Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod MirekTT » pát 26 bře, 2010 6:50 pm

depo201 píše:patláma junióro :)

Jestli malýho naučíš na vláčky, budoucí snacha tě zaškrtí, až zjistí, že v tom máš prsty :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PS: ale to je ještě daleko :wink:
MirekTT

Příspěvekod Tomáš » pát 26 bře, 2010 6:58 pm

http://img714.imageshack.us/i/dscn3176b.jpg/

Super práce.Moc se mi líbí,jak to máš na modulu pěkně rozkresleno.Fakt pěkná práce.Všechno pěkně čistý

P:S: už abych taky začal :cry:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod depo201 » pát 26 bře, 2010 7:31 pm

:D :D ono ho to v pubertě přejde rychle

Tome ani bych neřek že je to čistý (malovat neumím, i rukou hrozně hrabu), je to první modul a s Mirkem si furt píšem, páč poznáváme "středověk" ... ale asi jsme našli to, co jsme v kolejištích nemohli najít. Já mám nejradši kombinaci obou variant, modulovka má pro mě tu výhodu, že rychleji roste a můžu si ji vzít do jiného bytu, když se budu stěhovat. Vím, že to nejsou vyhozené peníze, protože stavba jde relativně rychle a člověka to nabíjí...
depo201

Příspěvekod MirekTT » pát 26 bře, 2010 7:41 pm

depo201 píše::D :D ono ho to v pubertě přejde rychle

Stejně jako mně - pouze na nějaký čas :D

depo201 píše:.. asi jsme našli to, co jsme v kolejištích nemohli najít.... modulovka má ...tu výhodu, že rychleji roste ..... že to nejsou vyhozené peníze, protože stavba jde relativně rychle a člověka to nabíjí...

:!: :!: :!: :!: Bingo :!: :!: :!: :!:

Ještě doplním malý uploadek z dneška, počínající od této fotky: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Moduly/#DSC05400.JPG
MirekTT

Příspěvekod milan ferdián » sob 27 bře, 2010 3:37 am

MirekTT píše:
depo201 píše::D :D ono ho to v pubertě přejde rychle

Stejně jako mně - pouze na nějaký čas :D

depo201 píše:.. asi jsme našli to, co jsme v kolejištích nemohli najít.... modulovka má ...tu výhodu, že rychleji roste ..... že to nejsou vyhozené peníze, protože stavba jde relativně rychle a člověka to nabíjí...

:!: :!: :!: :!: Bingo :!: :!: :!: :!:

Ještě doplním malý uploadek z dneška, počínající od této fotky: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Moduly/#DSC05400.JPG

Mirku sice hezký ,ale ten text lze umístit nahoru nad obrázek nebo dolů.Tak jsme ochuzeni o tvůj výsledný efekt práce.. :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » sob 27 bře, 2010 3:42 am

http://img714.imageshack.us/i/dscn3176b.jpg/

Velmi schvaluji tento výchovný prvek,akorát to budu muset vyzkoušet s vnoučaty,zda bude též kýžený výsledek... :wink:

A propó ,snachy, manželky atd.Určitě stopy pracovní chválihodné činnosti zůstaly na šatech malého budoucího modulisty... :D :D :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod depo201 » sob 27 bře, 2010 12:26 pm

Kluci zlatí (téčkaři) :D,
takto se mi povedlo po drastičtějších úpravách napasovat zkušební odlitek na pojezd BR218 (čest její památce).
Nicméně pojezd (tillig) včetně digi dekodéru jde napasovat po menším vybroušení rámu. Jedinej problém je se spřáhlem. Je napasované přímo na pojezd, v oblouku se hodně vychyluje do strany, tak jsem musel vyříznout takhle hnusně velkou díru do radlice.... tohle bych s Váma konzultoval, jak do příště pořešit. jak bude nějaké setkání tak to vezmu s sebou.

BR218 včetně osvětlení stojí ve startce 1800,- (bez dekodéru) . myslím, že je to lepší varianta než pojezd od Villingera, nebo rozdělávat V100, ale probereme to osobně.

Ten odlitek stavím abych si vyzkoušel postup s lepty, zasklívání a vše co k tomu patří. Poté začnu znovu načisto.....
depo201

Příspěvekod depo201 » sob 27 bře, 2010 12:26 pm

depo201

Příspěvekod Tomáš » sob 27 bře, 2010 12:43 pm

depo201 píše:Kluci zlatí (téčkaři) :D,
takto se mi povedlo po drastičtějších úpravách napasovat zkušební odlitek na pojezd BR218 (čest její památce).
Nicméně pojezd (tillig) včetně digi dekodéru jde napasovat po menším vybroušení rámu. Jedinej problém je se spřáhlem. Je napasované přímo na pojezd, v oblouku se hodně vychyluje do strany, tak jsem musel vyříznout takhle hnusně velkou díru do radlice.... tohle bych s Váma konzultoval, jak do příště pořešit. jak bude nějaké setkání tak to vezmu s sebou.

