Brejlovec 754 od ROCO

Popisy modelů, odkazy na recenze, srovnávací testy.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod greenery » sob 09 led, 2010 9:03 pm

..jak to, že je to tu dvakrát, myslím ten příspěvek? Asi jsem něco zvrtal.

..... to je jasné, že ROCO podle tohoto fóra nechystá výrobní plán, nicméně informace se šíří dále a dále a jinudy atd. a vůbec....

..... nemám na mysli ustrašené zpátečnictví a je mi jasné, že tohle je modelářské fórum. Ale pupek světa nejsme a kvůli nám se nikdo nepřetrhne. Za všechno mluví komentář k brejlovci v novém katalogu:
Einsatz: Personen- und Güterzüge bis zu deutschen und österreichischen Grenzbahnhöfen..... :D .

Tak kvůli komu toho brejlovce vlastně dělali :D

A cena je samozřejmě jedna kapitola, o tom žádná. Ale jde o to, aby vůbec něco bylo, jaksi ty modely samotné. Myslel jsem tím, že se prostě nic nemá přehánět....., ale je to fakt asi věc názoru každého, nechci se hádat.
greenery

Příspěvekod 123ps » ned 10 led, 2010 10:45 am

vorisekml píše:Pánové, jsem schopen a ochoten ze svých nároků slevit-např. jsem jásal nad BR 110 DR za kupovanou v 4.2008 za 68,40€. Tady je jasně dáná úměra nižšší cena=nižší propracovanost /špatně udělaný podvozky,jednoduchý rám-stačí ten model porovnat s Brawou a je jasný kde se šidilo/.Bohužel jak tady někdo napsal, přechází se na vyšší level. Stejný model, stejná kvalita, ale cena po 3 letech o 30€ výš. Ano pár stovek je nás ochotno na tuto hru přistoupit, ale pár nás přejde na megalevel a koupí si raději jeden špičkový MODEL od Winerta,MM Crottendorf, nebo jiných, než 5 mašinek. Toto je ovšem diskuzní fórum MODELOVÉ železnice, mašinky se prodávají v Kauflandu za jiné ceny. Proto jsem rád že se tu poukazuje na nedostatky modelů a probírají jejich přednosti a občas se tu objeví dobré tipy na přestavby či vylepšení modelů. Ale ustrašené výkřiky, buďme zticha, vždyť jsme malí, nebude nic....to je cesta do pekel. To je jak za bolševika. Naše peníze mají stejnou váhu jako peníze jiných.
Citace z níže: "Vono české kverulantství (vysoké nároky + nízká cena)"- platíme stejný peníze, né-li ještě víc než naši "západní" sousedé a proto chci naprosto totožně kvalitní modely jako mají oni-viz případ s podvalovýmy vozy na H0e od Roco -moc se neprodávají dík své kvalitě.
U modelu za 165€ se už toho moc neodpouští / no něco přeci jen,ale je třeba na to poukázat prstem, že to není správně/. To si tedy radši koupím komponenty a dám si to do kupy sám. Když se to umí dá se udělat solidní model. Nebo se to ošidí a je z toho levný paskvil /já s oblibou říkám mašinka/. Ale nejhorší kombinace je dráhý paskvil. To přeci nikdo z nás nechce. Jsem ochoten přimhouřit oko ale ať taky sleví výrobce z ceny. Nemím kupovat mašinky za cenu modelů.
A ještě k němce. Zastavena výroba z důvodu nízkých prodejů- proč se tak důsledně tají počty prodaných jednotlivých modelů? Každá automobilka se ráda pochlubí kolik aut prodala, ale f. Roco a jiné jí podobní to důsledně tají. Koliko se prodalo brejlovců že už nejsou, kolik se prodalo TT sergejů že už nejsou....ukončena výroba z důvodu malého prodeje - tak velká firma bohužel nemůže mít tak rozsáhlý sortiment, jak se říká "kdo pozdě chodí, sám sobě škodí" a taky " pan farář také dvakrát nekáže podruhé pr... ukáže". Model se má včas objednat aby firma odhadla poptávku. Některé firmy volí správnou politiku -objednáš dopředu a včas, dáme slevu. Jenže to je právě u Roco potíž. Jak si mám něco objednat když nevím co vlastně objednávám. Nic neříkající popis T 478 u zeleno/šedého brejlovce. Nebo u s tím setem s 365.4. Tam byly vozy vyobrazeny s žlutým popisem a v prodejně jsem málem padl když jsem tam viděl vozy s bílo/červeným popisem.
Ale zpět k brejlovci. Ví někdo jaké má číslo ten zeleno/šedý co je v novinkách od roco?? Je to ta T 478.3101 z Lužný? Já to z toho počítačovýho plakáku nerozluštím. Až se vrátí lidi z Norimberka a zjistí víc ať to sem dají...díky.

Mohl bych poprosit o nějaký odkaz na ten plakát, kde je 478.3 Roco vyobrazený. Na roco.cc jsem nic nenašel.
Děkuji.
HO, DCC, ČSD a DR, III-IV
123ps

Příspěvekod Rudolf » ned 10 led, 2010 4:52 pm

Rudolf

Příspěvekod 123ps » ned 10 led, 2010 6:18 pm

Rudolf píše:V katalogu tady http://www.bahnforum.info/

jj, díky moc. Tak kromě brejlovců a nějaké Zetky, nebo co to má znamenat jsem nic v ČSD, ČD nezaregistroval. Za pozornost by stál ještě set s T679. Třeba ještě vyleze něco mimo katalog.
HO, DCC, ČSD a DR, III-IV
123ps

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 11 led, 2010 9:19 am

123ps píše:
Rudolf píše:V katalogu tady http://www.bahnforum.info/

jj, díky moc. Tak kromě brejlovců a nějaké Zetky, nebo co to má znamenat jsem nic v ČSD, ČD nezaregistroval. Za pozornost by stál ještě set s T679. Třeba ještě vyleze něco mimo katalog.

Dost pochybuju...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod mnitka » stř 13 led, 2010 12:07 am

jedna otázka..., spočítal někdo z Vás kolik má brejlovec na pastorku hnacích náprav zubů? děkuji
mnitka

Příspěvekod rchlumecky » čtv 14 led, 2010 9:00 am

Mě by zajímala drobnost - šel by komplet rám + podvozky použít na mráču - nevadí tam, nádrž ? Půjde posunout na stranu ? Nebo se bude muset odříznout-odfrézovat kus rámu ?
"ale já tady nejsem sám - já tady tak chlastám .. "
rchlumecky

Příspěvekod George V. » čtv 14 led, 2010 9:10 am

Foto napoví (hned první příspěvek):

http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php ... &start=285
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 14 led, 2010 10:07 am

rchlumecky píše:Mě by zajímala drobnost - šel by komplet rám + podvozky použít na mráču - nevadí tam, nádrž ? Půjde posunout na stranu ? Nebo se bude muset odříznout-odfrézovat kus rámu ?

Nádrž je taky v poho. Tohle je fakt model pro všechny verze T478 až po dnešek! Jen vychytat zmíněné "chybičky". Nicméně i tak to bude stále o několik tříd lepší model než to co uděláš s pomocí čs train makety nebo jejích dílů! Chtěl jsem tu zamráču na roco brejlounu dělat, ale právě s ohledem na řešení rámu asi počkám jestli to roco samo neudělá!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 01 úno, 2010 11:03 am

Petr Zatrepalek píše:
Zdenek Valter píše:
Petr Zatrepalek píše:
Zdenek Valter píše:Mimochodem už jste ho konečně někdo rozebral ?

Už je rozebranej - co potřebuješ? Jestli jde o rozteč podvozků, je to 2400 v HO jak vyšije, a vzdálenost os podvozků je 103,4 mm. ...

Jde mi o to zda podvozky a jejich čepy jsou v podélné ose či mimo ni jako u V100 o 0,4 mm

No já je mám souosé :D , ale vzhledem k tomu, že osu na rámu tvoří trn, co je odlitý spolu s tím rámem, nelze vyloučit "odchylku" způsobenou nešikovností při výrobě...

No tak jsem sám jsem ověřil, že konstrukce podvozku je shodná s V100 tedy čep podvozku je vyosený z podélné svislé roviny o 0,5 mm

Obrázek
Foto Honza Grania
Zdenek Valter

Příspěvekod mnitka » pon 01 úno, 2010 11:10 am

prosím, pastorek u brejlovce má kolik zubů?
mnitka

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 01 úno, 2010 3:57 pm

mnitka píše:prosím, pastorek u brejlovce má kolik zubů?

Tak to bohužel nevím. :(
Převodovku jsem nerozebíral.

Nicméně tohle je první přezutý brejlovec na RP 25 ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod vvitty » pon 01 úno, 2010 4:14 pm

Tam neni RP25 v zakladu? :D
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 01 úno, 2010 9:44 pm

vvitty píše:Tam neni RP25 v zakladu? :D

To víš ROCO se mnou počítá ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod michal_n_cz » úte 02 úno, 2010 9:48 am

MAREKHO píše:Tak dneska všechna světla svítila..... :D :D :D ,
ale po půl minutě opět jedno zhaslo.... :cry: :cry: :cry:
Stalo se to někomu, anebo jsem první ?

O víkendu na setkání jsem podobnou závadu odstraňoval kolegovi. Světla na jedné straně chvíli svítila, po čase jedno a pak i druhé pozvolna pohasínalo až zhaslo - že by specíální nastavení dekodéru?:-) Původně jsem čekal studeňák - skoro jsem to trefil, ale těsně vedle...
Závada je v špatně prokovených otvorech na oboustraném plošňáku (výroba asi tiňgtoňg) - pravděpodobně technologická nekázeň. Opravit to jde jednoduše - stačí pájkou (cínem) propájet ty špatně prokovené otvory, nejlépe z obou stran. Na každé straně jsou 4 nebo 5 prokovených otvorů - proletovat
Postup:
1. sundat kastli
2. odšoubovat plošňák
3. odpájet přívody alepoň k jednomu podvozku
4. odpájet na jedné straně 8 drátků co vedou od málých plošňákum s LEDkama - varianta pro ty co umí lépe pájet.
NEBO nechat připájeno a jen plošňáky s ledkama odklopit - a vytáhnout drátky nastrkané do rámu rámu.
5. odklopit plošňák a proletovat z obou stran cínem případně malým drátkem prokovy plošňáku poblíž drátků co vedou ke světlům - na každé staně je 4 -5 prokovů už si přesně nepamatuji, fotku nemám. Pokud někdo vyfotíte plošňák z obou stran, tak na fotku doplním šipky kde přesně propájet prokovy.
6. Při té příležitosti doporučuji vizuálně zkontrolovat i ostaní pájené spoje.

Ta závada na plošňáku se samozřejmě může projevit dříve nebo později na více modelech. Pokud si na opravu netroufáte svépomocí, nebo z principu nehodláte opravovat měsíc stáré NOVÉ zboží, tak požadujte odstranění závady nebo výměnu po prodejci - dle mého se jedná jednoznačně o výrobní vadu. Je to obrovská nepříjemnost především pro kupující elektro-laiky při prokazování oprávněnosti reklamace a samozřejmě pro obchodníky při vyřizování reklamace. Obchodník je v tom sice nevině, ale jinak to prostě udělat nejde a prodejci mají příležitost si v zájmu svých zákazníků udělat pořádek se svým dodavatelem. Jinak hrozí, že se budou podobné nepříjemnosti opakovat.

Při té příležitosti, když jsem to měl v rukách mě napadlo i další razantní řešení a přidat vlasnosti nad rámec původních standarních. Jelikož jsou ledky na plošňák přivedeny jednotlivě, nabízí se původní plošňák úplně vyhodit a navrhnout nový, přihodit jedno spínací SMD ULN-ko, vhodný dekodér např Zimo s mnoha f výstupy, tyto namapovat ať to svítí jak má ve skutečnosti - separátně reflektory podle směru, separátně červená světla pro konec vlaku, případně nějaký ten režim svícení pro posun, prostě to vymakat.

Jinak model je celkem pěkný, povedený, celkově dobře zpracovaný, líbí se mi, především co se týká pohonu - prostě Roco koncepce jak ji známe - proto jsou obecně tyto modely vyhledáváné a často i požívané k různým přestavbám, cena do 4000 je adekvátní a pořídím si zeleného se závěskama až bude.

Michal N.
Naposledy upravil michal_n_cz dne pát 25 úno, 2011 11:07 am, celkově upraveno 1
michal_n_cz

PředchozíDalší

Zpět na Recenze modelů