TT - panel s koncovym nadrazim

Založte si vlastní témata a prezentuje zde stavbu vlastních modelů od A do Z. Pouze lokomotivy, vozy či stavby. Ne kolejiště.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 01 zář, 2009 7:55 am

Jo a ještě něco - u diorámy (a i kolejiště) je nutný posoudit co má být ústřední dominantní motiv - ve tvém případě je to nádraží a jeho atmosféra - a vlaky jsou "jen" doplněk - takže pro mě 1*!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod HonzaK » úte 01 zář, 2009 8:18 am

Jj, zrejme mate pravdu, ty dvere jsou vysoke 2,5 cm, coz tedy v TT odpovida prave tem trem metrum, taqkze budou akorat. Ja ty dvere porovnaval hlavne s dvermi, ktere nabizi FIBA (prodava treba Litomysky), ktere jsou vysoke jen asi 1,7 cm. Myslel jsem, ze ma jit o priblizne stejny typ dveri, ale zrejme to bude jak rikate - ty na nadrazi maji byt zrejme ty vetsi, ty FIBA maji byt mensi, zhruba jako interierove dvere. Tak to je fajn :)

Jinak kominy jsem jiz zaspinil, prechod dlazba-sterk a dlazba-asfalt snad trochu zmirnil prachem od Polaka, vypada to snad o neco lepe...
HonzaK

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 01 zář, 2009 8:45 am

Jestli je ta budova ze stavebnice, tak může být i v měřítku 1:100. Některé se tak dělaly a dělají jako "univerzální" pro H0 i TT. Pokud dvěře vycházejí na 2,5 cm bez nadsvěstlíku (prosklená neotvíravá část) celkem by to odpovídalo.
Přece jen třímetrové dveře už jsou hodně obrovské.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod HonzaK » ned 06 zář, 2009 7:13 pm

Poridil jsem par dalsich fotek, a take nechal vytisknout tapetu na pozadi (timto verejne dekuji autorovi stranek trainmania.info za jeji poskytnuti ke stazeni):

Stavba je uz dnes o trochu dal, napr. nastupiste, uktereho na fotkach stoji M 152, je uz hotove...za nejaky cas poskytnu dalsi davku, ted zatim hodnotte tyto :) :

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
HonzaK

Příspěvekod HonzaK » čtv 17 zář, 2009 9:58 am

Tak se mi stala takova drobna nehoda - na remizu (je videt na nekterych fotkach) mi spadl kryt, ktery pouzivam na ochranu kolejiste pred prachem :x :evil: Destrukce byla totalni (stavebnice se rozlozila opaet na puvodni dily tak, jak to bylo pred sestavenim), na druhou stranu se tim, ze remiza zachytila cely naraz, zabranilo destrukci zbytku kolejiste, takze vse ostatni prezilo bez uhony...Ale proc to sem hlavne pisu - jelikoz sem se pokusil divat na tuto nehodu z te lepsi stranky :) , zacal jsem hned premyslet, jak remizu nahradit, a krome opetovneho postaveni remizy nove, me napadla nasledujici varianta:

Jelikoz modeluji obodbi priblizne po r. 1980, tak bych mohl znazornit situaci, kdy jiz byla nepouzivana remiza zrusena a uvlonene misto po ni vyuzito k vykladani uhli/sterku nebo proste nejakeho jineho materialu, pricemz po puvodni remize a mistu pro zbrojeni lokomotiv zbyl jen vodni jerab (viz foto), protoze ten se mi likvidovat nechce...Vozbu vsech vlaku ted zajistuje motorova trakce, jejiz vozidla zbroji (prip. nocuji) v odbocne stanici, ze ktere tato lokalka vychazi, proto prestala byt remiza vyuzivana...

Otazka je, nakolik je takova situace relana na skutecne zeleznici ? Zajima me, jestli ve skutecnosti nekomu za to stalo takhle starou remizu bourat a prestavovat, nebo jestli se jen "nechaly ladem"...?

Take me jeste napdalo, ze bych mohl u te koleje, kde remiza stala zridit normalne zauhlovani (skladka uhli + pasovy dopravnik treba) + vodni jerab, ale bez remizy - slouzilo by jen pro dozborjovani lokomotiv behem dne, ale stroje by nocovlay jinde...bylo to takhle i nekde na skutecne zeleznici ?

Diky vsem za rady, prip. i dalsi navrhy jake reseni zvolit !
HonzaK

Příspěvekod milan ferdián » čtv 17 zář, 2009 2:17 pm

Ano jdou obě řešení,ale jak jistě víš parní provoz u nás skončil právě v roce 1980,tak by tam dosluhoval poslední parní mohykán. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod HonzaK » čtv 17 zář, 2009 2:33 pm

milan ferdián píše:Ano jdou obě řešení,ale jak jistě víš parní provoz u nás skončil právě v roce 1980,tak by tam dosluhoval poslední parní mohykán. :wink:

Diky za potvrzeni...ad posledni parni mohykan - vsak prave proto jsem zvolil jako hranici prave ten rok 1980 - abych prece jen mohl do provozu obcas nejakou tu paru poslat, ale zaroven jsem chtel modelovat obdobi, ktere co nejvice pamatuji osobne a mam tak pro nej dostatek podkaldu a inspirace - cili prave toto obdobi mi vyslo jako kompromis mezi co nejzajimavesim provozem na lokalce a na druhe strane modelem toho, co muzu videt i ve skutecnosti na vlastni oci.
HonzaK

Příspěvekod kecu.p » stř 04 lis, 2009 1:00 pm

Modul nádherný ale píši ti ohledně tvého dotazu, některé výtopny a remízy slouží po parním provozu jako garáže MUV a jiných podobných mechanismů. Ale ty máš na to zvlášť kolej. Tak toto ber jen jako odpověd na dotaz. Jak dlouho si stavěl tento modul??
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Příspěvekod Tomáš » stř 04 lis, 2009 1:24 pm

vypadá to dobře..mohu se zeptat jak je celý modul velkej? zajímá mě rozměr celé desky
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod HonzaK » úte 17 lis, 2009 5:29 pm

Dostal jsem se k odpovedim az ted, protoze jsem nejaky cas opomnel forum sledovat :oops: , tak tedy:

-rozmer desky je 140 * 70 cm

- straveny cas: dost tezko odhadovat, nestavim totiz pravidelne, ale spise podle toho, jak mi studium apod. dovoli, jak jsem doma a tak - takze rozestaveno to mam uz celkem dlouho (radove mesice, mozna uz dokonce pres rok :) ), ale cisteho casu na tom bude o dost mene, ale mam pristup, ze radsi stravit nekolik hodin na par cm ctverecnich, nez udelat vse za par dni a pak jen litovat chyb a snazit se je nejak napravovat...
HonzaK

Předchozí

Zpět na Mám rozestavěno (máme rozestavěno)