Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Příspěvekod Tomáš » stř 24 úno, 2010 8:56 am

Nechci už být otravnej,bylo toho už napsáno spousta,ale dělám to už na furt...doufám..a tak bych chtěl aby to bylo dobře provedený..a tak....

Včera jsem ještě koumal a zkoušel definitivně přehodnotit veškeré místo.Poslední definitivní rozměr může být 50x30cm.šířku jsem mohl rozšířit o 5cm a to na úkor ostatního prostoru.Ale povedlo se a to je rozhodující.Vzhledem k tomu,že šíře normovaných modulů TT jsou 40cm,nejsem na tom zas tak špatně,kdybych cistě hypoteticky chtěl jet na nějaký to setkání.Napadla mě proto jedna myšlenka, jestli že je normovaná šíře 40 a já jsem -10 mohu si dovolit svůj modul posadit mimo osu právě o těch 10cm.Nevím,ale jak by to vypadalo v reálu.Protože na jednu stranu od osy kolej bych byl jen 10cm…mohly by to být záda…a pohledový předek by byl těch 20cm.Tak nevím co vy na to?.Nebo se na toto vybodnout a udělat osu napůl v 15cm?a už nevymýšlet žádny další návrhy.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod petrh » stř 24 úno, 2010 9:44 am

ja bych Tome, udelal to, ze tvoje moduly jsou o tech 5 cm na kazde strane od osy kratsi s tim, ze pak staci udelat 10 cm prechod kde se zuzi tech 40 na tvych 30 a aby to slo krasne dodrzoval bych ze osa koleji je v modulu presne na stredu cela...
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod depo201 » stř 24 úno, 2010 10:23 am

Tomáš píše:Nechci už být otravnej,bylo toho už napsáno spousta,ale dělám to už na furt...doufám..a tak bych chtěl aby to bylo dobře provedený..a tak....

Včera jsem ještě koumal a zkoušel definitivně přehodnotit veškeré místo.Poslední definitivní rozměr může být 50x30cm.šířku jsem mohl rozšířit o 5cm a to na úkor ostatního prostoru.Ale povedlo se a to je rozhodující.Vzhledem k tomu,že šíře normovaných modulů TT jsou 40cm,nejsem na tom zas tak špatně,kdybych cistě hypoteticky chtěl jet na nějaký to setkání.Napadla mě proto jedna myšlenka, jestli že je normovaná šíře 40 a já jsem -10 mohu si dovolit svůj modul posadit mimo osu právě o těch 10cm.Nevím,ale jak by to vypadalo v reálu.Protože na jednu stranu od osy kolej bych byl jen 10cm…mohly by to být záda…a pohledový předek by byl těch 20cm.Tak nevím co vy na to?.Nebo se na toto vybodnout a udělat osu napůl v 15cm?a už nevymýšlet žádny další návrhy.

ahoj, k tomu já nemůžu nic napsat, bo nenám zkušenosti vůbec. Já bych si ale prostudoval normy Zababova. Je tam spousta důležitých věcí ohledně zapojení el. instalace a další propojení modulů. potom bych se až rozhodl a začal stavět.
depo201

Příspěvekod depo201 » stř 24 úno, 2010 10:28 am

jinak jsem se včera zhrozil nad rozpočtem modulů stanice Velké Pavlovice. 3xcca 1000mm

Rámy, kolejivo, návěstidla, korek, přestavníky, digitální komponenty (pouze ty umístěné na modulech, nepočítám centrálu, PC a interface) = 15.000,- hrubá stavba.

:x
depo201

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 24 úno, 2010 11:56 am

To jsou dardy, co! A to tam ještě nemáš foliáže a stromy... To bude darda další :D
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod depo201 » stř 24 úno, 2010 12:21 pm

jsou. vše se dá ale kupovat postupně, když tu máme Libora poruce. bez digitálu ani ranu, je to uplně jinde... když porovnám investici a možnosti (můj názor)

zapoměl jsem na nohy k modulům. a ty nevím prozatím jak vyřešit. nejvíc se mi líbí tohle http://zababov.cz/index.php?id=777 , ale zase když to zkur*ím, tak to nemůžu hodit do kamen, oproti dřevěným :lol:
depo201

Příspěvekod milan ferdián » stř 24 úno, 2010 4:03 pm

depo201 píše:jsou. vše se dá ale kupovat postupně, když tu máme Libora poruce. bez digitálu ani ranu, je to uplně jinde... když porovnám investici a možnosti (můj názor)

zapoměl jsem na nohy k modulům. a ty nevím prozatím jak vyřešit. nejvíc se mi líbí tohle http://zababov.cz/index.php?id=777 , ale zase když to zkur*ím, tak to nemůžu hodit do kamen, oproti dřevěným :lol:

