částečně nízkopodlažní tramvaj T3,upravená

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

částečně nízkopodlažní tramvaj T3,upravená

Příspěvekod jarda77 » úte 23 čer, 2009 7:15 pm

pokusím se ono téma kvůli pánovi,který se do toho modelu silně obul zrušit,to nemám zapotřebí,jen jsem hledal někoho kdo ho vyrobil,proto jsou fota pryč.....
Naposledy upravil jarda77 dne čtv 02 črc, 2009 10:12 pm, celkově upraveno 3
jarda77

Re: Wana

Příspěvekod themuf » čtv 02 črc, 2009 8:48 pm

No, ač máš asi prvenství v tom, že wanu asi moc lidí zatim nepostavilo, a hlavně nepředvedlo (myslím Pražskou), tak i přesto tě zato asi nepochválim. Myslím si, že si na modelu řešil zbytečnosti, jako osvětlení interiéru, orientací, atd. na úkor propracovanosti kastle a celkově modelu... Stačí se podívat na přechod bočnice na střechu, a další takovýhle nedokytovaný místa - absolutně to kazí dojem modelu. O banálních nepřesnostech v laku, co se týče skutečnosti a modelu ani nemluvím... Já holt dám víc na to, jak model vypadá, než nato, jestli mu svítí interiér a má sedačky...
Toť můj názor 8)
themuf

Příspěvekod jarda77 » čtv 02 črc, 2009 8:55 pm

pokusím se ono téma kvůli pánovi,který se do toho modelu silně obul zrušit,to nemám zapotřebí,jen jsem hledal někoho kdo ho vyrobil,proto jsou fota pryč.....
Naposledy upravil jarda77 dne čtv 02 črc, 2009 10:12 pm, celkově upraveno 1
jarda77

Příspěvekod themuf » čtv 02 črc, 2009 9:10 pm

A víš, že sem čekal takovouto odpověď? Že kritizovat umí kdekdo... Myslím, že každá kritika je dobrá, pokud je oprávněná, a pokud je, tak si myslím, že i pomáhá. Já jsem jí taky u modelů dostával, a jsem za ní rád, protože mě to posunulo kepředu. Takže si myslím, že když někdo vyjádří názor, tak to na škodu není. Jinak co se týče toho, proč se dotoho nepustim, tak ti musím říct, že wanu mám v plánu hned po kátéčku, který dostává poslední vrstvy laku a mělo by být za pár dní hotový. A řekl bych, že proč ne, se pochlubit s modelem. Přecijen si na něm člověk dal práci, tak proč by se s ním ostatním nepochlubil. Osobně jsem už "nějakej ten model" postavil, takže vím, kde budou se stavebnicí T4 potíže.
Co se týče mojich plánů, tak chci udělat wanu podle skutečnosti, takže jí hlavně i rozšířit, aby měla rozměry T3 a něbyl to úzká T4.
Blinkry, světla, atd. v žádnym případě nezavrhuju, jsem pro, ale aby to k něčemu podle mě bylo, tak musí hlavně model nějak vypadat... :wink:
themuf

Příspěvekod jarda77 » čtv 02 črc, 2009 9:19 pm

pokusím se ono téma kvůli pánovi,který se do toho modelu silně obul zrušit,to nemám zapotřebí,jen jsem hledal někoho kdo ho vyrobil,proto jsou fota pryč...........
Naposledy upravil jarda77 dne čtv 02 črc, 2009 10:12 pm, celkově upraveno 1
jarda77

