POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod jakdus » čtv 10 pro, 2009 4:07 pm

Já se vůbec nezástávám Tesaře,ani Ryšavého,ani jiných obchodníků překupníků.Ale bohužel mezi lidmi je zavedeno co obchodník - podnikatel = zloděj.Znovu opakuji pokud koupě je dobrovolná a dochází při ní k uzavření po dohodě obou stran. Pokud má někdo zájem a nehce je živit,může jezdit di Sebnitzu,Gorlitzu i v Polsku mají prý levnější modely.
Opět znovu tentokrát na kolejích s podložím a jako vždy TT. Hraju si se syny,složitosti potom.
jakdus

Příspěvekod petrh » čtv 10 pro, 2009 6:37 pm

takto je pravda, ze v dnesni dobe, ja vezmu sluzby + info a doporuceni + ceny a pak objednavam:) cili takto to asi kolega myslel vyse v "obhajobe podnikani". Je pravda, ze pokud by se nas tu seslo treba 8 a rekli bysme si, super ja chci 2x v100 ja to a to a to a to a objednali to na jeden balik z fabriky, vyjde to urcite levneji nez od prekupniku ci mnoha obchodniku, ale zaroven to muze vyjit trosku draz nez kdyz bysme to brali se smlouvou jako profi (e)shop... dalsi veci je, kdo by to delal gratis a mel kupu starosti s tim, zda nahodu mezi nami neni nejaky slibotechna a pod...
cili v tomto jsou rizika na obou stranach a chapu napr. to, ze mensi obchodnik chce zalohu, ale on treba musi chapat me, ze chci na koupi smlouvu... vcetne rozhodci doplozky (napr. tento model jsme nedavno udelali pri prodeji pc a funguje - uz mam takto jednoho vykutalka a rozhodci soud mi dal za pravdu a mam platny platebni rozkaz a moje exekucni kancelar ze susice uz odstavuje ucty).
proto mozna dobra rada. Uzavreni smlouzvy kupni muze byt i slovni, ale lepsi je papir (napr. proforma objednavky vystavena od shopu vcetne razitka, podpisu atd, s uvedenou vysi zalohy, textem, co se stane, kdyz jeden ci druhy nezaplati (napr. penale z prodleni...) a verim, ze mnoho prekupniku skonci.
dalsi vec je ta, ze jsme cesi a radi kupujeme na aukru a pod, protoze je to "vyhodnejsi" ano podnikavec krati vetsinou stat na danich, a my mame nekdy lepsi ceny, ale je to tak spravne?
drzim palce nahore vsem poctivym obchodnikum, byt jejich ceny jsou vyse jak aukro, jelikoz maji rezije, personaln nakladyi a jine.
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod boy.rough » čtv 10 pro, 2009 8:04 pm

radekkrupka píše:
jiri739 píše:Tady se do Tesaře nikdo "nesere", ...

Na tomhle fóru i v tomhle vláknu najdeš dostatek lidí, kteří to právě dělají. Nevím, proč je v tomto ohledu populární právě Tesař, když obchodníků je u nás daleko víc, ale je to tak...

Sdělování zkušeností s eshopy ano, to je velmi přínosná informace. Jsou tu ale lidi, kteří principielně plivou na obchodníky. Já se jich nijak nezastávám, ani Tesaře ani nikoho jiného. Ale já třeba nemám možnost zjistit, že je den otevřených dveří v Sebnitzu a vyrazit na nákupy... když chce někdo mlíko, taky jde do supermarketu a nevyrazí na Šumavu do chlíva. A že by tam koupil mlíko lacino, no ne? Vždyť v tomhle státě se obchodováním živí 50% lidí!

Na Šumavě už nejsou žádný chlívy :shock: . Tady už jsou jen holandský, německý a rakouský "turisti" :twisted: .
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Příspěvekod Ferda » čtv 10 pro, 2009 8:58 pm

petrh píše:drzim palce nahore vsem poctivym obchodnikum, byt jejich ceny jsou vyse jak aukro, jelikoz maji rezije, personaln nakladyi a jine.

