Ahoj všem, z Jirkovi recenze na Trainmánii jsem se dozvěděl, že problém z náhodným zrychlováním či zpomalováním neřeším sám. Přečetl jsem velkou část diskuze a pustil se do opravy. Model začal cukat až po záběhu při různých rychlostech (někdy necukal vůbec - třeba hodinu, jindy hned po otočení regulátorem začal). Napájení mám analog trafo mehano, stejné to bylo i při pulsní analogové regulaci, kdy se se zapnutými funkcemi postupného zpomalovaní a zrychlování vše projevovalo markantněji. Nejdříve jsem vyčistil desku s plošnými spoji a tlumivkami lihem, tak jak to tu bylo popisováno, ovšem bez úspěchu. Poté znovu opět se stejným výsledkem. Znovu jsem model rozebral a lihem vyčistil kontakty od plošného spoje k motoru a zároveň jsem vyjmul motor. Po jeho vyndání jsem našel ve dně závaží drobné řekněme úlomky či zrnka pravděpodobně z motoru. Rozebral jsem motor a vyčistil komutátor (snad se to tak jmenuje - prostě část kde dosedají uhlíky na rotor). Zdálo se mi, že jsem drobná zrníčka našel i zde. Očistcem se stalo zpětné sesazení - zejména zasazení uhlíků, ale povedlo se na 2. pokus. Potom se mi ještě povedlo otočit motor v závaží, tudíž jsem změnil polaritu přívodu k motoru, ale to už byla drobnost. Vážení jezdím cca 1 hod bez zpomalování nebo zrychlování. Ještě zde pan Dalecký vyřkl jednu otázku proč nereklamujete? Já nereklamoval, protože Ježíškovi se reklamuje hůře než obyčejně, ale hlavně proto, že jsem se bál, že se s modelem už neschledám, když je vyprodán. Předpokládám, že tuto čistě červenou variantu už ROCO vyrábět nebude. Doufám, že výrobce se o těchto problémech dozví, tak aby se v další variantě už tyto problémy nevyskytovali rád si ještě 1 verzi ČSD ve 4. epoše zakoupím. Je to pěkný model. Díky Vám všem za Vaše příspěvky - bez nich by se mi to nepovedlo (doufám že jsem to nezakřikl).