BR218 včetně osvětlení stojí ve startce 1800,- (bez dekodéru) . myslím, že je to lepší varianta než pojezd od Villingera, nebo rozdělávat V100, ale probereme to osobně

HM to zní zajímavě...já mám ty kastle od p.Kubíčka ty budou určitě tenčí než odlitek,takže by to jít mohlo dobře....dá se to origo spřáhlo demontovat? pak by šlo nahradit novým od Hekktora a protáhnout ho pod pluhem (naohýbat)
Naposledy upravil Tomáš dne sob 27 bře, 2010 1:11 pm, celkově upraveno 1
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » sob 27 bře, 2010 1:09 pm

Ještě něco doplním Takže možnosti:
A)pojezd Vilinger...cena 1300kč jízdní vlastnosti dobré,plynulý rozjezd dobrý.Hluk je opravdu značný.Mě pomohlo ty kolečka napatlat silikonovým olejem.Slyšel jsem názor,že když se na pojezdu najezdí několik desítek hodin..až vydechne motorek.. :lol: a je pekně zatíženej tak se hluk vírazně sníží..kolečka se vydřou a sednou si...pak by to asi chtělo znovu namazat a použít eventuelně motor maschina....nemám ověřeno,ale něco na tom bude..
B) V100 ...cena 1500,- jízdní vlastnosti skvělé,hluk nulový..holt tovární výrobek...model se ale musí rozebrat přerejpat podvozek...řekl bych že tato operace je nej,ale pro lidičky kteří ví kam sáhnout...osobně se toho bojím,že bych to zmrvil...jinak se dá koupit rám do Brejláku..
C) BR 218....cena 1800,- tovární vlastnosti bez úprav.....

No když to,ale vemu z celkového pohledu mého depa...tak mluvíme jen o T478...ostatní stroje se továrním pojezdem osadit nedají (742,731,730...)
Takže opět zbývá jen Vilinger.....asi začnu zajíždět pojezdy :lol: :lol:
Tomáš

Příspěvekod MirekTT » sob 27 bře, 2010 1:40 pm

Michale k té tvojí BR218. Pokud by šachta spřáhla šla utopit hlouběji za pluh, dala by se udělat jen štěrbina na spřáhlo, ale spřáhlo by muselo mít prodloužený ten plochý dřík, kterým se zacvakává do šachty. Pokud by spřáhlo po vyjmutí z šachty neprošlo štěrbinou, musela by být spodní polovina pluhu odnímatelná. Takové provedení je pro domácí výrobu asi náročné, ale bude to lepší, než díra v pluhu. Já práci s modely vozidel zatím odkládám právě kvůli spřáhlům.

Píše se 21 století a nikdo není schopen vymyslet spřáhlo které by se rozpojovalo následovně: "Jsi digitální lokomotiva číslo 23 a díky digitálním spřáhlům víš, že máš připojeno osm osobních vozů. Rozpoj zpřáhlo mezi šestým a sedmým vozem a v odpojených vozech nech svítit vnitřní a poziční světla".
Hrozně se bojím okamžiku, kdy někdo vymyslí dobré digitální spřáhlo a bude chtít cpát dekodér do každého vagonu. To se pak uadresujeme a udekodérujeme.
MirekTT

Příspěvekod depo201 » sob 27 bře, 2010 4:32 pm

http://img90.imageshack.us/img90/6347/dscn3237l.jpg
ještě spodek pro info...

šachta spřáhla bude muset být napevno zřejmě ...uvidíme, něco vymyslíme.

Každopádně ten pojezd je na brejlovce ideální....
depo201

Příspěvekod MirekTT » sob 27 bře, 2010 5:28 pm

Jo takhle. Dyt´ to je úplně natvrdo. Asi bych zkusil dle KŽM Brno využít spřáhlo Tilligova sergeje. Ten jejich článek znáš, ne? Dokonce je myslím i na Trainmanii. Nebo druhá možnost.
Pseudo kinematika PEHO otočná šachta na magnetu. Ale tam by byla zase nutná megadíra v pluhu. Kdyby tak na ten pojezd pásl lept DKModelu, tak jdu stavět brejlovce.
MirekTT

Příspěvekod depo201 » sob 27 bře, 2010 5:55 pm

tome tu tabulka ohledně pojezdů, kam který jde po úpravě použít : )

http://www.m-model.wz.cz/vyrobky/vyrobky.html
depo201

Příspěvekod juroH0 » sob 27 bře, 2010 6:27 pm

Síce je to na H0 no mohlo by sa to hodiť aj vám...
http://www.zababov.cz/wiki/images/0/0d/Pojezdy2aaa.jpg
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
juroH0

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava