K.P.E.V.

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod VladikC » ned 14 bře, 2010 7:54 pm

juroH0 píše:To je tá segmentová točňa. Robil ju napr aj Dan. http:/ /www.domacimodulovka.kx.cz/predchozi/ipage00028.htm (medzera medzi lomítkami)

Aha. Děkuji za upřesnění. Zajímavé.
VladikC

Příspěvekod juroH0 » ned 14 bře, 2010 8:02 pm

Nieje zač. Je to celkom zaujímavé zariadenie, a aj tým ušetríš priestor, lebo nepotrebuješ výťažnú koľaj. Škola len, že u nás nič také nebolo...
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
juroH0

Příspěvekod Lubomír Dudek » ned 14 bře, 2010 8:05 pm

Já osobně si myslim,že nějakej provoz tu je reálnej co se smíšených souprav týče a po čase by se dal i provoz kombinovat s motorovým vozem.Představ si ve skryté části tři kusé koleje,to je jeden vlak nákladní,jeden osobní a motorák.S motorákem problém neni,ten jen pendluje sem tam,ale s lokomotivou taženýma soupravama(spíš minisoupravičkama) je větší problém.já bych se nebál toho,že bych kolejišťátko ovládal od skryté části a ty kraťoučký tendrovky přepřahal ručně.Víc místa by určitě zasloužilo vratnou smyčku,ale když minikolejiště,tak mini.
Jinak ten prvek mám zakořeněnej jako segmentovou točnu(znalejší určitě poví víc) no a funguje to na místech,kde neni moc místa na výhybku a úvrať,ale v TT sem to nikdy neviděl.Na druhou stranu si myslim,že asi nebude extra problém něco takového vyrobit a zprovoznit.No a když si na to někdo netroufne a má trochu místa ,použije normál výhybku.
Jinak tim prušákem sem nemyslel nic zlého :wink:ale to ty víš,že?
Jsem i rád,že jsi to tady poslední dobou docela oživil,protože tohle je téma fakt pěkný,bohužel při větší stavbě kolejiště na toto téma je to běh na obzvlášť dlouhou trať.Ta miniscéna stojí za zvážení.
Ať se dílo daří
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod VladikC » ned 14 bře, 2010 8:33 pm

Lubomír Dudek píše:Jinak tim prušákem sem nemyslel nic zlého :wink:ale to ty víš,že?
Jsem i rád,že jsi to tady poslední dobou docela oživil,protože tohle je téma fakt pěkný,bohužel při větší stavbě kolejiště na toto téma je to běh na obzvlášť dlouhou trať.Ta miniscéna stojí za zvážení.
Ať se dílo daří

Jasně, že vím. Koledoval jsem si o to. :D
Musím toho spoustu nastudovat, protože jsem samozřejmě záhy zjistil, že modelové kolejistě ve vašem pojetí není jen pouhopouhé ježdění s mašinkami. Jsem úplný neznalec čohokoli co souvisí s provozem železnice, a bez znalosti názvosloví, pochopení fungování systému kolejiště, jeho zapojení a spousty jiných souvisejících věcí se to opravdu nedá. Začnu velmi pozvolna, abych se neuhnal hned na začátku a věřím, že to dopadne. :D

Co se týče těch smíšených souprav pěkným vzorem mohou být sety od Fleischmanna v N, limitované série 7898 a 7902 (http:/ /vladikc.rajce.idnes.cz/Zeleznice_TT/#album)

Proč si myslíš, že je téma K.P.E.V. při větším kolejišti "běh na obzvlášť dlouhou trať"? Myslíš z důvodu nedostatku modelů vozidel či jiného? Prosím o vysvětlení. Děkuji.
Naposledy upravil VladikC dne ned 14 bře, 2010 9:01 pm, celkově upraveno 1
VladikC

Kolejiště do akvária

Příspěvekod radula63 » ned 14 bře, 2010 8:44 pm

To VladikC
Víc popisu tohoto kolejiště v plánech od ŽM není. Oskenoval jsem celou stránku. V plném rozlišení je na rajčeti (ťukni si na to v mém podpisu a všechny alba uživatele radula63 a vyber album s loko BR24,Br94... tam je uložena tato stránka).
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Lubomír Dudek » ned 14 bře, 2010 8:55 pm

No podle mě,když prohlídneš opravdu dostupný věci,ať už lokomotivy,vozy,stavby,návěstidla a ostatní příslušenství,zjistíš,že je toho málo a i kdyby ne,jsou to vesměs buď drahé,nebo okoukané věci(viz stavby auhagenu),takže pro punc originality budeš muset spoustu,spoustu věcí upravovat,ne-li stavět od základu po domácku,nebo za to někomu platit nemalé peníze.
Když to vemu podle sebe, líbí se mi parní trakce čsd,ale kvůli nedostatku modelů vyloženě českých párovek radši dělám DR.už jen kvůli tomu výběru.Spousta lidí kupuje taky německý stroje kvůli výběru a dostupnosti a přeznačuje je,ale pokud si představim depo,kde mi stojí 455, 555.0,555.1,312.8500 a třeba 365,nemá to pro mě cenu,pokud tam nebude ušatá s pětikolákem.Snad víš,co tím myslím...
Mě osobně se třeba pruská železnice taky moc líbí,ale pokud bych na toto téma stavěl kolejiště,určitě by to byla nějaká miniscéna,nebo kolejiště s jednoduchym námětem.
je to jen můj názor a nechci tě samozřejmě odrazovat
Lubomír Dudek

Příspěvekod milan ferdián » ned 14 bře, 2010 9:03 pm

Lubomír Dudek píše:,ale pokud bych na toto téma stavěl kolejiště,určitě by to byla nějaká miniscéna,nebo kolejiště s jednoduchym námětem.

