Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod depo201 » stř 10 bře, 2010 6:25 pm

Ahoj všem ...

Mirku zkouknul jsem video z Pavlovic, šlechtična luxusní. Konečně jsem tu stanici viděl s něčím jiným, než s 810 :) a musím říct, že paráda. Asi to někam nahraju, ať se můžou podívat i ostatní, jestli mi dáš autorský práva :wink:

Jinak Tome, žádná další nabídka na čela. Ještě zkusím další firmy....

V kili by to vyšlo cca na 250,- bez DPH za kus... přijde mi to hodně.

Snad se podaří sehnat i něco jiného.
depo201

Příspěvekod Tomáš » stř 10 bře, 2010 6:34 pm

depo201 píše:Ahoj všem ...

Mirku zkouknul jsem video z Pavlovic, šlechtična luxusní. Konečně jsem tu stanici viděl s něčím jiným, než s 810 :) a musím říct, že paráda. Asi to někam nahraju, ať se můžou podívat i ostatní, jestli mi dáš autorský práva :wink:

Jinak Tome, žádná další nabídka na čela. Ještě zkusím další firmy....

V kili by to vyšlo cca na 250,- bez DPH za kus... přijde mi to hodně.

Snad se podaří sehnat i něco jiného.

Jo tak 250kaček za kus je fakt hodně...no pak je tu možnost čekat do léta a přidat se ke KŽM
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod MirekTT » stř 10 bře, 2010 6:39 pm

Michale s fotkama a videama nalož dle vlastního uvážení. Co se týče čel a kostry modulu, našel jsem doma spoustu materiálu a při mém vybavení se to dá splichtit i doma včetně úhlů. Večer dám fotky na rajče, co jsem za dnešek zplodil.
Až bude k dispozici cena za výrobu čel z komatexu, o kterém byla řeč, dám vědět. Zatím jen tolik, že na tom nedrží nic vodou ředitelného ani ten patex. Lze jej lepit čímkoliv na plasty a vteřinovkou. Jen dodám, že jsem zadal poptávku na čelo ZZ s předfrézovanými drážkami na RR a NN. Komatex lze velmi dobře řezat odlamovacím nožem a výtečně brousit. Chci zkusit výrobu univerzálního čela, které půjde snadno a přesně obrobit na požadovaný normotvar.
MirekTT

Příspěvekod depo201 » stř 10 bře, 2010 6:40 pm

Myslím si, že pod 200,- za kus je to nereálný v počtu cca 1 tabule 2250x1250.

Mirek zkouší udělat zkušebně čelo sám, uvidíme. Pokud se mu to povede, bude dvorní vyřezávač .)

Buková překližka se řeže výrazně lépe, než smrk, který je proti tomu křehký a má tendenci se vylamovat při řezu přes leta. Problém je ale s přesností otvorů. ručně od toho dávám já ruce pryč....
depo201

Příspěvekod depo201 » stř 10 bře, 2010 6:47 pm

koukám je taky pohotovej. jsem zvědavej na fotky!!

já dnes téměř dokončil dobu ledovou a tmelení. jenže, v záchvatu pracovní radosti jsem zapoměl fotit :cry: :lol:
depo201

Příspěvekod Tomáš » stř 10 bře, 2010 6:52 pm

ještě mě napadlo se zeptat Pražáků,tam se moduly taky dělaj,třeba by to pro nás udělali....a nebo opravdu zatlačit na KŽM protože toho poptáváme celkem hodně.oni to nabízeli za 150kus.Dělá to prej nějakej jejich člen..zkusím poptat..
Tomáš

Příspěvekod MirekTT » stř 10 bře, 2010 7:57 pm

Tak tady to je: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Moduly/ Zatím jen holá konstrukce, která přijde obalit normočely a bočnicemi. Materiál co dům dal, takže podélná konstrukce je jen 5cm vysoká. Je to kvůli tomu, že zatím nevím jak hluboko půjdu s terénem. Až to rozplánuju, moduly přijdou vyztužit, dostanou vodorovnou plochu z překližky a přeplátovat tvarovaným polystyrenem, ale to už znáte.
MirekTT

Příspěvekod depo201 » čtv 11 bře, 2010 6:29 am

MirekTT píše:Tak tady to je: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Moduly/ Zatím jen holá konstrukce, která přijde obalit normočely a bočnicemi. Materiál co dům dal, takže podélná konstrukce je jen 5cm vysoká. Je to kvůli tomu, že zatím nevím jak hluboko půjdu s terénem. Až to rozplánuju, moduly přijdou vyztužit, dostanou vodorovnou plochu z překližky a přeplátovat tvarovaným polystyrenem, ale to už znáte.

juhů :D , vypadá to dobře :!:
depo201

Příspěvekod MirekTT » čtv 11 bře, 2010 9:22 am

Malé zamyšlení na volbou typu čel od této fotky: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Moduly/#DSC05256.JPG Myslíte přátelé, že je to dobrý nápad? Nebo mám raději oblouk udělat napevno s definovanými krajními a středovými čely bez možnosti takové záměny?
MirekTT

Příspěvekod depo201 » čtv 11 bře, 2010 1:13 pm

z mého pohledu,
raději bych volil celý oblouk 90° než žížalu .... při té devadesátce můžeš vytvořit větší celek dle reálu, jinak bys totiž musel při stavbě krajiny počítat s více verzemi krajiny, to mi přijde trošku omezující, na tak malé moduly.
zjednodušeno, pokud tam například má být ten přejezd, můžeš silnici rozvinout přes oba moduly v 90° zatáčce.

http://suhys.rajce.idnes.cz/Moje_moduly/#Modul01b.jpg michal šuhajda a jeho moduly, ty jsou ale více nezávislé, oproti tvému plánu.
depo201

Příspěvekod MirekTT » čtv 11 bře, 2010 6:48 pm

Je to fakt. Ty moduly zas až tak velké nejsou a koncipovat krajinu, aby vypadala dobře tak i tak a nebyl to paskvil, by mohlo být složité i pro profíka, natož pro mně.
Přidal jsem zase pár foteček. Normo čel už je dost. Přemýšlím, jestli neudělat úplně origo čela zcela podřízená krajině, ale do toho se mi moc nechce.
Nicméně pižlání není moc dobrý způsob výroby. Ty partie okolo místa, kudy prochází kolej, se dělají dost špatně. Svépomocně lze dosáhnout přesnosti na půl milimetru, což je dostačující, ale když jsou čela u sebe a dělá to různé skoky v profilu, tak to není ono. příští čela už budou CNC :wink:
MirekTT

Příspěvekod depo201 » čtv 11 bře, 2010 6:56 pm

z fotek to vypadá na domácí výrobu velice dobře.
kolik je výrobní cena + čas? :wink:
depo201

Příspěvekod MirekTT » čtv 11 bře, 2010 7:00 pm

6 čel s malými přestávkami celý den. Cenu nevím, materiál byl doma, trocha elektriky, ždibec šmirglu, řízek se salátem, moučník a káva. Víc jsem za to nedal :D
MirekTT

Příspěvekod Tomáš » čtv 11 bře, 2010 7:24 pm

tak na rozhraní od kolegu KŽM můžeme asi zapomenout,jedině že by jsme se stali členy:

napsal jsem: tak zatím jsem nenašel žádnou firmu která by čela vyřezala,a pokud ano cena je nepřiměřená.Pozitivní ovšem je,že jsem sehnal další 2 kolegy,kteří,by o čela měli taky zájem.Tím se rozrůstá poptávka už na celkem slušný počet kusů.Proto bych se chtěl zeptat,jestli za těchto podmínek,bych toho vašeho kolegu co to dělá na CNC nepřemluvil aby to pro nás udělal dřív jak v létě.Jestli by to bylo možné budeme rádi,protože zatím jen beznadějně tápem.

odpověď: Kolegu nepřemluvíme, práce na jiných projektech má dost a navíc na jaře začne stavět dům, takže času bude ještě méně. Hlavně je ale nutné si uvědomit, že veškeré tyto činnosti děláme všichni ve svém volném čase a především sami pro sebe navzájem, tedy pro členy klubu. Mimo klub se takové služby a materiál dostávají spíš jen tehdy, pokud zbudou. Nebylo by pro vás jednodušší přidat se k nám a stát se členy klubu? Pak by šance na získání byla větší.

Abyste si udělali lepší představu o tom, co modulovka nabízí a obnáší, jak vypadá provoz a co všechno se dá a nedá realizovat, je ideální podívat se na nějaké naše setkání jako hosté. To nejbližší (TT) bude 21. – 23. května v Rokytnici v O. h. (http://www.zababov.cz/index.php?id=981).

Nestálo by to za zvážení?
Tomáš

Příspěvekod depo201 » čtv 11 bře, 2010 7:26 pm

:D možné řešní pro Toma při společném mini pracovním setkání? :)

mám pocit, že jsme trochu odřízli naší "konferencí" zdejší Hánulkáře.

sorry pánové :oops:
depo201

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava