POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod JM » pát 12 úno, 2010 8:39 am

Petr Zatrepalek píše:Tak to jsi na omylu! Osobně jsem viděl výpis dat :D

A kčemu to je? Jak kdo komu dokáže, že to bylo opravdu prodáno?? na modelbazaru se po čase inzeráty "zneviditelní" samovolně, takže nevim nevim...
JM

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 12 úno, 2010 10:19 am

JM píše:
Petr Zatrepalek píše:Tak to jsi na omylu! Osobně jsem viděl výpis dat :D

A kčemu to je? Jak kdo komu dokáže, že to bylo opravdu prodáno?? na modelbazaru se po čase inzeráty "zneviditelní" samovolně, takže nevim nevim...

Pozor, jde o seznam věcí určených k prodeji který FU porovnává s daty získanými od tvojí banky a pošty. Dokazování je pak na tobě, ne na nich :D
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Ferda » pát 12 úno, 2010 10:58 am

... a potom je třeba prokázat, že to opravdu nejsou věci, které měl dotyčný doma 20 let atd, atd...

Celkový výsledek bude doměrek daně i s pokutou ve výši několika set, nebo tisíc korun. Náklady na prokázání několik desítek tisíc.

Nicméně lid se může v klidu dohadovat o takových prkotinách a stejně se nic nevyřeší a kilometr dálnice bude i nadále stát 1 miliardu i když všichni vědí, že reálný náklad je s bídou polovina. Kam se tratí ta druhá? Můžete hádat :lol: .

Překupníci a potažmo podvodníci budou existovat dokud budou existovat jejich oběti. V tomto případě, promiňte mi ten výraz ,,Hlupák", který to koupí. Žádný úředník to nevyřeší!

Jak pravila moje babička ,,Když mají hlupáci peníze, tak mají kramáři odbyt".
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod pavel L » ned 14 úno, 2010 4:56 pm

Upozorňuji všechny na podvodné jednání pana Houfka z Ústí nad Labem, který se prezentuje jako vlackytt a zabývá se stavbou modelů. Tento člověk mi dluží již skoro půl roku model M296, který jsem od něj koupil a peníze mu poslal předem na účet. Stále jen slibuje, že už model pošle ale skutek utekl. Tedy věc předám policii a vás před ním a před jeho neustálými důvody varuji !!!!
L. Čech
e-mail: teckartt@seznam.cz
pavel L

Příspěvekod Hanis85 » ned 14 úno, 2010 8:20 pm

[quote="pavel L"]Upozorňuji všechny na podvodné jednání pana Houfka z Ústí nad Labem, který se prezentuje jako vlackytt a zabývá se stavbou modelů. Tento člověk mi dluží již skoro půl roku model M296, který jsem od něj koupil a peníze mu poslal předem na účet. Stále jen slibuje, že už model pošle ale skutek utekl. Tedy věc předám policii a vás před ním a před jeho neustálými důvody varuji !!!!
L. Čech
e-mail: teckartt@seznam.cz

S p. Houfekem mám taky svoje zkušenosti, objednal si zboží a ve chvíli jak jsem chtěl po něm peníze tak celou zakázku zrušil. A takovéhle zkušenosti má i můj kolega u něho si objednal taky hromadu zboží a celou ji nevyzvedl z burzy. Jediná šance jak se bránit proti podobnému jednání je brát pladby předem, jinak by nás takoví zrujnovali.
Hanis85

Příspěvekod seven » ned 14 úno, 2010 8:59 pm

Zdeněk píše:
F. Placheta píše:
TTmili píše:Tady padli chytrý nápady ať pustí práci, kruci zpočítejte si to. I kdyby od rána do večera dělal na těch mašinách tak si na sebe, natož na rodinu nikdy nevidělá. Aby ty modely vypadali tak jak do teď tak to trvá minimálně tejden nepřetržitýho dělání, řekněme 15 hodin denně. Zpočítejte si to, pak mluvte. Aby se uživil tak by musel buď prodat aspoň 8 až 10 mašin měsíčně, což nemá šanci stihnou a nebo by musel nasadit ceny okolo pomalu deseti tisíc. A to by už nikdo nekupoval.

No mozna mas pravdu, ale ja vychazim z jedne logiky. Momentalne stavi lokomotivy a predpokladam, ze ty modely nedotuje z vlastni kapsy. Tzn., ze pokud na nich uz ted neco malo nevydela, tak prodejni cenou alespon pokryva naklady. Proto jak jsem napsal, kdyby zvedl ceny o 20-30%, tak by uz urcite neco vydelal. A navic, ceny zvednout muze, protoze evidentne poptavka prevysuje nabidku. Modely ma krasne a spousta lidi je ochotna si za kvalitu priplatit.
Na druhou stranu nepopiram fakt, ze stavba takove lokomotivy je nesmirne pracna zalezitost a ja bych se tim rozhodne zivit nechtel... :-(

Předem smekám před modely od Michala,jsou perfektní, ale a to je myslím zakopaný pes. Když začal,tak bylo potřeba si spočítat náklady na materiál, určit si prodejní cenu a spočítat kolik zbyde za práci. Jen on ví kolik mu zabere vyrobit jeden model a jak to znám od sebe,tak dost. A teď se musel rozhodnout,zda se mu to za tu cenu vyplatí dělat a kolik zakázek může nabrat vzhledem k času co má. Je jednoduché dát nízkou cenu , takže výdělek nic, vzít zálohy, ty se rozplynou a potom není na materiál, výdělek je v háji a již je zde začarovaný kruh, ze kterého těžko ven. A nejhorší je začat dělat mrtvého brouka. Potom měl ceny nasadit tak, aby vydělal více a opravdu se mu vyplatilo dělat jenom modely. Ale to musí vědět on, jestli nad nimi bude ochoten sedět od rána do věčera, svátek,pátek aby se uživil a může přijít někdo jiný s jinou technologii a má po kšeftu. Na závěr si myslím,že vše je ale hlavně v těch zálohách. Brát je,když už má model tak z 90% hotový a né, když má naslibováno ještě jiných "1000modelů", času málo a nic nevyrobeno.

Pan Hrubý už zas komunikuje, viz. http://m-model.wz.cz/navstevni_kniha.html , tak snad budou všechny problémy se zálohami a objednávkami vyřešeny ke spokojenosti. Nové objednávky do vyřešení restů nepřijímá. :lol:
- TT - ČSD - ČD - DCC -
seven

Příspěvekod pavel L » pon 15 úno, 2010 7:34 am

Tak znova platí, nejdříve si zameť před vlastním prahem, vláčky TT/Houfek, napadá podvodníky, (viz mě a nám podobné) a sám je podvodník korunovaný, bere zálohy a nedodává výrobky. Také bych chtěl upozornit na GEORGE-jméno AUKRA ze Šluknova/Jiří Navrátil. 28.6. 2009 jsem mu na účet posílal 3260kč za mašinu. Také od prosince hraje mrtvého brouka! Lněnička
pavel L

Příspěvekod Jacek » pon 15 úno, 2010 10:30 am

pavel L píše:Tak znova platí, nejdříve si zameť před vlastním prahem, vláčky TT/Houfek, napadá podvodníky, (viz mě a nám podobné) a sám je podvodník korunovaný, bere zálohy a nedodává výrobky. Také bych chtěl upozornit na GEORGE-jméno AUKRA ze Šluknova/Jiří Navrátil. 28.6. 2009 jsem mu na účet posílal 3260kč za mašinu. Také od prosince hraje mrtvého brouka! Lněnička

Teda nic ve zlém a nikomu nic podobného nepřeju. Ale teď se musím opravdu od srdce zasmát.

Jacek píše:No o p. Lněničkovi si také myslím své. Minulý rok jsem si ve všestarském workshopu pořídil motorový vůz M 283.101. Koncová cena byla 3099 Kč. Když model u mě uviděl kamarád, přemlouval mě, abych mu ho taky někde sehnal. Za pár dní jsem zahlédl inzerát p. Lněničky, kde ho zrovna nabízel bez uvedené ceny, tak jsem kamarádovi dal jeho telefon a dál jsem to neřešil. Za dva týdny se kamarád pochlubil, že už má motor doma, i když za 5500 Kč, protože dle p. Lněničky je to RARITA.

Takže je to evidentně další "tesařovec"
Dokonce mu nabídl čerstvou novinku, Vindobonu od firmy KRES za pouhých 15 000 Kč, protože je to naprosto jedinečná a už nevyráběná RARITA

Minimálně tento můj kamarád by se Vás zeptal jaký je to pocit podvést nebo okrást jiného, dobře Vám tak ... :!:
Jacek

Příspěvekod petrh » pon 15 úno, 2010 10:59 am

navrhuji adminovi toto tema zavrit z duvodu nevhodnosti atd. a vsechny zde ruzne napadajici se zaroven napomenout pod trestem banu...

Ad vsichni prodejci: kdo z vas panove mate radne vydalny ZL a odvadite dane? a dale kdo z vas vydava na prijmutou zalohu danovy doklad, ktery by pak mohl byt pravnim argumentem?
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod MirekTT » pon 15 úno, 2010 12:28 pm

Navrhuješ:
petrh píše:napadajici se zaroven napomenout pod trestem banu...

A zde sám napadneš:
petrh píše:kdo z vas panove mate radne vydalny ZL a odvadite dane? a dale kdo z vas vydava na prijmutou zalohu danovy doklad

Tak nevím, možná jsem tě špatně pochopil, i když v tom druhém s tebou souhlasím.

V tom prvním naopak navrhuji nezamykat. Pro mne je to docela užitečné vlákno. Ikdyž jsou tady semtam nepěkné hádky a některé příspěvky ve mě evokují větu >>můžeš si za to sám,tak si nestěžuj<< (zdůrazňuji opravdu jen některé), měl bych konstruktivnější nápad:
Co třeba sestavit tabulku hodnocení prodejce. Nevím jak to chodí na Aukru a ani bych nic z toho nekopíroval. Mám na mysli hodnocení třeba pomocí symbolů, kde každý by znamenal nějaký aspekt. Například: má webovky, má nanich svůj obličej, adresu a telefon, má/nemá ŽL, jeho výrobní kapacita je x kusů za tuto dobu, bere/nebere zálohy, vystavuje doklad (ŽL není podmínka), v případě jeho neschopnosti je výroba resp, vypořádání zajištěno tak a tak - kontakt na tyto osoby. Atd atd atd.

Zatím bych to aplikoval pouze mezi námi. Třeba se systém osvědčí a přijmou jej i další prodejci/výrobci jako standard garantované zákaznické kvality (která je stejně už dána právními normami této země - až na vymahatelnost). Čili by šlo o jakési modelářskou obcí uznané ISO XXXX.
MirekTT

Příspěvekod vvitty » pon 15 úno, 2010 12:38 pm

MirekTT: zaloz, provozuj, udrzuj... ;-)
Nepochybne to spousta lidi oceni, a na druhou stranu spousta zkritizuje... zejmena proto, ze pujde jen tezko zajistit rozumnou aktualizaci v pripade zmen chovani, a take overeni uvadenych udaju.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod MirekTT » pon 15 úno, 2010 12:50 pm

Jo, máš pravdu. Je to obtížně životaschopné. Nezbývá, než snášet anarchii. (kromě mě - já s těmito lidmi neobchoduju :mrgreen: )
MirekTT

Příspěvekod petrh » pon 15 úno, 2010 1:03 pm

petrh píše:kdo z vas panove mate radne vydalny ZL a odvadite dane? a dale kdo z vas vydava na prijmutou zalohu danovy doklad

Tak nevím, možná jsem tě špatně pochopil, i když v tom druhém s tebou souhlasím.[/quote]

pokud by byla nejasnost: pokud nekomu dam penize zalohou na model, tak rozhodne ne na dobre slovo, tj. v okamziku predani penez hotove ocekavam paragon (tzv. zjednoduseny danovy doklad) s vyznacem data, castky a ucelu castky, pokud prevodem delam tak na zaklade pro forma faktury.
Proc se o tom zminuji: pokud totiz mam doklad, ze jsme tehdy a tehdy zaplatil neco jako zalohu na sluzby ci zbozi a stale jej nemam bud zaplacene nebo dodane tak pak mam jednoduchy nastroj (aplikaci obchodniho zakoniku na zaklade uzavrene kupni smlouvy(pripadne predbezne kupni)) jak toto z daneho dotycneho dostat a to napr. exekucnim titulem, predani vymahaci firme atd. Napr. na me kazde fakture, kterou ode mne obdrzite jste jasne a srozumitelne informovani o uroku z prodleni a pripadnem podani navrhu na vydani platebniho rozkazu atd. a nemam jedineho dluznika ci nakupujicho, ktery by si ode mne neodebral objednane zbozi...
edit: podotykam nejedu ve vlaccich, ale pc, serverech, sw atd.
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod pavel L » pon 15 úno, 2010 1:05 pm

Tak p. Smutek , když už něco píšete,napište celou pravdu, vy jste se jak se zdá mimo 30.8.2008, koupil m283, to je pravda, ale koupil i Sergeje čd/ Deltax za 2980kč, což byla prodejní cena, teď to je komlet. Źamyslete se sám nad sebou, za kolik prodáváte svoje modely, není to nic levného, spíš předražené, když po Vás chtěl můj známý za tu cenu alespoň s osvětlením, víte co jste napsal, nebo Vám to mám přeposlat?
pavel L

Příspěvekod Jacek » pon 15 úno, 2010 1:53 pm

pavel L píše:Tak p. Smutek , když už něco píšete,napište celou pravdu, vy jste se jak se zdá mimo 30.8.2008, koupil m283, to je pravda, ale koupil i Sergeje čd/ Deltax za 2980kč, což byla prodejní cena, teď to je komlet. Źamyslete se sám nad sebou, za kolik prodáváte svoje modely, není to nic levného, spíš předražené, když po Vás chtěl můj známý za tu cenu alespoň s osvětlením, víte co jste napsal, nebo Vám to mám přeposlat?

pane Lněnička, nevím co mi chcete přeposlat, nikdy jsem od Vás nic nekoupil ani Vám nic neprodal. Prostě jste mého kamaráda natáhl, nic víc. Jak souvisí překupování továrních modelů s rukodělnými modely? Nebo M283 je Vámi vyrobený model a s ovětlením tím pádem o 2500 Kč dražší? Nepleťte hrušky s jabkama.

Nebudeme se tu vzájemně napadat kdo co kdy prodal a za kolik a proč. Ale opravdu k smíchu je, že známý překupník si stěžuje, že byl podveden.

Mě na tom jen velmi mrzí, že jsem kamarádovi dal kontakt na Vás, když jsem viděl ten inzerát (bez udané ceny). Vděčný pak byl mě, když zjistil kolik "ušetřil".
Nic víc v tom není, proti Vám nic nemám.
Jacek

PředchozíDalší

Zpět na Prodám, koupím