Novinky 2009

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod George V. » ned 22 lis, 2009 7:53 am

...no ono to čelo mi připadá docela "zmršený". Ta zásuvka dálkového řízení si přímo říká o dodatečné osazení, aby se pak dala mřížka udělat jako samostatné dosaditelný díl, jako třeba u sergeje, ideálně třeba z leptu. :(
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod kecu.p » ned 22 lis, 2009 8:38 am

S tim máš pravdu. Ta zásuvka je tam příšerná :-(
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Příspěvekod Michal Dalecký » ned 22 lis, 2009 10:33 am

Chlapi, za me rikam budme radi ze tu mame novy, kvalitni model a potencialne i dalsi verze. Oni u tohoto modelu museli vychazet z koncove ceny, ktera je slusna. Konstrukce karoserie je resena s minimem dosazovanych dilu jejichz montaz by zvysovala cenu. Pak by byl 99,9% model a zase se nebude libit cena. Prave proto je resena karoserie z jednoho kusu a ta zasuvka je jeji soucasti. Obecne myslim, ze se tato diskuze zvrtla pouze ke kritice a prevazna vetsina z vas hodnoti model pouze z fotografiie. Pojdme to resit vecne v novem tematu o Brejlovcich ROCO a hlavne az pisi ti, co jej maji fyzicky. Jen tak muze vzniknout hodnotny material, ktery mohu predat vyrobci k pripadnym zmenam. Ceska verze uz je na webu ROCO zelena, tak prijdou v dalsim tydnu. Modelu prospeji upravy jako nastrik masek a nova madla, to vyrobce muze resit na zaklade zakaznickych podnetu a pak je model bez vyhrad.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Domba » ned 22 lis, 2009 10:49 am

Michal Dalecký píše:Chlapi, za me rikam budme radi ze tu mame novy, kvalitni model a potencialne i dalsi verze. Oni u tohoto modelu museli vychazet z koncove ceny, ktera je slusna. Konstrukce karoserie je resena s minimem dosazovanych dilu jejichz montaz by zvysovala cenu. Pak by byl 99,9% model a zase se nebude libit cena. Prave proto je resena karoserie z jednoho kusu a ta zasuvka je jeji soucasti. Obecne myslim, ze se tato diskuze zvrtla pouze ke kritice a prevazna vetsina z vas hodnoti model pouze z fotografiie. Pojdme to resit vecne v novem tematu o Brejlovcich ROCO a hlavne az pisi ti, co jej maji fyzicky. Jen tak muze vzniknout hodnotny material, ktery mohu predat vyrobci k pripadnym zmenam. Ceska verze uz je na webu ROCO zelena, tak prijdou v dalsim tydnu. Modelu prospeji upravy jako nastrik masek a nova madla, to vyrobce muze resit na zaklade zakaznickych podnetu a pak je model bez vyhrad.

Pane Dalecký už jste zkoušel jízdní vlastnosti? ale tak je to Roco tak asi nemá cenu se na to ptát:) Jinak at to každej nějak kritizuje ale můj osobní názor sem rád že to vydalo Roco!:) určitě si pořídim monimálně jednoho.
HO : ))
Domba

Příspěvekod Michal Dalecký » ned 22 lis, 2009 12:16 pm

Domba píše:Pane Dalecký už jste zkoušel jízdní vlastnosti? ale tak je to Roco tak asi nemá cenu se na to ptát:) Jinak at to každej nějak kritizuje ale můj osobní názor sem rád že to vydalo Roco!:) určitě si pořídim monimálně jednoho.
Jízdní vlastností jsou 100%. Model je tichý a jezdí plynule. Prostě klasika ROCO.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Pivrnec78 » ned 22 lis, 2009 12:25 pm

Já jsem si hned v lednu 09 z katalogu "za čerstva" objednal 2 kousky ... a i když se tady vede taková teoreticko-praktická kritika, můj názor to nezmění ...
Z jednoho bude Bardotka - stačí minimum úprav a na domácí ježdění by možná stačila jen výměna kastle.
Druhý půjde do laku a bude z něj celo-červený s šedým spodkem (754 066 nebo 068 - ta je v DKV PJ Bohumín), takže taky projde úpravou ... Otázkaje, kdy se do toho pustím ... :)
Naposledy upravil Pivrnec78 dne ned 22 lis, 2009 5:47 pm, celkově upraveno 1
H0, analog - konec IV.ep., V.ep. a začátek VI.ep. ... to, co jezdí (jezdilo) a to, co se mi líbí ...
Pivrnec78

Příspěvekod George V. » ned 22 lis, 2009 3:33 pm

Michal Dalecký píše: Jízdní vlastností jsou 100%. Model je tichý a jezdí plynule. Prostě klasika ROCO.

...a jak je na tom s rychlostí? Plíží se jako BR110, nebo je to srovnatelné se sergejem?

Jinak těm výhradám - s těma žaluziema by se opravdu mělo něco dělat. Kastli pro 754 už asi Roco měnit nebude, ale 753 a bardoty by mohli udělat správně. Na tom bychom měli trvat, prostřednictvím našich "dodavatelů"...
George V.

Příspěvekod kvasha » ned 22 lis, 2009 7:30 pm

jiri739 píše:Docela by mě zajímalo srovnání s tím zeleným Brejlovcem od Rivarossi co se týká kvality zpracování. Ten od Rivarossi je tak o litr dražší.

Přestože považuji model od Roca za zdařilý, musím říci, že Riva se mi jeví ještě minimálně o řád výš. Když je postavím vedle sebe, nemohu se zbavit dojmu, že Rocácká verze je taková nějaká chudá s velkým množstvím nedotaženin. Jízdní vlastnosti jsou srovnatelné. U zvukových verzí je Riva opět trochu vpředu. Zvuky jako takové jsou srovnatelné, ale asi budou jiné verze zvukových dekodérů. Možná provedením provedením samotným. U té Rocácké se totiž o dost častěji stává, že zvuk po odmáčknutí funkce okamžitě vypne.
To asi tak v kostce.
H0 - digitál - RailCo 7.0 Gold - ep.V
kvasha

Příspěvekod Domba » ned 22 lis, 2009 7:32 pm

kvasha píše:
jiri739 píše:Docela by mě zajímalo srovnání s tím zeleným Brejlovcem od Rivarossi co se týká kvality zpracování. Ten od Rivarossi je tak o litr dražší.

Přestože považuji model od Roca za zdařilý, musím říci, že Riva se mi jeví ještě minimálně o řád výš. Když je postavím vedle sebe, nemohu se zbavit dojmu, že Rocácká verze je taková nějaká chudá s velkým množstvím nedotaženin. Jízdní vlastnosti jsou srovnatelné. U zvukových verzí je Riva opět trochu vpředu. Zvuky jako takové jsou srovnatelné, ale asi budou jiné verze zvukových dekodérů. Možná provedením provedením samotným. U té Rocácké se totiž o dost častěji stává, že zvuk po odmáčknutí funkce okamžitě vypne.
To asi tak v kostce.

to mi s analogem ten zvuk nemusíme řešit :D
ale jinak ještě by mě zajímal ten od Electrotrenu nevíte kdy má být?
HO : ))
Domba

Příspěvekod jiri739 » ned 22 lis, 2009 7:53 pm

kvasha píše:

To asi tak v kostce.

Díky za odpověď. Chystám se loko od Rivarossiho koupit.
HO DCC
jiri739

Příspěvekod George V. » pon 23 lis, 2009 5:40 am

Michal Dalecký píše:Chlapi, za me rikam budme radi ze tu mame novy, kvalitni model a potencialne i dalsi verze. Oni u tohoto modelu museli vychazet z koncove ceny, ktera je slusna. Konstrukce karoserie je resena s minimem dosazovanych dilu jejichz montaz by zvysovala cenu. Pak by byl 99,9% model a zase se nebude libit cena. Prave proto je resena karoserie z jednoho kusu a ta zasuvka je jeji soucasti.

Nemohu souhlasit. Ta jedna dosazovací zásuvka přeci cenu tolik zvednout nemůže, navíc ji můžou dát do pytlíčku a každý si ji tam dosadí rád sám, nehledě na to, že by se tak Roco vyvarovalo problémům s nástřikem. Já se nemůžu ubránit srovnání se sergejem od stejného výrobce. Je o malinko dražší (má totiž složitější a proto i dražší pojezd), o několik let starší, přesto mu není v podstatě co vytknout. Nezlobte se na mne p. Dalecký, ale model brejlovce od Roca není na úrovni doby ani renomé svého výrobce. Čekal jsem mnohem víc...
George V.

Příspěvekod Hloubkar » pon 23 lis, 2009 7:55 am

Teda vy těm Rakušákům dáváte. :D Já mám vybráno. Riva je vo klacek dražší, tak zůstanu věrnej našim sousedům 8)
H0- měřítko králů! těm se to do hradu všechno krásně vejde
VI. epocha ČR Analog
Hloubkar

Příspěvekod Vik » pon 23 lis, 2009 8:42 am

Upřímně nechápu proč máte tak negativní reakce a podle toho co píšete hodnotíte model spíše dle fotek.
Když se podíváte na foto prototypu tak již tam jsou ty madla vidět, že jsou poněkud dál od karoserie než by bylo záhodno.
Bylo tady srování se Sergejem. Určitě není o tolik cenou jinde, ale jeho série jsou trochu jinde (Z ekonomie čím dělám víc toho samého náklady na jednu jednotku jsou nižší).
Máme tady konečně model opravdu naší mašiny za dobré peníze (hlavně srovnejte s motorizovanými maketami ČS Train) a taky jak základ pro další firemní modely nebo naše přestavby.
V současné době lze upřímně porovnávat pouze s modelem od ČS Train. Rivarossi chystá Brejlovce ČD Cargo a uvidíme zda se jedná pouze o mutci modernizovaného kusu, nebo o model odpovídající předloze (snad 52týden 09).
I přes nedokonalosti si koupím určitě jeden kus a další možná hodím do jiných barev. Budu mít lepší model než z odlitku nebo od ČS Train a taky podpořím případné další
H0
Vik

Příspěvekod vorisekml » pon 23 lis, 2009 8:43 am

Nemá cenu plakat, model je už na světě. Je to nepodarek, srovnávat ho například s hektorem je nemožné. Hektor vede na celé čáře....! A to srovnáváme cenově podobné modely.
Model bohužel odpovídá svojí ceně. Máme další paskvil do naších sbírek. Snad se bude slušně prodávat aby se Rocu chtělo do dalších našich mašin, které budou lepší. Je to prvotina, byť od firmy která umí udělat mnohem lepší model než je tato volná variace na téma brejlovec. Až udělají příští rok paskvil v barvách ČSD tak si ho taky koupím. Tak tragický to zase není. Nekomentuji nedostatky formy, to se už pravděpodobně odstranit nedá, ale opravdu se měly prodejci důrazně ohradit proti kvalitě montáže /trčící madla/ a kvalitě nástřiku / neostré přechody/. Alspoň toto by se dalo u dalších modelů zlepšit.
H0
vorisekml

Příspěvekod JBr » pon 23 lis, 2009 9:26 am

Co presne vadi na te zasuvce? Ze kvuli ni nejde vymenit mrizku? To bych osobne videl jako nejmensi problem - lept se da prece udelat, aby na ni sedel, ne?

Prestrikavacum na CSD to vadit nemuze a modernizatori na reko 754 budou stare zasuvku stejne muset odriznout a na celech pridelat male zasuvky UIC linky (nemluve o tom, ze pokud by chteli vernost, tak by meli prekopat i osvetleni modelu), takze ja osobne tady problem nevidim.
TT/D V/VI.
JBr

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)