Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
1) RJ bere myšlenku provozování dotovaných vlaků vážně; veškeré potřebné prostředky má k dispozici a všechny závazky vzniklé případnou smlouvou, by byl schopen splnit. Tím získá z kraje nemalé prostředky a pro pořizování nových vozidel také značné dotace z EU. Cestující budou rádi za nová vozidla, pan Jančura za vydělané penízky...
2) RJ bere provozování objednaných vlaků jako reklamní tah ve vlastní prospěch, nebo je pan Jančura jen naivní debílek, který neví do čeho se pouští. Pokud se mu nepodaří získat žádnou zakázku netratí, naopak získá mediální prostor pro své dosavadní aktivity. Pokud se mu podaří ony zakázky získat a nepodaří-li se mu splnit zadání výběrového řízení, bude platit takové pokuty, které jeho firmy zlikvidují.
3) RJ je jen zástěrka pro takový menší podvod. Nejsou vozidla, nejsou peníze, nejsou kšefty, avšak platná legislativa EU i ČR zaručuje vypsání výběrových řízení pro dotovanou železniční dopravu. Následuje žaloba podaná do Bruselu, která má vzhledem ke svému opodstatnění značnou šanci na úspěch. Může to trvat několik let, ale nakonec třeba uspěje. Pokud ne, netratí. Pokud ano, vydělá mnohem více peněz, než kdyby ony žluté vlaky vyjely.
Takže, není lepší dovolit vniknutí RJ na trh? Pokud požadavky splní bude klid. Žádné antireklamy vůči ČD, pouze moderní vozidla a spokojení zákazníci. Nesplní-li dostane peníze stát, který je může dále např. investovat do rozvoje ČD. Pokud se tak ovšem nestane, může se stát, že budeme opět platit všichni...
JBr píše:To s temi cenami neni uplne tak pravda. Vlak z Kralup do Prahy stoji sice 45 Kc, ale doveze te az do centra. Pro zakazniky stoji 32 Kc.
Autobusem za 26 Kc dojedes z Kralup na Kobylisy, tedy do pasma B. Pokud chces do centra, musis si zaplatit dalsi jizdenku za 26 Kc, protoze ta za 26 z Kralup plati jen na pasma 3, 2, 1 a B a centrum je P. Pokud si koupis primestskou jizdenku PID, tak te na dojeti z Kralup do centra Prahy bude stat myslim 44 Kc na 7 pasem. Takze rozdil jedne koruny ve prospech busu, v pripade zakaznickeho jizdneho 12 korun ve prospech vlaku.
kubulak píše:No, s temahle cenama to ale taky neni uplne pravda
TTmili píše:Padly tu různé názory a musím říct že někteří mě zarmoutili tím že tolik věří člověku co provozuje jen pár autobusů.
TTmili píše:Mě pouze vadí pan Jančura a jeho přístup. Jeho přístup mi příjde takový "jo hurá poďme si hrát s vláčky když už vyšli autobusy".
TTmili píše:Můj názor je takový že v tom nevidí nic než zisk.
TTmili píše:Jenže pořád je to jen "autobusák" co provozuje hodně lukrativní autobusovou linku, a asi si myslí že když bude provozovat vlaky v celém kraji tak to bude stejné.
TTmili píše: Navíc dopravu v celém kraji nikdy nemůže zajistit jen pár jednotkama Desir a Stadlerů. Kde má soupravy vhodné na rychlíky popřípadě i expresy, nebo soupravy pro noční vlaky kde obvikle jede maximálně 5 lidí?
TTmili píše: A to s tou rychlostí je naprostá blbost, samotný Desiro ať je jak chce odpružený, výkoný a tak prostě nemůže jet nad limit a ten bohužel na většině tratí (ať už elektrifikovaných nebo ne) je okolo 70km/h.
F. Placheta píše:TTmili píše:Padly tu různé názory a musím říct že někteří mě zarmoutili tím že tolik věří člověku co provozuje jen pár autobusů.
stovky autobusu, je nejvetsi prodejce letenek a jeho Student agency prodava a organizuje au-pair zajezdy jako nejvetsi v tomto oboru jiz od 90-tych let. Rozhodne to neni zadnej zelenac-amater. Navic tu jde predevsim o princip a porusovani zakona ze strany kraju.TTmili píše:Mě pouze vadí pan Jančura a jeho přístup. Jeho přístup mi příjde takový "jo hurá poďme si hrát s vláčky když už vyšli autobusy".
hranim bych to nenazyval a jeho pristup je uplne stejny jako tehdy pred lety, kdyz zacinal s autobusy, tzn. vidi velkou mezeru na trhu, velky dluh vuci cestujicim, kteri by si zaslouzili neco lepsihoTTmili píše:Můj názor je takový že v tom nevidí nic než zisk.
proboha a proc ne? vy chodite do prace a vyplatu nechavate zamestnavateli?
TTmili píše:Jenže pořád je to jen "autobusák" co provozuje hodně lukrativní autobusovou linku, a asi si myslí že když bude provozovat vlaky v celém kraji tak to bude stejné.
chtel provozovat i mene lukrativni linku dotovanou krajem a do ni jej take nepustili, viz. Liberecky krajTTmili píše: Navíc dopravu v celém kraji nikdy nemůže zajistit jen pár jednotkama Desir a Stadlerů. Kde má soupravy vhodné na rychlíky popřípadě i expresy, nebo soupravy pro noční vlaky kde obvikle jede maximálně 5 lidí?
nebojim se, ze by vse nemel radne pripraveno a ekonomicky podlozeno
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků