dost prostoru pro osobáky i prostor na nakládku dřeva (dle skutečnosti), má to dokonce dvoumístnou remízu (stav v 50.-60.letech) .... myslím, že by se pak dalo něco poskládat pro tvůj plánek. Ale to budeš muset být aktivní ty sám a něco hledat, tvořit, snažit se !! Těžko najdeš někoho, kdo ti namaluje takhle velký (smysluplný a reálný :idea: !!) plán na 5x3 metry.
Jarda H.

Příspěvekod tom1984 » pát 09 črc, 2010 7:31 am

ještě jednou jsem dukladně přemněřil mistnost pro kolejiště .
Přílohy
pokoj.jpg
pokoj.jpg (24.63 KiB) Zobrazeno 5591 krát
tom1984

Příspěvekod tom1984 » ned 11 črc, 2010 12:37 pm

první muj planek . co vy na to :?: :?: :?:
Přílohy
pokus.jpg
pokus.jpg (117.25 KiB) Zobrazeno 5526 krát
tom1984

Příspěvekod A2C » ned 11 črc, 2010 1:18 pm

Pekné, avšak, čo urobíš ak sa ti vykolají súprava v pravom hornom rohu? máš tam dajaký prístup?
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště