Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod depo201 » ned 28 bře, 2010 11:05 am

http://depo210.webnode.cz/moduly/modul-1/ aktualizace

Mirku, mini stavební setkání by mohlo být dřív, než jsem si myslel.

Rád bych fixnul ty konce na rozhraních :)
depo201

Příspěvekod MirekTT » ned 28 bře, 2010 1:24 pm

Teda ty s tím válíš Michale. Nestíhám tvé tempo. Fixace kolejí na mých modulech je teoreticky možná už také nyní, ale doposud jsem nezačal s těmi cu pražci. Chvátám s dokončením zelených detailů kolem proustku, abych ho mohl přilípnout k modulu a navléct koleje.
To barvení kolejí a pražců já budu dělat až po fixaci. Nejprve chci celé podloží i s pruty stříknout surfacerem. Pak tento celek stříknout tou zemitou hnědí a nakonec vymaskovat pražce a natřít kolejnice rzí. Pak zaštěrkovat a přemýšlím, že po štěrku bych to přeprášil ještě matem. (Pro neznalé - hlava kolejnic a všechna místa dotyku kol vozidel budou po barvení samozřejmě barev zbavena).
Jak naplánujeme workšopík? Teoreticky můžu každý den od 16:00. Víkendy kdykoliv krom soboty 3.4. Samozřejmě do toho vstupují různé události, tak je nutno znát termín předem kvůli nalánování.
MirekTT

Příspěvekod Tomáš » ned 28 bře, 2010 5:45 pm

já čumím :shock: :shock: :shock: Michale ty si ty čela nakonec vyřezáváš sám?? De ti to fakt suprově...workšopík,jsem pro :!: rád bych se zúčastnil...ovšem se mnou je to časově poněkud složitější,ale vzal bych si kdyžtak dovču..co bych pro vláčky neudělal že :lol: ..Třeba by mi někdo ukázal jak citelně rozkuchat V100 a napasovat do leptu.. 8)
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod MirekTT » ned 28 bře, 2010 6:03 pm

Na workšopíku se chceme s Michalem sejít u mně a sesynchronizovat si přechody modulů a usazení kolejnic. Počítá se i s tebou Tomáši, jen nevím, zdali se v nejbližší době budeme věnovat vozidlům. Další šopík by se mohl týkat sestavení těch tvých "bedýnek".
Vidíš vidíš, kdyby jsi stavěl normoBudkovice, už jsi mohl s námi ladit koleje :D :D :D . Klidně jsi je pak mohl pomocí mezikusu intarzovat do svého koljiště. :wink:
MirekTT

Příspěvekod Tomáš » ned 28 bře, 2010 6:14 pm

MirekTT píše:Na workšopíku se chceme s Michalem sejít u mně a sesynchronizovat si přechody modulů a usazení kolejnic. Počítá se i s tebou Tomáši, jen nevím, zdali se v nejbližší době budeme věnovat vozidlům. Další šopík by se mohl týkat sestavení těch tvých "bedýnek".
Vidíš vidíš, kdyby jsi stavěl normoBudkovice, už jsi mohl s námi ladit koleje :D :D :D . Klidně jsi je pak mohl pomocí mezikusu intarzovat do svého koljiště. :wink:

No jo no co se dá dělat,ale i tak se rád zúčastním aspoň budu moci okouknout vaše technologie...
PS: ten perlit mě budí ze spaní...to je takgeniální nápad,že by si zasloužil cenu...že si na to nepříšel už dávno...už to vidím živě..kdyby se ještě perlit eventuelně obarvil....
Tomáš

Příspěvekod depo201 » ned 28 bře, 2010 6:32 pm

Tome sám je vyřezal Mirek na jeho modulech, já tímto děkuji Jirkovi Veselému z KŽM, který mi poslední 2 ks odprodal. Ty moje jsou pálené paprskem.

Pro mě je důležité, že můžu konzultovat práci, kterou dělá paralelně i někdo jiný, můžem si navzájem poradit, když nevíme jak dál. Sám pozoruju, že si potom víc dovolím....

Těžko můžu radit, já jsem šmejdil po webech a koukal na postupy ostatních a z každého si vzal něco..... v podstatě mi trvalo 2 roky, než jsem se rozkoukal, pochopil jak na TT. Ty už jsi jedno kolejiště postavil a máš oproti nám výhodu.

Pořád si myslím, že modul 50x30 by mohl být i z té smrkové překližky, kterou ti nařežou v Bauhouse. Když to dobře vyztužíš, tak to bude pevné dost.
depo201

Příspěvekod depo201 » ned 28 bře, 2010 6:36 pm

Mirku, já klidně počkám, až se ti to bude hodit... žádnej spěch hlavně....

Z mé strany by šla sobota některá... mám toho víc a asi to zabere celý den.
depo201

Příspěvekod MirekTT » ned 28 bře, 2010 7:28 pm

depo201 píše:by mohl být i z té smrkové překližky, kterou ti nařežou v Bauhouse. Když to dobře vyztužíš, tak to bude pevné dost.

Já to mám taky smrkový. Nosné prvky jsou tl.8mm a široké 5cm, délka dle modulu, a držíto jako beton. Pouze čela a mezi čela jsou 10mm buk.

depo201 píše:Z mé strany by šla sobota některá... mám toho víc a asi to zabere celý den

No ta nastávající sobota ne. Budu v Kopřivnici. Šla by následující neděle a pak který koliv den dle dohody. Jestli to bude na celý den, s tím se počítá.

Dnes jsem nelenil a trochu zelenil: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Moduly/#DSC05417.JPG
MirekTT

Příspěvekod milan ferdián » pon 29 bře, 2010 2:43 am

MirekTT píše:
depo201 píše:by mohl být i z té smrkové překližky, kterou ti nařežou v Bauhouse. Když to dobře vyztužíš, tak to bude pevné dost.

Já to mám taky smrkový. Nosné prvky jsou tl.8mm a široké 5cm, délka dle modulu, a držíto jako beton. Pouze čela a mezi čela jsou 10mm buk.

depo201 píše:Z mé strany by šla sobota některá... mám toho víc a asi to zabere celý den

No ta nastávající sobota ne. Budu v Kopřivnici. Šla by následující neděle a pak který koliv den dle dohody. Jestli to bude na celý den, s tím se počítá.

Dnes jsem nelenil a trochu zelenil: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Moduly/#DSC05417.JPG

Kluci ,to nebyl dobrý nápad s tou smrkovou překližkou... :?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod depo201 » pon 29 bře, 2010 5:24 am

milan ferdián píše:
Kluci ,to nebyl dobrý nápad s tou smrkovou překližkou... :?

Milane, jsou to první pokusy, které jsou dělané z domácích zbytků, dále už vše bude z buku 10mm. Tedy ty naše normované moduly.... čela už teď z buku jsou, smrk se třepí a nejde dobře řezat... takže je použit pouze na kostře a výztuhách.

Prostě si musíme projít prvním kolečkem takto :cry:
depo201

Příspěvekod MirekTT » pon 29 bře, 2010 7:12 am

Neboj Milane, ten smrk je pevný, pokud se dobře zalepí a zajistí všechny spoje. A co se týče nasákavosti, vlastně nikde nezůstane holý, všude bude nějaká barva.
Ale pracuje se s ním vysloveně hnusně, to je pravda a navíc je měkký. Lze ho poškodit nechtem. Ale dobrým zalitím barvou se to eliminuje na dostatečnou mez.
MirekTT

Příspěvekod Tomáš » pon 29 bře, 2010 9:25 am

takže tento krásný návrh,má na svědomí Myšpulín...moc mu tímto děkuji
Myslím,že je zde obsaženo vše .R396 dlouhá stanice,most přejezd,tunely...no paráda...když se pak dodatečně podaří doladit stanici (koleje) bude to bomba domácí modulovka....

http://tauvec.rajce.idnes.cz/cela/#Navrh8.jpg
Tomáš

Příspěvekod depo201 » pon 29 bře, 2010 9:56 am

je to hezké, jen to napojování kolejí v oblouku ti moc nezávidím, ale viděl jsem to u Houmra na jeho segmentech, třeba se ti bude jeho postup hodit :)
depo201

Příspěvekod depo201 » pon 29 bře, 2010 6:08 pm

Tome mohl by jsi 10.4. na stavební setkáníčko? Nám s Mirkem to vyhovuje.

Není tu třeba někdo, kdo to zde čte a váhá či rozmýšlí, že by se k nám amatérům z okolí brněnska přidal?

Rádi bychom uvítali ještě nějaké kolegy do modulovky
:wink:
depo201

Příspěvekod Tomáš » pon 29 bře, 2010 6:14 pm

depo201 píše:Tome mohl by jsi 10.4. na stavební setkáníčko? Nám s Mirkem to vyhovuje.

Není tu třeba někdo, kdo to zde čte a váhá či rozmýšlí, že by se k nám amatérům z okolí brněnska přidal?

Rádi bychom uvítali ještě nějaké kolegy do modulovky
:wink:

Hm to zrovna začínám odpolední ...já mám volno 8.-9.4....zkusím si vzít volno
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava