Petr Zatrepalek píše:Tak to jsi na omylu! Osobně jsem viděl výpis dat
A kčemu to je? Jak kdo komu dokáže, že to bylo opravdu prodáno?? na modelbazaru se po čase inzeráty "zneviditelní" samovolně, takže nevim nevim...
Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
Petr Zatrepalek píše:Tak to jsi na omylu! Osobně jsem viděl výpis dat
JM píše:Petr Zatrepalek píše:Tak to jsi na omylu! Osobně jsem viděl výpis dat
A kčemu to je? Jak kdo komu dokáže, že to bylo opravdu prodáno?? na modelbazaru se po čase inzeráty "zneviditelní" samovolně, takže nevim nevim...
Zdeněk píše:F. Placheta píše:TTmili píše:Tady padli chytrý nápady ať pustí práci, kruci zpočítejte si to. I kdyby od rána do večera dělal na těch mašinách tak si na sebe, natož na rodinu nikdy nevidělá. Aby ty modely vypadali tak jak do teď tak to trvá minimálně tejden nepřetržitýho dělání, řekněme 15 hodin denně. Zpočítejte si to, pak mluvte. Aby se uživil tak by musel buď prodat aspoň 8 až 10 mašin měsíčně, což nemá šanci stihnou a nebo by musel nasadit ceny okolo pomalu deseti tisíc. A to by už nikdo nekupoval.
No mozna mas pravdu, ale ja vychazim z jedne logiky. Momentalne stavi lokomotivy a predpokladam, ze ty modely nedotuje z vlastni kapsy. Tzn., ze pokud na nich uz ted neco malo nevydela, tak prodejni cenou alespon pokryva naklady. Proto jak jsem napsal, kdyby zvedl ceny o 20-30%, tak by uz urcite neco vydelal. A navic, ceny zvednout muze, protoze evidentne poptavka prevysuje nabidku. Modely ma krasne a spousta lidi je ochotna si za kvalitu priplatit.
Na druhou stranu nepopiram fakt, ze stavba takove lokomotivy je nesmirne pracna zalezitost a ja bych se tim rozhodne zivit nechtel...
Předem smekám před modely od Michala,jsou perfektní, ale a to je myslím zakopaný pes. Když začal,tak bylo potřeba si spočítat náklady na materiál, určit si prodejní cenu a spočítat kolik zbyde za práci. Jen on ví kolik mu zabere vyrobit jeden model a jak to znám od sebe,tak dost. A teď se musel rozhodnout,zda se mu to za tu cenu vyplatí dělat a kolik zakázek může nabrat vzhledem k času co má. Je jednoduché dát nízkou cenu , takže výdělek nic, vzít zálohy, ty se rozplynou a potom není na materiál, výdělek je v háji a již je zde začarovaný kruh, ze kterého těžko ven. A nejhorší je začat dělat mrtvého brouka. Potom měl ceny nasadit tak, aby vydělal více a opravdu se mu vyplatilo dělat jenom modely. Ale to musí vědět on, jestli nad nimi bude ochoten sedět od rána do věčera, svátek,pátek aby se uživil a může přijít někdo jiný s jinou technologii a má po kšeftu. Na závěr si myslím,že vše je ale hlavně v těch zálohách. Brát je,když už má model tak z 90% hotový a né, když má naslibováno ještě jiných "1000modelů", času málo a nic nevyrobeno.
pavel L píše:Tak znova platí, nejdříve si zameť před vlastním prahem, vláčky TT/Houfek, napadá podvodníky, (viz mě a nám podobné) a sám je podvodník korunovaný, bere zálohy a nedodává výrobky. Také bych chtěl upozornit na GEORGE-jméno AUKRA ze Šluknova/Jiří Navrátil. 28.6. 2009 jsem mu na účet posílal 3260kč za mašinu. Také od prosince hraje mrtvého brouka! Lněnička
Jacek píše:No o p. Lněničkovi si také myslím své. Minulý rok jsem si ve všestarském workshopu pořídil motorový vůz M 283.101. Koncová cena byla 3099 Kč. Když model u mě uviděl kamarád, přemlouval mě, abych mu ho taky někde sehnal. Za pár dní jsem zahlédl inzerát p. Lněničky, kde ho zrovna nabízel bez uvedené ceny, tak jsem kamarádovi dal jeho telefon a dál jsem to neřešil. Za dva týdny se kamarád pochlubil, že už má motor doma, i když za 5500 Kč, protože dle p. Lněničky je to RARITA.
Takže je to evidentně další "tesařovec"
Dokonce mu nabídl čerstvou novinku, Vindobonu od firmy KRES za pouhých 15 000 Kč, protože je to naprosto jedinečná a už nevyráběná RARITA
petrh píše:napadajici se zaroven napomenout pod trestem banu...
petrh píše:kdo z vas panove mate radne vydalny ZL a odvadite dane? a dale kdo z vas vydava na prijmutou zalohu danovy doklad
petrh píše:kdo z vas panove mate radne vydalny ZL a odvadite dane? a dale kdo z vas vydava na prijmutou zalohu danovy doklad
pavel L píše:Tak p. Smutek , když už něco píšete,napište celou pravdu, vy jste se jak se zdá mimo 30.8.2008, koupil m283, to je pravda, ale koupil i Sergeje čd/ Deltax za 2980kč, což byla prodejní cena, teď to je komlet. Źamyslete se sám nad sebou, za kolik prodáváte svoje modely, není to nic levného, spíš předražené, když po Vás chtěl můj známý za tu cenu alespoň s osvětlením, víte co jste napsal, nebo Vám to mám přeposlat?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník