novinky 2010

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2010

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 30 čer, 2010 12:50 pm

Budou ted vsechny verze najednou. Veskere vydane terminy neplati a vse je najednou a ted na prelomu mesice.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Michal Šuhajda » stř 30 čer, 2010 2:58 pm

Forma je stejná jako na 754, nebo byly rozdílné žaluzie opraveny?
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod George V. » čtv 01 črc, 2010 3:48 am

Michal Dalecký píše:Budou ted vsechny verze najednou. Veskere vydane terminy neplati a vse je najednou a ted na prelomu mesice.

...takže jisté tamtamy nelhaly...

No, tyhle tamtamy ještě říkají, že v podzimních novinkách budou vozy Y od Roco v provedení ČSD, chystá se prý i "čmelák" T669.0 a také bardota (prý první serie s šedou střechou) a dokonce prý i "singrovka" M240 s přívěsným vozem... A v TT prý bude brejlovec...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod A2C » čtv 01 črc, 2010 7:14 am

krásne sa to číta a myslím že ešte krajšie píše, obávam sa však že na to aby Roco pripravilo toľko noviniek ČSD je to ťažko uveriteľné. Rád by som sa mýlil, pretože by to znamenalo konečne koniec presergejovaným a preokuliarnikovaným modulovkám.

Neviem si to však vôbec predstaviť. :lol:
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod George V. » čtv 01 črc, 2010 7:24 am

...přemýšlel jsem, jestli to sem napsat. Ale jelikož se jedna předpověď tamtamů splnila, tak si myslím, že ani ostaní věci nebudou daleko od pravdy. Můj osobní názor - ty ypsilonky vypadají velmi pravděpodobně, ale termín záleží na tom, až vyjedou s DR. A tady je zatím ticho po pěšině... A myslím, že velmi pravděpodobná bude i bardota (vždyť pojezd už existuje). U Čmeláka trochu pochybuju, neboť Roco nemá v portfoliu žádný vhodný pojezd, na kterém by se dalo stavět (pro Brejlovce byly atlasky). A brejlovec v TT????

P.S. Tak je to tady, pánové. Všechny brejlovci v zeleném, včetně slovenské Renátky. To bude na rozvod... :D
George V.

Příspěvekod vorisekml » čtv 01 črc, 2010 8:30 am

Na "Y" už začni tvrdě sětřit, maj být do vánoc. Čmelák je taky velmi pravděpodobná novinka, ale na ČSD/ČD/ŽSR si pravděpodobně počkáme do r.2012. Přednost má Ruský trh pro který je ten čmelák prioritně určen. Zamračená taky asi hned příští rok nepůjde na trh, vždyť ještě nevystříleli všechny verze brejlovců. Jinak doufám že Roco ty Y nezmrší tzn. dostanou rozumný odstín zelené barvy a popisy z 80.let aby to šlo zařadit do soupravy s Tillig/Sachsenmodelle vozy. Páč jsem zaslechl že někdo prosazuje popisy z výroby /70.léta/ podle továrních fotek ze Zhořelce/Gorlitz. No možná že ty Y stejně nepůjdou dát k těm Y protože budou "tak promakaný" že vedle nich budou ty starý střepy od Tillig/Sachsenmodelle jako popelky. Doufám že se to vyplní /při dnešní situaci v roco by mě to ovšem velmi překvapilo/.
H0
vorisekml

Příspěvekod George V. » čtv 01 črc, 2010 9:20 am

...tak to jsem si oddechl, že čmelák s bardotkou hned tak ještě nebude. Finančně už to mám dost napjatý. U "Y" zatím na zkoušku uvažuju jenom o BDs. Doufám že budou opravdu promakaný. "Ostrý" hrany na čelech a tři schůdky, jinak nemaj šanci... A podvozky Goerlitz V.a. :D
George V.

Příspěvekod A2C » čtv 01 črc, 2010 9:29 am

Y-lony tam myslím že by nemal byť problém ČSD verzie sa len zvezú v DR verziami.

Zamračená tam je v podstate pojazd už hotový z okuliarnika takže tiež pohodička.

Čmeliak tam je to fakt otázne. Zaujímalo by ma ale prečo by Roco chcelo na ruský trh privádzať ČeskoSlovenskú mašinu, trocha nelogické ale v dnešnej dobe kľudne možné.

Naviac nič sa o tom nešuškalo, pri okuliarnikoch aspoň Roco chcelo podklady no teraz je ticho.

Okuliarnik v TT, to je myslím rovnako pravdepodobné ako Y-lony, majú už model v PC takže ho len zmenšia na 1:120 a vyrobia formy. presne ako Sergej v TT.
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 01 črc, 2010 9:36 am

Nedavno kdyz jsem u Tilliga poptaval vetsi mnozstvi Y-psilonek, tak mi rekli, ze ted do foroty nic delat nebudou, protoze predelavaji formy a budou nove. Prvni vlastovka je luzkovy vuz, ktery bude na pozdim.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 01 črc, 2010 9:44 am

A2C píše:Čmeliak tam je to fakt otázne. Zaujímalo by ma ale prečo by Roco chcelo na ruský trh privádzať ČeskoSlovenskú mašinu, trocha nelogické ale v dnešnej dobe kľudne možné.

Naviac nič sa o tom nešuškalo, pri okuliarnikoch aspoň Roco chcelo podklady no teraz je ticho.

Na čmeláka se těším od doby co jsem zaslechl, že by měl být (a kvůliu tomu jsem se nepustil do leptaného)
ROCO přiveze na ruský trh lokomotivu z ČKD třeba proto, že jich tam bylo víc než 5000 vyvezeno :!:
A ruský modelářský trh je hodně podceňovaný. Spíš by mě zajímalo jestli budou mít ruské (sovětské) lokomotivy široký rozchod :)
Doufám, že se dočkám Čmeláka i v české verzi.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Jarda H. » čtv 01 črc, 2010 9:59 am

George V. píše:... Ale jelikož se jedna předpověď tamtamů splnila, tak si myslím, že ani ostaní věci nebudou daleko od pravdy. .....

Tam-tamy nesou plno informací (taky jsem něco zaslech v TT, vč. toho brejlovce ....) a jestli vyjdou, provětrá to řádně peněženky a platební karty :lol:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod George V. » čtv 01 črc, 2010 10:08 am

Michal Šuhajda píše:Na čmeláka se těším od doby co jsem zaslechl, že by měl být (a kvůliu tomu jsem se nepustil do leptaného)
ROCO přiveze na ruský trh lokomotivu z ČKD třeba proto, že jich tam bylo víc než 5000 vyvezeno :!:
A ruský modelářský trh je hodně podceňovaný. Spíš by mě zajímalo jestli budou mít ruské (sovětské) lokomotivy široký rozchod :)
Doufám, že se dočkám Čmeláka i v české verzi.

...modely RENFE jsou snad taky na široký rozchod?
George V.

Příspěvekod greenery » čtv 01 črc, 2010 10:18 am

o tom čmelákovi jsem slyšel, že to je projevený zájem, ne-li snad přímo objednávka z ruské strany. Ne tedy výstřel do neznáma od ROCO. Ale to je jedna pani povidala.......ale doufám že bude
greenery

Příspěvekod fousek » čtv 01 črc, 2010 6:47 pm

Kdybych měl být výrobcem modelové železnice, volil bych z východních lokomotiv právě T669 a nezahazoval bych se s brejlovcem, kde bych se přece jen bál odbytu.
Brejlovec je známý jen v bývalém Československu, z příhraničí Německa a Rakouska a v upravené z Itálie. To je Čmelák také ( mimo Itálie), ale zároveň je to téměř výhradní posunovací lokomotiva v celém exSSSR, páteřní lok v Albánii ( skoro nic jiného tam nejezdí) a je dostatečně známá i v Polsku. V menší míře i Irák, Sýrie, Indie. Mě samotného překvapilo, kolik je cizojazyčných stránek o této řadě. Takže bych klidně věřil, že ano. Čekám, že by to mohl být komerční trhák.

Té M240 se mi moc nechce věřit, spíše bych očekával M296 a Vindobonu. Ta je univerzálněji uplatnitelná a přípojné vozy by mohly nějakým způsobem využít platformu z "Y". Hlavně pro ní kdysi hlasovali čtenáři v Roco report.
fousek

Příspěvekod Pivrnec78 » čtv 01 črc, 2010 7:29 pm

George V. píše:...přemýšlel jsem, jestli to sem napsat. Ale jelikož se jedna předpověď tamtamů splnila, tak si myslím, že ani ostaní věci nebudou daleko od pravdy. Můj osobní názor - ty ypsilonky vypadají velmi pravděpodobně, ale termín záleží na tom, až vyjedou s DR. A tady je zatím ticho po pěšině... A myslím, že velmi pravděpodobná bude i bardota (vždyť pojezd už existuje). U Čmeláka trochu pochybuju, neboť Roco nemá v portfoliu žádný vhodný pojezd, na kterém by se dalo stavět (pro Brejlovce byly atlasky). A brejlovec v TT????

P.S. Tak je to tady, pánové. Všechny brejlovci v zeleném, včetně slovenské Renátky. To bude na rozvod... :D

Čmelák T669.0 - r. 2011/2012 (v Č.B. jezdil do Rakous), M240 s přívěsným vozem - o tom jsem neslyšel a Bardotka r.2013 ... ale to vše je z doslechu
H0, analog - konec IV.ep., V.ep. a začátek VI.ep. ... to, co jezdí (jezdilo) a to, co se mi líbí ...
Pivrnec78

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)