MOL píše:Kulaté nárazníky, tlumiče,... a cedulky maďarského typu vám nevadí? Je to přesný model prvních kusů kterému odpovídá i číslo (T679.1006), tak nevím nad čím pořád debatujete. ROCO začalo od Adama, a komu se nelíbí ať si ho nekupuje, nešťourá do něj a počká si na další verzi (pokud nějaká bude)
Vzhledem k tomu, ze s temi narazniky jsem to zacal ja, tak si dovolim reagovat. Presny model to bezesporu je, lec stroj samotny prosel behem sluzby evoluci a v tehle podobe zustal nejakou (mozna jen relativne kratkou) dobu po predani. Stroje vyssich cisel (minimalne cast z nich, dokumentovano fotkami) uz v letech 1967-1968 mely narazniky "useknute," ale tlumice taky nemely. V kontextu toho, ze Roco deklaruje model pro epochy III a IV, mi to prijde jako drobnost, ktera by potesila, protoze na fotkach ze 70. a 80. let maji vsechny stroje bud "usekane" nebo velke obdelnikove narazniky.
Nic z toho ale kvality modelu nesnizuje. Ja osobne jsem si ho koupil i kdyz mi nesedi do epochy, ale bude z nej pekna muzejni masina na nostalgicke jizdy.
Mimochodem, kdyz uz tu byla zminovana kniha Sergeje od Gradisu, nevite nekdo o miste, kde by se dala jeste treba sehnat? Vypada to, ze uz je vyprodana. Jeden kousek maji v Pragomodelu v Klimentske, ale kdyz jsem tam volal (poslal me tam prodavac z jejich stanku na Masarycce), tak se mi clovek na druhe strane dratu v podstate vysmal, ze ji tam maji, ale je neprodejna a zkouseji na ni, kolik jim za ni lidi jsou ochotni nabidnout...