Novinky 2009

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod nexus » úte 24 lis, 2009 12:35 pm

Právě mě volal můj obchodník, že brejlovec ČD už je tady.
nexus

Příspěvekod Lukas » úte 24 lis, 2009 8:05 pm

Chci se zeptat kdy prijdou ti brejlovci od Roca a ty vagonky?
Lukas

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 24 lis, 2009 8:58 pm

Chlapi co si takhle precist alespon posledních 5 stránek tohoto tématu. Zabere vám to 5 minut.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 24 lis, 2009 9:13 pm

nexus a Lukaš jsou snad potomci Plhy z Marečku podejte mi pero... Ještě chybí dotaz na Hektory (tedy na poslední straně) :?
Celočervený brejlovec je super. Doufám, že budu mít čas se na něj podívat osobně (i když mě to možná bude stát dost peněz).
Jen k poznámkám o skvělosti jiných modelů (Hektorů) bych si dovolil upozornit mimo jiné na zábradlí a jeho tloušťku. Nemyslím to zle, ale spíš chci upozornit, že každý model má své mouchy. Modelařina si (bohužel) žádá kompromisy a pokud budou na podobné úrovni, jako zde zmiňované nemodelovosti, rád na ně přistoupím.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod radekkrupka » úte 24 lis, 2009 9:34 pm

Michal Šuhajda píše:Jen k poznámkám o skvělosti jiných modelů (Hektorů) bych si dovolil upozornit mimo jiné na zábradlí a jeho tloušťku. Nemyslím to zle, ale spíš chci upozornit, že každý model má své mouchy. Modelařina si (bohužel) žádá kompromisy a pokud budou na podobné úrovni, jako zde zmiňované nemodelovosti, rád na ně přistoupím.

Nelze než souhlasit... a pokud o nové modely v H0 nestojíte, my téčkaři je berem všema deseti :-D
radekkrupka

Příspěvekod Martin HO » stř 25 lis, 2009 5:45 am

Michal Šuhajda píše:nexus a Lukaš jsou snad potomci Plhy z Marečku podejte mi pero... Ještě chybí dotaz na Hektory (tedy na poslední straně) :?
Celočervený brejlovec je super. Doufám, že budu mít čas se na něj podívat osobně (i když mě to možná bude stát dost peněz).
Jen k poznámkám o skvělosti jiných modelů (Hektorů) bych si dovolil upozornit mimo jiné na zábradlí a jeho tloušťku. Nemyslím to zle, ale spíš chci upozornit, že každý model má své mouchy. Modelařina si (bohužel) žádá kompromisy a pokud budou na podobné úrovni, jako zde zmiňované nemodelovosti, rád na ně přistoupím.

No jsou "kompromisy" a kompromisy.
To že nějakou součást modelu udělám silnější, pevnější, a zejména v pohledu kde to ani není poznat, je vcelku pochopitelné a pro provoz vozidel na kolejišti v řadě případů výhodné.

Jestli ale na jedné straně karoserie udělám žaluzie podle předlohy (byť také s jistým kompromisem) a na druhé udělám zmetek, pak to neni kompromis ale šlendrián. Dtto madla.

A nebuďme za každou cenu čecháčkovsky malí. Platíme stejné ceny jako ostatní Evropa. A to ještě nemluvím o cenách ve vztahu k naším platům ve vztahu k platům v "západní" Evropě.
Martin HO

Příspěvekod nexus » stř 25 lis, 2009 5:51 am

Michal Šuhajda píše:nexus a Lukaš jsou snad potomci Plhy z Marečku podejte mi pero... Ještě chybí dotaz na Hektory (tedy na poslední straně) :? ...

No, nepřečetl jsem posledních pět stran, jen tři a tam jsem nic nenašel. Tak jsem napsal, co jsem napsal. Píšou tady různí lidé větší nesmysly. Asi jsem starší, ale ještě ne senilní, tak prosím bez urážek. Zdálo se mi to tady jako slušné a solidní fórum. Snad nebudu muset změnit názor.
nexus

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 25 lis, 2009 7:23 am

V sekci "Recenze" jsem založil vlastní téma ohledne Brejlovců, tak se prosím přesuňme tam.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Omluva

Příspěvekod Michal Šuhajda » stř 25 lis, 2009 7:59 pm

nexus píše: Píšou tady různí lidé větší nesmysly. No, nepřečetl jsem posledních pět stran, jen tři a tam jsem nic nenašel. Tak jsem napsal, co jsem napsal. Asi jsem starší, ale ještě ne senilní, tak prosím bez urážek. Zdálo se mi to tady jako slušné a solidní fórum. Snad nebudu muset změnit názor.

Dobrý večer,
V prvním bodě s vámi musím souhlasit, ale pokud jste četl poslední tři strany, tak vám zřejmě unikla zpráva od M. Daleckého na str. 22 (cca v polovině) a několik následných reakcí. Nikdo nemůže být neomylný, ale pak se nemůže čertit, když je na omyl upozorněn.
Moje poznámka byla myšlena jak vtip. Pokud jste to tak nepochopil a berete ji jako urážku, tak se vám tímto upřímně omlouvám (bez ironie!) Pokud vám to vadí, mohu svou poznámku smazat, případně to udělá administrátor. Doufám, že svůj názor na fórum i jeho uživatele nebudete muset měnit zrovna kvůli mojí maličkosti. Pokud to pomůže k uklidnění situace, tak jen dodám, že už nejsem žádné mládě.

S přáním hezkého večera i následujícího dne

Michal Šuhajda
Michal Šuhajda

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 25 lis, 2009 8:20 pm

Zdenek Valter píše:
vvitty píše:Odpovida rozvor povozku skutecnosti, nebo bylo pouzito neco ze starich verzi?

Mne by zase zajímalo, zda náhodou není podobně jako V100 střed otáčení mimo osu o cca 0,4 mm

Tak co chlapi, rozdělal to už někdo ?
Zdenek Valter

Příspěvekod F. Placheta » stř 25 lis, 2009 9:41 pm

Zdenek Valter píše:
Zdenek Valter píše:
vvitty píše:Odpovida rozvor povozku skutecnosti, nebo bylo pouzito neco ze starich verzi?

Mne by zase zajímalo, zda náhodou není podobně jako V100 střed otáčení mimo osu o cca 0,4 mm

Zdenku promin, opravdu to neber nijak osobne, ale ty 0.4 mm pro tebe maji nejaky technicky vyznam nebo jsi jen takovy pedant? V pripade, ze "b" je spravne, tak se mi to zda jak rika nas pan prezident ponekud....
Ne, ze bych ti chtel upirat smysl pro presnost, ale kdyz vidim drtivou vetsinu doma delanych modelu, tak chyba v rozteci 0.4 mm by byla tou posledni chybou. A bohuzel i u tovarnich modelu se vetsinou najde spousta dalsich zavaznejsich chyb, nez je tato.
Ale znovu opakuji, absolutne to neber nejak ve zlem a osobne, jen mne osobne to prijde uz...
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 25 lis, 2009 11:00 pm

F. Placheta píše:
Zdenek Valter píše:
Zdenek Valter píše:

Zdenku promin, opravdu to neber nijak osobne, ale ty 0.4 mm pro tebe maji nejaky technicky vyznam nebo jsi jen takovy pedant? V pripade, ze "b" je spravne, tak se mi to zda jak rika nas pan prezident ponekud....
Ne, ze bych ti chtel upirat smysl pro presnost, ale kdyz vidim drtivou vetsinu doma delanych modelu, tak chyba v rozteci 0.4 mm by byla tou posledni chybou. A bohuzel i u tovarnich modelu se vetsinou najde spousta dalsich zavaznejsich chyb, nez je tato.
Ale znovu opakuji, absolutne to neber nejak ve zlem a osobne, jen mne osobne to prijde uz...

Ano mají ;-)
Pokud by někdo chtěl použít podvozky na přestavbu jiné loko, měl by podle toho navrhovat rám s čepy stejně vyosenými ;-)
Tedy není to v rozteči trnů vzájemné, ale vůči odchylce od podélné osy !

Proto můj dotaz ;-) ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod fousek » čtv 26 lis, 2009 6:40 am

U brejlovců došlo k zajímavému úkazu. Prakticky pár dní po vyrobení jsou ve verzi ČD vyprodaní a ve Slovenské verzi je jen posledních pár kusů.
fousek

Příspěvekod F. Placheta » čtv 26 lis, 2009 10:00 am

fousek píše:U brejlovců došlo k zajímavému úkazu. Prakticky pár dní po vyrobení jsou ve verzi ČD vyprodaní a ve Slovenské verzi je jen posledních pár kusů.

...coz je spatna a dobra zprava zaroven. Spatna pro ty, na ktere se nedostalo a dobra pro Roco, ze muze bez obav chystat dalsi verze, popr.mou vysnenou "zamracenou"...
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod JBr » čtv 26 lis, 2009 11:13 am

fousek píše:U brejlovců došlo k zajímavému úkazu. Prakticky pár dní po vyrobení jsou ve verzi ČD vyprodaní a ve Slovenské verzi je jen posledních pár kusů.

No, tak ted by ho mohli zmensit do TT. Ale to bohuzel zustane asi jen v kategorii zboznych prani :(
TT/D V/VI.
JBr

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)