Podle tohoto návodu se neřiď :wink: Nový systém je základ hliníkový jekl ,který se jen vsouvá do dřevěného pouzdra a na principu stažení šroubem se noha zafixuje.. A je to neboli po lopatě ,nohu vsuneš do pouzdra,jednou křídlovou matkou otočíš,dřevěné péro zafixuje nohu a ta se ani nehne... :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod depo201 » stř 24 úno, 2010 4:10 pm

milan ferdián píše:
depo201 píše:jsou. vše se dá ale kupovat postupně, když tu máme Libora poruce. bez digitálu ani ranu, je to uplně jinde... když porovnám investici a možnosti (můj názor)

Podle tohoto návodu se neřiď :wink: Nový systém je základ hliníkový jekl ,který se jen vsouvá do dřevěného pouzdra a na principu stažení šroubem se noha zafixuje.. A je to neboli po lopatě ,nohu vsuneš do pouzdra,jednou křídlovou matkou otočíš,dřevěné péro zafixuje nohu a ta se ani nehne... :D

ano to jsem viděl tu http://moduly.vlakytt.cz/index.php?opti ... &Itemid=27
depo201

Příspěvekod Pája » stř 24 úno, 2010 7:05 pm

Depo201 : ten, na který poukazuješ na našich stránkách je jen jeden z mnoha způsobů (i my jsme použily 2 různé systémy uchycení),ale tento je léty prověřený a co jsem si na srazu v Zákupech všiml, ZABABOVští jej používají na většině modulů - doporučuji.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod depo201 » čtv 25 úno, 2010 6:31 am

Pája píše:Depo201 : ten, na který poukazuješ na našich stránkách je jen jeden z mnoha způsobů (i my jsme použily 2 různé systémy uchycení),ale tento je léty prověřený a co jsem si na srazu v Zákupech všiml, ZABABOVští jej používají na většině modulů - doporučuji.

ahoj a díky, pěkná práce na modulech a upřímná gratulace.
depo201

Příspěvekod Pája » čtv 25 úno, 2010 4:37 pm

Díky za pochvalu.Byla to náhoda,že to takhle celkem dobře dopadlo (nějaké chybičky odstraníme do dalšího setkání v Rokytnici v Orlických Horách 2010 a to 19. − 23. května),i když náhoda ani ne,měl jsem přísného,ale dobrého učitele Pavla HP.Práce na všech 4 modulech byla skoro rovnoměrně rozložená mezi nás 3 Páji.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod petrh » čtv 25 úno, 2010 8:42 pm

drze si sme zase vlezu (tajne doufam, ze muj dlotaz nevysumi jako muj predtim) - rozmyslim nad vyskou modulu nemuzu se rozhodnout mezi 10 ci 15 cm zakladni celo, co vy na to zkuseni pani uceni?
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod pavel » čtv 25 úno, 2010 10:13 pm

to petrh
drze si sme zase vlezu (tajne doufam, ze muj dlotaz nevysumi jako muj predtim) - rozmyslim nad vyskou modulu nemuzu se rozhodnout mezi 10 ci 15 cm zakladni celo, co vy na to zkuseni pani uceni?
K tvému dotazu o stránku zpět - já jsem traťový modul udělal jak Milan - boky čela a výztuha pro kolej. I ten druhý způsob se dá ale nemám odzkoušeno.
Co se týče výšky pokud nejsi omezen nějakým rozměrem tak myslím že je to jedno já měl výšku u traťového 13 cm ale jen z důvodu překlenutí údolí mostem. Stanice jen 6 cm. rozdíl byl kamuflován přední lištou aby to vypadalo stejně.
pavel

Příspěvekod petrh » pát 26 úno, 2010 9:48 am

pavel píše:to petrh
K tvému dotazu o stránku zpět - já jsem traťový modul udělal jak Milan - boky čela a výztuha pro kolej. I ten druhý způsob se dá ale nemám odzkoušeno.
Co se týče výšky pokud nejsi omezen nějakým rozměrem tak myslím že je to jedno já měl výšku u traťového 13 cm ale jen z důvodu překlenutí údolí mostem. Stanice jen 6 cm. rozdíl byl kamuflován přední lištou aby to vypadalo stejně.

ahoj Pavle, super, diky za info, ja prave premyslim udelat modul dle navodu na zababovu, tak uvidime co z toho vzejde, zatim mam zakladni vysku cela 10 cm takze predpokladam, ze ybch se mohl vklidu vejit i se stromky 30-35 cm do uloziste:)
H0 se synem
petrh

celková výška modulu

Příspěvekod Pavel-HP » pát 26 úno, 2010 4:03 pm

petrh píše:drze si sme zase vlezu (tajne doufam, ze muj dlotaz nevysumi jako muj predtim) - rozmyslim nad vyskou modulu nemuzu se rozhodnout mezi 10 ci 15 cm zakladni celo, co vy na to zkuseni pani uceni?

Velice stručně, jedná se o modul ve velikosti TT, čela standart - Zababov a tam kde je nejhustší les, má modul celkovou výšku 30cm. http://moduly.vlakytt.cz/index.php?opti ... &Itemid=55
Snad to pro názornost bude stačit.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

PředchozíDalší

Zpět na Moduly