Jedno už jsem hodil na web... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod JanoH0e » ned 14 bře, 2010 9:07 pm

VladiKc
V prvom rade si vyber, ktoré " Prusko" chceš modelovať. Aby si nebol prekvapený, kde všade a na čom sa značka K.P.E.V. objavila.
JanoH0e

Příspěvekod Lubomír Dudek » ned 14 bře, 2010 9:10 pm

milan ferdián píše:
Lubomír Dudek píše:,ale pokud bych na toto téma stavěl kolejiště,určitě by to byla nějaká miniscéna,nebo kolejiště s jednoduchym námětem.

Opět krásný plánek Milane.Tyhle kolejišťátka já prostě můžu.mňam mňam
Lubomír Dudek

Příspěvekod radula63 » ned 14 bře, 2010 9:16 pm

Někde na začátku tohoto tématu jsem psal o BR55 od JAGO v barvách "PRUŠÁKŮ"
Našel jsem v mobilu její fotky - tak je přikládám
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Bohužel se o její opětovné výrobě neuvažuje.
Raďula63
KŽM Praha 3
radula63

Příspěvekod VladikC » ned 14 bře, 2010 9:20 pm

Lubomír Dudek píše:No podle mě,když prohlídneš opravdu dostupný věci,ať už lokomotivy,vozy,stavby,návěstidla a ostatní příslušenství,zjistíš,že je toho málo a i kdyby ne,jsou to vesměs buď drahé,nebo okoukané věci(viz stavby auhagenu),takže pro punc originality budeš muset spoustu,spoustu věcí upravovat,ne-li stavět od základu po domácku,nebo za to někomu platit nemalé peníze.
Když to vemu podle sebe, líbí se mi parní trakce čsd,ale kvůli nedostatku modelů vyloženě českých párovek radši dělám DR.už jen kvůli tomu výběru.Spousta lidí kupuje taky německý stroje kvůli výběru a dostupnosti a přeznačuje je,ale pokud si představim depo,kde mi stojí 455, 555.0,555.1,312.8500 a třeba 365,nemá to pro mě cenu,pokud tam nebude ušatá s pětikolákem.Snad víš,co tím myslím...
Mě osobně se třeba pruská železnice taky moc líbí,ale pokud bych na toto téma stavěl kolejiště,určitě by to byla nějaká miniscéna,nebo kolejiště s jednoduchym námětem.

Ano s tímto vysvětlením se nedá nesouhlasit. Nabídka v TT, jak jsem již zmiňoval v samém začátku mého přispívání zde, je oproti H0 a N značně omezené. Vlastně kromě několika málo osobních vozů staršího data a několika novějších, lazaretní vlak J2, smíšený set osobních a nákladních vozů a ohlášená novinka 2010 4 osých osobních vozů, tradičního výrobce, měnícího název, a drahých lokomotiv malovýrobců je pusto prázdno. Vlastně ještě jsem našel jeden malý nákladní vůz od PMT. Nezbylo by tedy než pustit se do přestavby nebo novostavby především nákladních vozů. Co se týče budov uváděl jsem zde onu stránku s papírovými modely, které bych mohl vzít za vzor k vlastní stavbě. atd. atd.

Ale jedno jistě stavět takto nějaké velké kolejiště by trvalo strašně dlouho. Máš pravdu. Ta mini scenérie je daleko reálnější. Díky za názor.
VladikC

Příspěvekod VladikC » ned 14 bře, 2010 9:22 pm

milan ferdián píše:

A kde to prosím najdu? Děkuji.
VladikC

Příspěvekod VladikC » ned 14 bře, 2010 9:25 pm

radula63 píše:Někde na začátku tohoto tématu jsem psal o BR55 od JAGO v barvách "PRUŠÁKŮ"

Ta barva, pokud není zkreslená foťákem, je šílená. :D Má to být Olivgrun RAL 6003.
Naposledy upravil VladikC dne ned 14 bře, 2010 9:25 pm, celkově upraveno 1
VladikC

Příspěvekod Pája » ned 14 bře, 2010 9:25 pm

Musíš číst :Obsah fóra Diskuzní fórum Modelová železnice / Modelové kolejiště / Plan kolajiska IV
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod radula63 » ned 14 bře, 2010 9:36 pm

VladikC píše:
radula63 píše:Někde na začátku tohoto tématu jsem psal o BR55 od JAGO v barvách "PRUŠÁKŮ"

Ta barva, pokud není zkreslená foťákem, je šílená. :D Má to být Olivgrun RAL 6003.

Mobil to sice zkreslil - to ano (i bílá je domodra), ale na tomto modelu byla světlá zelená. Něco jako BR 18 od JAGO nebo Roco.
Nemám zrovna po ruce vzorník barev.
Raďula63
KŽM Praha 3
radula63

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)