BR 120 Sergej - novinka od ROCO !!

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod Jarda H. » pon 03 srp, 2009 7:27 pm

TTmili píše:Už je to tady, trhá se s nima pytel, všichni tvrdí že bude na podzim ......

Objevil se dnes jako novinka ve více shopech, taky i na Hobby-shopu a to jako novina LÉTO 2009 :lol: :lol: :lol: .... tak to už je nezřízený optimismus :!:
Pozitivní na tom ale je, že ten "sergej" přece jen (někdy :lol: ) bude !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod TTmili » pon 03 srp, 2009 7:36 pm

Buďme za něj rádi to je hlavní, konečně sergej. No a s tím létem 2009 to není až takový optimismus. Roco ho představilo jako novinku v létě 2009, ale kdy bude vyrábět... :lol:
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod radekkrupka » úte 04 srp, 2009 9:38 am

Na tohle jsem náhodou narazil - půjde možná o H0, ale pokud je to Roco (jakože skrz mlhu bych odhadl že možná ano), bude tahle asi znít Sound verze? Předpokládám, že ozvučení převezmou z H0 do TTčka

http://www.youtube.com/watch?v=AIhVOftBhG8
radekkrupka

Příspěvekod Jarda H. » stř 05 srp, 2009 3:21 pm

Vážení kolegové, když nejsou shopy a prodejci schopni říct, kdy bude model sergeje ROCO v barvách ČSD na trhu, drze :lol: jsem zkusil svojí lámanou angličtinou poslat mail přímo na ROCO (v sobotu odpoledne).

Světe div se, odpověděli (na rozdíl od většiny našich e-shopů :oops: které na dotazy mailem - pokud to není objednávka - neodpovídají), takže z anglické odpovědi interpretuji, že ROCO předpokládá

přibližně ve 45 - 46 týdnu distribuci modelu verze ČSD prodejcům (dealerům) :!:

a když juknu do kalendáře, je to první polovina listopadu :!: :!: :!:

PS : důležité je to slovo přibližně - takto doslova je to v odpovědi uvedeno
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod JBr » stř 05 srp, 2009 4:39 pm

Pokud to vyjde, tak bude o co psat jeziskovi :)
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod TTmili » stř 05 srp, 2009 5:54 pm

Ježíšek bude z vlastní kapsy, neboď všichni okolo si myslí že su cvok že chci mašinu za skoro 3500. To jsem zvědaví co řeknou že si chci do Bardotky zvukovej dekodér... :lol: . To mě sežerou za živa ale já to snesu, asi zatajím co ten sergej bude stát.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Tomáš » stř 05 srp, 2009 5:59 pm

Jarda H. píše:Vážení kolegové, když nejsou shopy a prodejci schopni říct, kdy bude model sergeje ROCO v barvách ČSD na trhu, drze :lol: jsem zkusil svojí lámanou angličtinou poslat mail přímo na ROCO (v sobotu odpoledne).

Světe div se, odpověděli (na rozdíl od většiny našich e-shopů :oops: které na dotazy mailem - pokud to není objednávka - neodpovídají), takže z anglické odpovědi interpretuji, že ROCO předpokládá

přibližně ve 45 - 46 týdnu distribuci modelu verze ČSD prodejcům (dealerům) :!:

a když juknu do kalendáře, je to první polovina listopadu :!: :!: :!:

PS : důležité je to slovo přibližně - takto doslova je to v odpovědi uvedeno

HURÁ HURÁ
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Jamamoto22 » čtv 06 srp, 2009 6:09 am

radekkrupka píše:Tak Roco konečně na svých stránkách doplnilo u verze ČSD cenu, což je dalším krůčkem a znamením, že půjde do prodeje :!:

Tak cena dnes opět zmizela...
Jamamoto22

Příspěvekod radekkrupka » čtv 06 srp, 2009 9:28 am

Jamamoto22 píše:
radekkrupka píše:Tak Roco konečně na svých stránkách doplnilo u verze ČSD cenu, což je dalším krůčkem a znamením, že půjde do prodeje :!:

Tak cena dnes opět zmizela...

Dnes tam cena je.... ptal jsem se včera v modelloko a potvrdili mi podzim letošního roku...
radekkrupka

Příspěvekod martin tichý » úte 11 srp, 2009 5:11 pm

Zdar pánové, měl bych dotaz na ty z vás, kteří Sergeje již vlastní, především digitalisty. Asi před měsícem jsem koupil prvního Sergeje bez zvuku, po digitalizaci jsem s ním najezdil sotva pár koleček, přičemž lokomotiva začala jezdit neplynule, sama od sebe zrychlí-zpomalí, nereaguje plynule při změně nastavení regulátoru(multimaus)...zakoupil jsem tedy jiný kus v jiné prodejně, tentokrát se zvukovým modulem, a historie se bohužel opakuje, mělo to úplně stejný průběh jako v prvním případě, tedy nejistá jízda, sama střídavě zrychlí-zpomalí, občas "trhá", vždy jen při vyšší, provozní rychlosti, při rychlosti krokem-posunem není problém...Máte někdo podobnou zkušenost???dejte vědět prosím, případně zkuste poradi, čím by to mohlo být, nevím zda je to lokomotivou, či zda je na vině digitál, na analogu se to neprojevuje, díky.
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod Jamamoto22 » čtv 13 srp, 2009 11:01 am

martin tichý píše:Zdar pánové, měl bych dotaz na ty z vás, kteří Sergeje již vlastní, především digitalisty. Asi před měsícem jsem koupil prvního Sergeje bez zvuku, po digitalizaci jsem s ním najezdil sotva pár koleček, přičemž lokomotiva začala jezdit neplynule, sama od sebe zrychlí-zpomalí, nereaguje plynule při změně nastavení regulátoru(multimaus)...zakoupil jsem tedy jiný kus v jiné prodejně, tentokrát se zvukovým modulem, a historie se bohužel opakuje, mělo to úplně stejný průběh jako v prvním případě, tedy nejistá jízda, sama střídavě zrychlí-zpomalí, občas "trhá", vždy jen při vyšší, provozní rychlosti, při rychlosti krokem-posunem není problém...Máte někdo podobnou zkušenost???dejte vědět prosím, případně zkuste poradi, čím by to mohlo být, nevím zda je to lokomotivou, či zda je na vině digitál, na analogu se to neprojevuje, díky.

Zdravím. Jezdím jen v analogu, ale mám podobnou zkušenost s neplynulou jízdou po ujetí pár koleček, jak je zmíněno. A to nejen u nového Sergeje, ale občas mi to dělají i oba Ragulini, které vlastním. Takže výrobky Roca. Ten Sergej to ale oproti Ragulinům dost přeháněl, tak jsem sundal kastli a pídil se po příčině. Zjistil jsem, že se velmi ohřívají usměrňovací diody (nejsem odborník, ale myslím si, že jimi jsou ty dva válečky na přívodu proudu k motoru). Trochu jsem zahýbal všemi možnými vodiči a utřel desku s tištěnými spoji, kde jsem objevil jakousi hmotu, která by snad mohla zkratovat? jednotlivé leptané spoje (připadalo mi to jako kápnutá pájecí pasta). Pak se jízda zlepšila a nakonec po opětovné proceduře stala normální. Pravdou je, že ji nenechávám jezdit bůhví kolik minut v kuse, takže nevím, jestli jsem problém odstranil úplně nebo se po větším zahřátí opět objeví potíže.
Jo, ještě jeden postřeh. Jezdím sice analog, ale mám pulsní regulátor. Ten má trafo, kde pro případ zkratu je autožárovka, která se rozsvítí. A právě při téhle jízdě-nejízdě jsem si všimnul velmi slaboučkého žhnutí vlákna žárovky.
Jamamoto22

Příspěvekod radekkrupka » čtv 13 srp, 2009 12:08 pm

Zajímavé, měl jsem za to, že Roco je v H0 špička? V TT má asi ještě mouchy. Problémy při jízdě má údajně i BR80?
radekkrupka

Příspěvekod MOL » čtv 13 srp, 2009 1:58 pm

martin tichý píše:Zdar pánové, měl bych dotaz na ty z vás, kteří Sergeje již vlastní, především digitalisty. Asi před měsícem jsem koupil prvního Sergeje bez zvuku, po digitalizaci jsem s ním najezdil sotva pár koleček, přičemž lokomotiva začala jezdit neplynule, sama od sebe zrychlí-zpomalí, nereaguje plynule při změně nastavení regulátoru(multimaus)...zakoupil jsem tedy jiný kus v jiné prodejně, tentokrát se zvukovým modulem, a historie se bohužel opakuje, mělo to úplně stejný průběh jako v prvním případě, tedy nejistá jízda, sama střídavě zrychlí-zpomalí, občas "trhá", vždy jen při vyšší, provozní rychlosti, při rychlosti krokem-posunem není problém...Máte někdo podobnou zkušenost???dejte vědět prosím, případně zkuste poradi, čím by to mohlo být, nevím zda je to lokomotivou, či zda je na vině digitál, na analogu se to neprojevuje, díky.
Ano, i já jsem měl podobnou zkušenost. Nejdřív jsem myslel, že to je nějaký "analogický digitalismus", jak si sama zrychlovala :D Reklamoval jsem a dostal novou u které problémy zatím nejsou. A propos: Kde jste ji kupoval?
MOL

Příspěvekod jamik22 » čtv 13 srp, 2009 3:40 pm

Nevite jaky dekoder je pouzit ve zvukove versi? Je tam CT, Tams, nebo jiný? Umí dekodér podporovat funkci RailCo ?
jamik22

Příspěvekod martin tichý » pát 14 srp, 2009 9:08 pm

Díky za zkušenost a radu, vyzkouším, i když po pravdě řečeno, moc se mi to s tou pájecí kapalinou jako důvodem k tomu nezdá, ale s tím nadměrným oteplením souhlasím, lokomotiva poměrně "žhnula", v každém případě udělám totéž a v případě neúspěchu ho půjdu reklamovat..,ještě snad k ragulinům, s těmi žádný takový problém u mě nenastal, naopak, myslím, že jejich přesvědčivé jízdní vlastnosti i vzhled mě utvrzují v tom, že jako model, byť vyráběn už nějaký ten pátek, zůstává Sergejem (bohužel) nepřekonán.A co se týká typu dekodéru, tak nemohu sloužit, zatím jsem ho zevnitř neviděl, vím jen, že ten sound je od firmy ESU, ale to asi není nic nového.
Ciboch
martin tichý

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)