Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod MirekTT » ned 25 dub, 2010 5:26 pm

mlha píše:Přijedeš na ježdění do mor.písku?

Tož, aj jo. Kdy a kde? Pokud se to trefí do volného času.....
Ale nevím, hánulkaři jezdijů po kolejách s takovýma velkýma krabicama :mrgreen: :D
Víš, abych vás tam neobráTTil na víru pravou :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MirekTT

Příspěvekod depo201 » ned 25 dub, 2010 5:55 pm

MirekTT píše:
mlha píše:Přijedeš na ježdění do mor.písku?

Tož, aj jo. Kdy a kde? Pokud se to trefí do volného času.....
Ale nevím, hánulkaři jezdijů po kolejách s takovýma velkýma krabicama :mrgreen: :D
Víš, abych vás tam neobráTTil na víru pravou :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:D :D MY sme téčkaři a kdo je víc? :D :D
depo201

Příspěvekod depo201 » ned 25 dub, 2010 5:56 pm

MirekTT píše:
depo201 píše:Chudák Myšpulín :roll:

Dumky žalky, a co jááááááá? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Né, už jsem Tomovi psal, že to rozdýchám.

Ty si to od Tomy vybereš jinač :P :lol:
depo201

Příspěvekod mlha » ned 25 dub, 2010 6:05 pm

Miro,plakát je na našem webu,poď si zkusit zajezdit s něčím na co nepotřebuješ lupu
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod MirekTT » ned 25 dub, 2010 6:57 pm

mlha píše:Miro,plakát je na našem webu,poď si zkusit zajezdit s něčím na co nepotřebuješ lupu

Uvidím jak to vyjde, každopádně bych se na vás rád mrknul, ještě dám vědět :wink:
MirekTT

Příspěvekod Myšpulín » pon 26 dub, 2010 7:25 am

Myšpulín stále nechápe, co to ten Tomáš vymýšlí. :lol:
Myšpulín je asi mimo, ale kde je zase problém? Ve spojování dílů? V jejich velikosti? V jejich váze? :o
Myšpulín námět navrhl tak, aby to bylo stavebně realizovatelné :wink: (i když se to třeba nemusí autorovi požadavku líbit). Návrh počítá se spojením dílů na rovné (relativně) ploše s přesností asi 0,2 mm (záleží na přesnosti výroby, lze i v domácích podmínkách), sešroubované tak, aby se nic nemuselo montovat zespodu a zároveň došlo k elektrickému propojení trakce.

Pánové, nebojte, stále jsem v pohodě a opakuji asi po desáté, bude-li chtít někdo poradit, co budu vědět, to řeknu. Jen se ptejte!

P.S. Kdyby nereagoval depo201, tak zřejmě nereaguji ani já. Takže sorry za off topic. :lol: :lol:
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Tomáš » pon 26 dub, 2010 8:37 am

Myšpulín píše:

Myšpulín stále nechápe, co to ten Tomáš vymýšlí. :lol:
Myšpulín je asi mimo, ale kde je zase problém? Ve spojování dílů? V jejich velikosti? V jejich váze? :o
Myšpulín námět navrhl tak, aby to bylo stavebně realizovatelné :wink: (i když se to třeba nemusí autorovi požadavku líbit). Návrh počítá se spojením dílů na rovné (relativně) ploše s přesností asi 0,2 mm (záleží na přesnosti výroby, lze i v domácích podmínkách), sešroubované tak, aby se nic nemuselo montovat zespodu a zároveň došlo k elektrickému propojení trakce.

Pánové, nebojte, stále jsem v pohodě a opakuji asi po desáté, bude-li chtít někdo poradit, co budu vědět, to řeknu. Jen se ptejte!

P.S. Kdyby nereagoval depo201, tak zřejmě nereaguji ani já. Takže sorry za off topic. :lol: :lol:

Nene je to špatně pochopeno,nemám nic proti Myšpulínově návrhu,rozhodně se mi to líbí,ale konstrukčně jsem si to představoval trochu jednodušeji.Zaměstnám spoustu lidí,pak se to musí nechat nařezat atd..doma nemám podmínky na to abych to dělal..nabídl se mi sice MirekTT že m s konstrukcí pomůže,za to mu patří velký dík.Bohužel mi změnil trochu moje představy o systému budování..Počítal jsem v skrytu duše,že budu postupovat následovně...Zhotoví se dva podklady pro "budkovice" zbytek oválu se zatím propojí jen provizorně,jen aby se dalo jezdit.Budu si dělat jen na budkovicích.No a až se mi podaří dokončit přidám další díl a zase budu pokračovat dál.Bylo mi zde řečeno,že tento spůsob není zrovna ideální..chápu,celekm s názory souhlasím..jsem už skoro rozhodnut,že akceptuji sestavit vše naráz a pak si to postupně zakrajinovávat.....Pak se ale ozve pán,kterej se čistě náhodou dočte o mých "problémech" a kroutí hlavou...První věta jeho dopisu "proč jste to vymysleli tak složitě"..no nevím co si myslet.Pak vyklopí návrh,který už někdo dělal a je naprosto konstrukčně jednoduchý.Staví se "prkýnko za prkýnkem..naprosto libovolně jak má člověk náladu..
Zmíním se o tom v jiné sekci a Milan s Petrem vyklopí,že o tomto způsobu ví ,že to není nic novýho,ovšem na dnešní dobu už nic zázračnýho.Prej už toto vziklo někdy v roce 75 publikováno MŽ...no jak to mám vědět,když jsem ještě nebyl...sice jsem něco podobnýho někde viděl,ale to je moc dávno.
Takže jsem trochu :shock: :shock: ...1)buď stavět Myšpulínův návrh,který je super ale konstrukčně náročný,nebo 2) stavět "prkýnka" jak bude chuť po celým bytě
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod depo201 » pon 26 dub, 2010 9:33 am

Ahoj Tome,
mám už v tom hokej trošku... a to ho aktivně hraju :D

Pamatuju si ale dobře jak si říkal, že to chceš už napořád. Tím předpokládám, že chceš postavit kvalitně části tebou vybrané trati.
Pak ale čtu, proč to neudělat co nejlevněji.... trošku mi to nedává smysl.

Osobně nevidím jedinej důvod, proč by jsi nemohl nejdřív postavit Budkovice a dle těchto kusů potom pokračovat ve stavbě dál. Nebyl by jsi ani první, ani poslední. My s Mirkem se bavíme už dva měsíce na prvních modulech s tím, že ježdění je v nedohlednu.... stejně, bavilo by tě honit vlaky po dvoumetrovém oválu? To si můžeš projet i na stole, nebo koberci, protže za 20 minut tě to přestane bavit.

Pokud máš známého v Killi, tak si vše nejdůležitější můžeš nechat přece nařezat tam. Dostaneš kvalitní matroš a nebudeš muset doma dělat svinčík.
Osobně tam budu do dvou týdnů dávat zakázku na celou tabulu. Vyjde to i s nařezáním do 1200,- včetně DPH a to budu mít skoro 3 metry tratě o šířce 40cm.
Nic proti pánovi z mailu nemám, jen dnešní technologie umožňují spojit díly i jinak, než Merkurem... co myslíš?

Osobně si myslím, že jestli budeš stále dumat, tak zkončíš u normovaných, tebou zkrácených čel, tak jak jsi to chtěl na úplném začátku 50x30cm. Proč vymýšlet vymyšlené..... navíc když tady Myšpulín přišel s parádní úpravou pro tvoje domácí podmínky....
:wink:

Plánujeme s Mirkem další stavební setkání .... třeba by tě to poposunulo a vyzkoušel bys práci, na kterou si nevěříš, byť nejde o nic technicky náročného :)
depo201

Příspěvekod Tomáš » pon 26 dub, 2010 10:00 am

Nic už to uzavřem,stejně to nikam nevede...něco si zkusím,když to nikam nepovede,vrátím se k původnímu návrhu...

Takhle nějak to u p.Jedličky vypadalo,poslal mě tužkou vyfocený obrz.
dílce si sestavoval přez celý byt celekem 18m trati

http://tauvec.rajce.idnes.cz/cela/#scema_jedlicka.jpg
Tomáš

Příspěvekod depo201 » pon 26 dub, 2010 10:20 am

..aha, takže ti vadí, že myšpulínův návrh se nedá seskládat i jinak, když se třeba změní prostor? :)
depo201

Příspěvekod MirekTT » pon 26 dub, 2010 10:44 am

Tomáš píše:...něco si zkusím,když to nikam nepovede,vrátím se k původnímu návrhu...

Takže zatím nepokračuju v kreslení, OK?

depo201 píše:..aha, takže ti vadí, že myšpulínův návrh se nedá seskládat i jinak, když se třeba změní prostor? :)

Přesně tohle ti Tome melduju. Co s tím, až tě to omrzí. Ten Mazel, ve kterým to je, ti můžu pučit, ale moduly vychází rozměrově větší, než Zababov a počítají pouze s poloměrem 286. Technicky jde o výtečný nápad z té doby, dnes je to učebnice dějepisu, nic víc. Je to jako chtít dnes používat místo cementu vejce.
MirekTT

Příspěvekod depo201 » pon 26 dub, 2010 7:11 pm

Pane kolego,
Chardonnay ročník 2009, pozdní sběr :D

http://www.magazin.firenet.cz/index.php ... firmy-noch
depo201

Příspěvekod Tomáš » pon 26 dub, 2010 7:35 pm

depo201 píše:..aha, takže ti vadí, že myšpulínův návrh se nedá seskládat i jinak, když se třeba změní prostor? :)

Ne v tom to rozhodně není...nechte se překvapit,začnu experimentovat co nevidět.Když to nedopadne,nic se nestane budu mít pár diorámek na focení
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » pon 26 dub, 2010 7:38 pm

MirekTT píše:
Tomáš píše:...něco si zkusím,když to nikam nepovede,vrátím se k původnímu návrhu...

Takže zatím nepokračuju v kreslení, OK?

ok,nechci tě s tím zatěžovat sám máš dost své vlastní práce...vadí mi,že můj projekt zamestná X lidí a nic z toho nebude (myslím kompatibilitu s ostatníma) Chci si stavět sám v rámci vlastních možností
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » pon 26 dub, 2010 7:42 pm

Nechte se překvapit,zjišťoval jsem si další informace.Opravdu to vychází z návodu MŽ 1975 ovšem poněkud vylepšené a dokonalejší..když to ještě já modernizuju dopadne to dobře..

P.S. Kolejová smyška EW1 a koleje..? jaké aby to žralo co nejmenší plochu..poradíte? Vracečku budu potřebovat,než dodělám všechny dílce a celý "oval" zacyklím
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava