diego.dan píše:Varianta 6. s Milanovou stanicí.
Ještě možná zruším kolej 2a v úvraťové stanici (zdá se mi tam nějak zbytečná)a naopak přidám druhou kusou kolej do koncové stanice,kde by mohlo být třeba malé skladiště nebo něco podobného.
Výškově to vychází dobře.Pokud si dobře pamatuji tak 3,14 do úvraťovky a 2,86 do koncové.
Koncové stanici rozšíření neuškodí, ale tu kolej 2a bych nerušil, slouží jako kryti odvratem (ve skutečnosti by byly výhybky 3 a 4 zamčené v poloze přímo, tedy z trati na kolej 1 a z koleje 2 na 2a, aby v případě že ujede vůz od skladiště nemohl ohrozit provoz. Výhybky by byly na sobě závislé. v případě posunu na/ z kolej(e) 2 by bylo nutné odemknout výhybku č.3. - v 1 koleji přehodit, pak zamknout v poloze do odbočky, vyjmout druhý klíč z zámku, a odemknout výhybku č.4 -kolej č.2 a pak teprve přehodit do odbočky. Po skončení posunu postupovat opačně.)
Pokud jsem nenapsal vše, nějaký zabezpečovák mě určitě doplní. V modelu se tento proces může nahradit tím, že se obě výhybky přestavují současně.
Pokud hledáš využití,. můžeš na koleji 2a třeba odstavit techniku traťovky. V takovéhle stanici už by traťový okrsek být mohl.
Spíš bych otočil levé zhlaví ve skryté stanici, tak aby byly všechny koleje budou stejně dlouhé.