Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
pavel píše:Prvotina ? Má to nějakou předlohu nebo jen tak . A jaký materiál ? Pokud jsi v tomhle směru začátečník tak to vypadá dobře.
pavel píše:Tedy ten plech na střeše mě nenapadl, tipoval jsem na nějaký hrubší papír. Ještě to vyšperkuj (okapy atd.) a bude to super. Těším se na další stavby.
Myšpulín píše:Jednu z možností výroby okapu jsem tu již zmiňoval kdysi dávno. Potřebuješ drát (nejlépe ocelový) a tvrdý karton nebo destičky HPS na výrobu kopita a formy a pak již jen napuštěný papír nebo jiný materiál na vlastní okap. O alobalu jsem taky přemýšlel, ale ten jsem zatím nezkoušel. Když tak pošli SZ a napíšu ti k tomu něco víc.
josooo píše:A bude tato metóda použitelná aj na mierku TT? Najradšej by som kúpil originály, take čo sú v roznych stavebniciach.
Myšpulín píše:josooo píše:A bude tato metóda použitelná aj na mierku TT? Najradšej by som kúpil originály, take čo sú v roznych stavebniciach.
Samozřejmě originály si můžeš koupit. Myslím, že Auhagen je vyrábí jako samostatný výstřik.
K tomu mému návodu. Potřebuješ drát (kulatinku) o průměru vnitřku žlabu. Pokud takový budeš mít, venkovní rozměr ti výde jako průměr toho drátu plus 2x tloušťka materiálu, z čeho to budeš dělat. Používal jsem napuštěný papír. Zcela určitě by šel i ten alobal, nevím ale, jaká by byla výsledná pevnost (vyrobit, nalepit, nesahat). Tyto žlaby jsou konstruované pro větší pevnost s bočním praporkem, za který se lepí ke střeše. Šli by i bez něj, ale zatím jsem dělal jen tyto.
Jinak pro tvou informaci. Žlaby se dělaly o různých průměrech (záleželo na tom, zda byly seriově vyráběné nebo dělané na zakázku), nejběžnější průměry 100, 120 a 150 mm.
pavel píše:pěkné mě se líbí, pravda na můj vkus trochu "hrubší zrno" omítky ale možná to zkreslují fotografie.
Zpět na Mám rozestavěno (máme rozestavěno)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků