Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Příspěvekod petrh » sob 20 úno, 2010 11:33 am

rozhodne byhc sel do bukove preklizky 10mm, kdyz vezmu porobnani drevotrisky v nabytku oproti preklizce, tak rozhodne preklizka je vitez...byt ta sama deska je 10x drazsi...
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod milan ferdián » sob 20 úno, 2010 11:44 am

petrh píše:rozhodne byhc sel do bukove preklizky 10mm, kdyz vezmu porobnani drevotrisky v nabytku oproti preklizce, tak rozhodne preklizka je vitez...byt ta sama deska je 10x drazsi...

Zase tak cenově velký rozdíl není.Překližka buková vrtvená o síle 10mm je absolutní vítěz.Jestli nebudete s kolejištěm jezdit po světě,tak kostru modulu /kolejiště nemusíte ani natírat ochranným lakem proti povětrnostním vlivům.. :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » sob 20 úno, 2010 7:06 pm

jako já si klidně nechám poradit,ale já právě zatím pořád používal OSB,nebo MDF a plná spokojenost.Překližku jsem totiž zatím viděl jen borovicovou a ta mě nijak neoslovila.navíc jen 8mm.MDF se vyskytuje jen ojediněle,ale OSBčka jsou hodně k dostání,různé tloušťky i inpregnované,takže odolné povětrnostním vlivům.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » ned 21 úno, 2010 9:13 am

tohle bude ono že? http://www.kili.cz/preklizka-truhlarska ... p/d-74504/

mimo jiné Brno a okolí nechcete se přidat? zrovna ju maj v Kili v akci a já 1000% 2,75m2 nepoužiju :lol: :lol:
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » ned 21 úno, 2010 9:23 am

Tomáš píše:tohle bude ono že? http://www.kili.cz/preklizka-truhlarska ... p/d-74504/

mimo jiné Brno a okolí nechcete se přidat? zrovna ju maj v Kili v akci a já 1000% 2,75m2 nepoužiju :lol: :lol:

Bingo,přesně.Tomáši až zhotovíš kusovník s pořezáky,tak jsem zvědavý zda ti vůbec něco zůstane... :lol: :lol: :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 21 úno, 2010 9:30 am

Drobný praktický dotaz - jaká je zkušenost s tímto způsobem nákupu přes net? Nepřijde to zkroucený nebo polámaný? V OBI/Bauhausu či u truhláře to dřevo člověk může zkontrolovat vizuelně, ale takhle?
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Tomáš » ned 21 úno, 2010 9:36 am

Petr Zatrepalek píše:Drobný praktický dotaz - jaká je zkušenost s tímto způsobem nákupu přes net? Nepřijde to zkroucený nebo polámaný? V OBI/Bauhausu či u truhláře to dřevo člověk může zkontrolovat vizuelně, ale takhle?

No tak Kili je u nás v Brně,takže tam stačí zajed.Jinak co se týče dovozu,tak když jsme vezli k tchánovi OSB na podlahy,tak to vezli náklaďákem na takovým železným rámu.Vše bylo naprosto ok.i složit pomohli.Doprava je ale pěkně drahá,dá se ale domluvit,že když vezou něco do okolí tak naloží i to tvoje a někde ti to složí.Ono např. s jednou deskou se moc nepočítá,že někdo bude z velkoobchodu kupovat a nechat si vozit
Tomáš

Příspěvekod depo201 » ned 21 úno, 2010 4:07 pm

Čau Tome,
našel jsem v pátek při úklidu zbytek 60x40cm 8mm smrk překližky, tak sem se zastavil v Bauhouse a nechal si dořezat bočnice a vzpěry. Vysvětlil jsem pánovi, že to musí být přesné. Konečně mi to nařezali tak, že to opravdu sedí. Ceny bočnic 95,- Je to ale smrk a jen 8mm. Foto je tak, jak mi to předali... vlevo dole je mírný otřep po řezání přímočarkou, za který oni nemůžou... dítě donesl čáp před pěti lety, k nezaplacení :D

http://img32.imageshack.us/img32/3937/dscn2985c.jpg
depo201

Příspěvekod milan ferdián » ned 21 úno, 2010 4:43 pm

depo201 píše:Čau Tome,
našel jsem v pátek při úklidu zbytek 60x40cm 8mm smrk překližky, tak sem se zastavil v Bauhouse a nechal si dořezat bočnice a vzpěry. Vysvětlil jsem pánovi, že to musí být přesné. Konečně mi to nařezali tak, že to opravdu sedí. Ceny bočnic 95,- Je to ale smrk a jen 8mm. Foto je tak, jak mi to předali... vlevo dole je mírný otřep po řezání přímočarkou, za který oni nemůžou... dítě donesl čáp před pěti lety, k nezaplacení :D

http://img32.imageshack.us/img32/3937/dscn2985c.jpg

Fušeři... :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod MirekTT » ned 21 úno, 2010 5:06 pm

milan ferdián píše:Fušeři... :D

Ty naděláš. Počkej až to bude mít natřené :wink: :lol:
MirekTT

Příspěvekod depo201 » ned 21 úno, 2010 7:18 pm

MirekTT píše:

... kdeže fušeři, zvědaví patlalové :!: :D
depo201

Příspěvekod milan ferdián » ned 21 úno, 2010 7:39 pm

depo201 píše:
MirekTT píše:

... kdeže fušeři, zvědaví patlalové :!: :D

ale já myslel ty z Bauhause :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » ned 21 úno, 2010 10:59 pm

No 8mm smrkovku mají všude.Bohužel buk a v 10 nikoliv.Tutíž zbývá jen koupit celou tu plotnu a nařezat ji.A to je v domácích podmínkách téměř nereálné.Nedovedu si představit jak v kuchyni rozřezávám plotnu 2,5m x1,5.Prostě bez formátové pily jsem nahranej.
Tím pádem zase trochu uvažuji o DTD,nebo OSB,protože to mi nařežou prakticky všude.
Pak další otázka,jak tu 10mm překližku spojujete?já zatím vždy dělal jen s tloušťkou 18mm a ta se dá sešroubovat samořezkama.
No budu muset někoho sehnat kdo mi to nařeže,nejlíp i celý smontuje.Řeším tady jak udělat moduly tak aby neobtěžovali rodiné přislušníky,a budu dělat brajgl se stavbou modulů. :lol: :lol: Aby to neskončilo dřív než to začne.Bohužel žádný stolaře neznám :(
Tomáš

Příspěvekod Michal Šuhajda » ned 21 úno, 2010 11:37 pm

Myslím, že pro Tvůj účel by stačila i ta 8 mm smrková překližka. Sice jsem nějak nevykoukal jak plánuješ umístění modulů jestli na nohách, na zemi nebo na stole(ch). ale myslím, že moduly nebudou nijak extra namáhané aby ta smrkovka nevydržela. Jde jen o konstrukci modulu.

Spojování překližky řeším disperzním lepidlem a vruty do předvrtaných děr. Rohy se dají případně pojistit kovovými úhelníčky.

PS: Ohledně "obtěžování rodiny. Co argument hračka pro děti?
Jinak je modelaření s dětma občas fakt na palici.
Taky mám doma dcerku a druhýho sviště na cestě. Kristýnka se sápe po lecčems (i po ředidle, vteřiňáku apod.) a všechno si cpe do pusy. Předevčírem mi rozžvejkala dvě tuby temper (červenou a hnědou). vypadala jak indián na válečný stezce. zrovna jsem ji hlídal, páč Vlasta vařila a nevšiml jsem si včas protože
1. jsem zrovna pájel a tudíž nemohl koukat co dělá
2. je neuvěřitelný jak umí být takovej mrňous rychlej. Tím mě tedy překvapuje pořád. Naposled mi zdrhla při placení u kasy a než jsem vytáhl stovku z peněženky, stačila zdrhnout na jezdící schody. Docela mě polila hrůza co by se stalo, kdybych ji neodběh a vyjela (v sedě) až na konec.
No asi mám kliku, že podobný věci Vlasta řeší celkem v klidu i když poslední dobou s rostoucím břichem bývá kapánek nervóznější.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod depo201 » pon 22 úno, 2010 6:15 am

Tomáš píše:No 8mm smrkovku mají všude.Bohužel buk a v 10 nikoliv.Tutíž zbývá jen koupit celou tu plotnu a nařezat ji.A to je v domácích podmínkách téměř nereálné.Nedovedu si představit jak v kuchyni rozřezávám plotnu 2,5m x1,5.Prostě bez formátové pily jsem nahranej.
Tím pádem zase trochu uvažuji o DTD,nebo OSB,protože to mi nařežou prakticky všude.
Pak další otázka,jak tu 10mm překližku spojujete?já zatím vždy dělal jen s tloušťkou 18mm a ta se dá sešroubovat samořezkama.
No budu muset někoho sehnat kdo mi to nařeže,nejlíp i celý smontuje.Řeším tady jak udělat moduly tak aby neobtěžovali rodiné přislušníky,a budu dělat brajgl se stavbou modulů. :lol: :lol: Aby to neskončilo dřív než to začne.Bohužel žádný stolaře neznám :(

Toméé, vždyť sem ti dával udičku :) http://www.kili.cz/preklizky/c-1101/ si tam zavolej a napiš jak jsi dopad, klidně SZ
depo201

PředchozíDalší

Zpět na Moduly