V ideálním případě i záruku!
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Papa.smurf » pon 14 pro, 2009 10:01 am

Když se tak bavíme o zajímavých prodejích modelů. Skoro každý den narážím na velice zajímavé inzeráty na odklepnuto.cz. Jen pro příklad jeden za všechny http://www.odklepnuto.cz/aukce3835741-rarita-2osy-zavreny-vuz-cervenohnedy-dr-zeuke. Kolipak se najde kupců ? :lol:
Papa.smurf

Příspěvekod Tomáš » pon 14 pro, 2009 10:05 am

Papa.smurf píše:Když se tak bavíme o zajímavých prodejích modelů. Skoro každý den narážím na velice zajímavé inzeráty na odklepnuto.cz. Jen pro příklad jeden za všechny http://www.odklepnuto.cz/aukce3835741-rarita-2osy-zavreny-vuz-cervenohnedy-dr-zeuke. Kolipak se najde kupců ? :lol:

tak tomu říkám nářez :lol: asi budu muset taky pár takovejch rarit vytvořit
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

odklepnuto

Příspěvekod Milanhb3 » pon 14 pro, 2009 10:47 am

Tam to nabízí jenom jeden člověk nebo se mi to zdá.
Milan
Milanhb3

Příspěvekod JM » pon 14 pro, 2009 12:30 pm

Tak to už je drsná sranda :lol: :lol: Takovou "raritu" by měl mít doma každý z nás, takže alou dražit pánové :lol: :lol:
Jo a nejlepší je ta hláška o snížení ceny... :oops:
JM

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 14 pro, 2009 2:05 pm

:shock: Tak to je teda "peršing"!!! :shock:

Že bych zkusil nabídnout svojí modrou čs poštu od ROCO za 10000 :wink:
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 14 pro, 2009 4:52 pm

Petr Zatrepalek píše::shock: Tak to je teda "peršing"!!! :shock:

Zkus to, ale když na narveš střechu z chlaďáku, můžeš ji prodávat za 15 :twisted:
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod petrh » pon 14 pro, 2009 5:01 pm

uprimne, kdo toto muze koupit? bud naprosty trouba, co nema tucha o masinkach nebo nikdo....vsimnete si, ze na aukru je toho mene,protoze by musle platit za vystaveni... toto jest jedno z voditek...
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod mlha » pon 14 pro, 2009 5:14 pm

I na aukru se najdou kořeni,koupíš v aukci vůz a doma zjistíš že proti popisu je trochu víc poškozený,po komunikaci s prodávajícím zjistíš,že si ničeho nevšiml,posílat zpátky to nemá cenu,kdoví jestli by vrátil peníze,ach jo
mlha

Příspěvekod Jacek » pon 14 pro, 2009 11:09 pm

Jarda H. píše:
Michal Šuhajda píše:

Zkus to, ale když na narveš střechu z chlaďáku, můžeš ji prodávat za 15 :twisted:

A hlavně nezapomenout napsat, že jde o R A R I T U :!:

Když jsem před časem viděl inzeráty tohoto pána, nedalo mi to a napsal jsem mu, jestli jaksi neupadl na hlavu. Na to jsme si ve slušnosti vyměnili pár e-mailů. Jsou to prý sběratelské modely a tomu odpovídají ceny, v Německu mu za to trhají ruce, atd.

Asi to všichni děláme špatně, musíme vzít svoje prastaré sbírky notoricky známých modelů, kterých jsou dodnes plné stoly na burzách za pár korun a vyměníme to za nové Mercedesy.

Zvláštní je ale to, že na Modelbazaru má občas "normálnější" inzeráty s plným jménem, ale tohle nabízí jen pod nickem. Proč asi...
Jacek

Příspěvekod vvitty » pon 14 pro, 2009 11:28 pm

taky tu mam dve rarity, jednu Zetku se strechou z chladaku a jeden chladak se strechou ze Zetky... vyrobni chyba nebo co... kdyz nekdo vezme oba, tak za dva tisice :)

nu coz, nabizet muze leckdo ledasco, zejmena odklepnuto se hemzi nabidkami tohoto typu, protoze vkladani inzeratu je zdarma. I kdyz, vkladat tricet inzeratu na jeden vuz by se mi fakt nechtelo....
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Patrik Novák » pon 14 pro, 2009 11:30 pm

Jacek píše:
Jarda H. píše:
Michal Šuhajda píše:

A hlavně nezapomenout napsat, že jde o R A R I T U :!:

Když jsem před časem viděl inzeráty tohoto pána, nedalo mi to a napsal jsem mu, jestli jaksi neupadl na hlavu. Na to jsme si ve slušnosti vyměnili pár e-mailů. Jsou to prý sběratelské modely a tomu odpovídají ceny, v Německu mu za to trhají ruce, atd.

Asi to všichni děláme špatně, musíme vzít svoje prastaré sbírky notoricky známých modelů, kterých jsou dodnes plné stoly na burzách za pár korun a vyměníme to za nové Mercedesy.

Zvláštní je ale to, že na Modelbazaru má občas "normálnější" inzeráty s plným jménem, ale tohle nabízí jen pod nickem. Proč asi...

no jo vněmecku mu za to trhají ruce
ale proč ?
no aby to už nedělal
Patrik Novák

PředchozíDalší

Zpět na Prodám, koupím