BR 120 Sergej - novinka od ROCO !!

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 16 pro, 2009 9:30 pm

Tady je zprava, kterou jsem obdrzel vcera: "Timto se na Vas obracime s zadosti o pomoc. Jak jiste vite, TT Sergej byl pomerne rychle vyprodan a ted zvazujeme moznost vyroby dalsi varianty. Otazka je jednoducha. Bude o ne zajem? Pokuste se promluvit s Vasema "Teckarema", zda by zajem jeste byl. Samozrejme o jinou variantu. Pokud se sejde dostatek objednavek z Vasi strany, mohu pozadat o vyrobu dalsi serie. Mozne dodani, teda v pripade zajmu, behem mesice dubna 2010." Pripominam, ze panove z firmy ROCO sleduji i toto forum. Smyslupnymi podnety se urcite budou zaobirat. Objednavkami "s vasi strany" jsou mineny objednavky od obchodniku.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod TTmili » stř 16 pro, 2009 9:52 pm

Já bych o dalšího sergeje měl zájem, podmínkou by byl tlumič (ten ruský). Co se týče zbarvení tak je mi to vcelku jedno, ať se ROCO vytáhne s tím jaké zvolí číslo a zbarvení. Osobně by mi ale nejvíc vyhovovalo něco jako byla např. na 1566 (http:/ /sergeje.bilysklep.cz/fotky/781566f.jpg - mezera je mezi lomítky).
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Jarda H. » stř 16 pro, 2009 11:07 pm

Michal Dalecký píše: ..... Pripominam, ze panove z firmy ROCO sleduji i toto forum. Smyslupnymi podnety se urcite budou zaobirat. .......

Pokud to je pravda, snad tedy zaregistrovali např. výtky českých modelářů k provedení brejlovce v H0 :!: Věřím, že ano !

Michal Dalecký píše: .... TT Sergej byl pomerne rychle vyprodan a ted zvazujeme moznost vyroby dalsi varianty. Otazka je jednoducha. Bude o ne zajem? Pokuste se promluvit s Vasema "Teckarema", zda by zajem jeste byl. Samozrejme o jinou variantu. Pokud se sejde dostatek objednavek z Vasi strany, mohu pozadat o vyrobu dalsi serie. Mozne dodani, teda v pripade zajmu, behem mesice dubna 2010." .....

Věřím, že zájem by byl :!: Sice jsem sergeje první "série" ROCO nekoupil, ale do budoucna nákup nevylučuji !! A bylo by nás určitě více, kteří by sergeje koupili ! ! ! Já osobně mám tilligovského sergeje, vzhledově nesrovnatelné :lol: ROCO sergeje bych uvítal. "První" série mi finančně prostě nevyšla, ale ........
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod radekkrupka » čtv 17 pro, 2009 7:23 am

Pokud se bude jednat o model odlišný od první série, tak ano. Např. se žlutým pruhem atd...
radekkrupka

Příspěvekod el_salamo » čtv 17 pro, 2009 10:14 am

Jeden Sergej bude pod stromkem a bráchu mu rád pořídím... aspoň budu mít konečně trochu jasno v epoše :lol:
el_salamo

Příspěvekod Tomáš » čtv 17 pro, 2009 1:47 pm

fíha já ještě nenašetřil na toho prvního a už není :shock: to je celkem škoda
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod el_salamo » čtv 17 pro, 2009 5:10 pm

Tomáš píše:fíha já ještě nenašetřil na toho prvního a už není :shock: to je celkem škoda

Nesmutni, ještě pořád se sehnat dá - ale je potřeba do obchodů volat a dotazovat se! Jednoho jsem kupoval minulý týden... obchodník říkal, že byl poslední; ale ještě holt k dostání jsou.

Bral jsem ho za 3499,-, takže o něco málo dráž než ze zdejšího e-shopu...
el_salamo

Příspěvekod seven » čtv 17 pro, 2009 5:26 pm

Pokud bude vyrobeno i jinné provedení Sergeje,určitě si jej objednám,protože z tohoto jsem nadšen.
Ale abych si dopředu u obchodníka objednal další kus,když ještě nevíme co chtějí vyrobit za provedení?! :?
- TT - ČSD - ČD - DCC -
seven

Příspěvekod vape777 » pát 18 pro, 2009 6:22 pm

Ja mám Sergeja z prvej série a ak bude výhľadovo v ďalšom prevedení, tak určite mám záujem.
Tiež sa prikláňam k prevedeniu s tlmičom a zo žltým pruhom ČSD ep.4.
vape777

Příspěvekod Tomáš » pát 18 pro, 2009 6:28 pm

No a ta první serie už jako nikdy nebude? to jako vyrobili limitovanou edici ČSD a šlus ? myslel jsem že už ho budou mít v nabídce napořád stejně jako Tillig...pokud ne,tak už možná vím,proč si Tilig drží monopol
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Jarda H. » pát 18 pro, 2009 11:29 pm

Bohužel Tome, Roco jak jsem si všimnul má tuhle obchodní taktiku :wink: , u sergeje je už žlutý čtvereček (4.stupeň ze 6 stupňové škály = informace o výrobě modelu) !
Ale podle vyhledávače ještě některé e-shopy mají model v nabídce, třeba e-shop Šumperk (cena ?) .... já si už asi počkám na další sérii :lol:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Jirka1 » úte 05 led, 2010 7:04 pm

Recenzi na Sergeje od Roco najdete na stránce:
http://kolejiste.jbchocen.cz/index.php? ... &Itemid=82
Jirka1

Příspěvekod Josef Řezníček » čtv 07 led, 2010 8:08 pm

Ahoj všem, z Jirkovi recenze na Trainmánii jsem se dozvěděl, že problém z náhodným zrychlováním či zpomalováním neřeším sám. Přečetl jsem velkou část diskuze a pustil se do opravy. Model začal cukat až po záběhu při různých rychlostech (někdy necukal vůbec - třeba hodinu, jindy hned po otočení regulátorem začal). Napájení mám analog trafo mehano, stejné to bylo i při pulsní analogové regulaci, kdy se se zapnutými funkcemi postupného zpomalovaní a zrychlování vše projevovalo markantněji. Nejdříve jsem vyčistil desku s plošnými spoji a tlumivkami lihem, tak jak to tu bylo popisováno, ovšem bez úspěchu. Poté znovu opět se stejným výsledkem. Znovu jsem model rozebral a lihem vyčistil kontakty od plošného spoje k motoru a zároveň jsem vyjmul motor. Po jeho vyndání jsem našel ve dně závaží drobné řekněme úlomky či zrnka pravděpodobně z motoru. Rozebral jsem motor a vyčistil komutátor (snad se to tak jmenuje - prostě část kde dosedají uhlíky na rotor). Zdálo se mi, že jsem drobná zrníčka našel i zde. Očistcem se stalo zpětné sesazení - zejména zasazení uhlíků, ale povedlo se na 2. pokus. Potom se mi ještě povedlo otočit motor v závaží, tudíž jsem změnil polaritu přívodu k motoru, ale to už byla drobnost. Vážení jezdím cca 1 hod bez zpomalování nebo zrychlování. Ještě zde pan Dalecký vyřkl jednu otázku proč nereklamujete? Já nereklamoval, protože Ježíškovi se reklamuje hůře než obyčejně, ale hlavně proto, že jsem se bál, že se s modelem už neschledám, když je vyprodán. Předpokládám, že tuto čistě červenou variantu už ROCO vyrábět nebude. Doufám, že výrobce se o těchto problémech dozví, tak aby se v další variantě už tyto problémy nevyskytovali rád si ještě 1 verzi ČSD ve 4. epoše zakoupím. Je to pěkný model. Díky Vám všem za Vaše příspěvky - bez nich by se mi to nepovedlo (doufám že jsem to nezakřikl). :)
Josef Řezníček

Příspěvekod Lubomír Dudek » pát 08 led, 2010 8:57 am

Pokud o něj má někdo z ústecka zájem a nemůže ho sehnat,tak v jirkově u Chomutova ho má pan kocourek za 3500.
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod kubbajs » pát 08 led, 2010 1:12 pm

V Jirkově je nějaká prodejna?
kubbajs

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)