Příspěvekod themuf » čtv 02 črc, 2009 9:45 pm

A zase. Skončilo to u toho, že někdo neunese kritiku a hned se ohání výtvory druhých. Řeknu ti to takhle, jestli víš o kolejišti v podbabě, tak ho mám na svědomí taky, takže mi opravdu prošla nějaká řádka modelů pod rukama (a to i tak, že jsem je dělal na prodej), takže opravdu mě "nenachytáš" na to, že bych někoho kritizoval a sám nic neuměl. Btw, přestavby typu všemožnejch pracáků, jako například 5572, kterej je taky dost atyp mám za sebou....
Jinak co se týče toho, že u stavebnice "neni co skazit", tak otom bych se i hádal... u každý stavebnice tramvají, který jsou teď k mání, je potřeba dosti brousit a kitovat, aby to vypadalo dobře. To se týče hlavně T4, ale i KT a T6. O laku nemluvim. To je třeba věc, kterou nepochopim, proč, když už někdo udělá takovej model, dá si práci s tím, že musí spojovat díly z dvou stavebnic, tak proč už neudělá i tu střechu podle reálu. Dyť to je tak zanedbatelná věc... obrousit a nalepit nový chodníčky a větračky.
Já ti nekazim a nechci kazit radost z toho, že máš asi jedinej model tohoto typu, a že ti jezdí, svítí, atd., ale když bněkdo něco vystaví, tak buď pochválim, nebo pokritizuju.
Jinak si myslím, že se neni o čem bavit, co se týče přístupu do modelu, vždy bych to řešil přes spodek. Nikdy jsem to ani nikoho neviděl řešit jinak... Přes střechu to ztrácí modelovost...
themuf

Příspěvekod jarda77 » čtv 02 črc, 2009 9:51 pm

Naposledy upravil jarda77 dne čtv 02 črc, 2009 10:13 pm, celkově upraveno 1
jarda77

Příspěvekod themuf » čtv 02 črc, 2009 9:54 pm

Sorry, to jsou špatný vejmluvy, zbrousí se pouze střešní klapky a chodníčky. což je tak 0,5-1mm, a do samotné střechy to asi trochu nezasahuje---
themuf

Příspěvekod jarda77 » čtv 02 črc, 2009 9:56 pm

mám dotaz ty se rád dohaduješ,či ještě lépe rad se navážíš do ostatních?To je jen mimo téma
jarda77

Příspěvekod themuf » čtv 02 črc, 2009 10:06 pm

No hele, já to za potřebí nemám. Já nevyrukoval s tím, ať ukážu svý výtvory, atd... Ale prostě když vidím, že se člověk vymlouvá na věci, o kterejch toho vím dost a neni model u kterýho bych je neřešil, tak prostě řeknu jak se věci mají.
Pro mě neni problem cokoliv ukázat, ale proč bych to dělal? protože ty neuneseš kritiku? Nezlob se na mě, ale je to furt dokola. Tobě se to nelíbí, tak hned přecházíš do "útoku", jako, že si pán, že stavebnici splácá každej, atd. a začínáš jít proti mě. A to jsem ti zase vyvrátil, že si to nemyslím. Holt mám svý názory, a za dobu co modely dělám, tak už mám holt asi jistá kritéria, podle čeho posuzuju. Ale zase, neni to žádnej útok, ale hodnocení, a holt s tím musíš počítat, pokud svoje výtvory někam vystavíš. Smekám před osvětlením vnitřku, atd. - já bych se do toho osobně nepouštěl (nebo jedině čelní světla). To je asi tak vše...
themuf

Příspěvekod jarda77 » čtv 02 črc, 2009 10:10 pm

no musíš být opravdu in to se nedá nijak nazvat,každý komu se to třeba nelíbí,jako mě se nelíbí x modelů to prostě přejde taktně,proč kritizovat něčí práci,ty si dáš tu práci a obuješ se,jako by ten model patřil vysloveně do popelnice,no nic,můžeš se kouknout,abys nemusel na tu ohavnost koukat,byla tedy stažena,třeba by se jiní i rádi koukli no hold bohužel....
jarda77

Příspěvekod themuf » čtv 02 črc, 2009 10:27 pm

Je zajímavé, jak někdo dokáže smazat příspěvky v kterých mlžil, nepobral kritiku, choval se jak malé dítě a snažil se mě přesvědčovat, jak já nemám pravdu a jsem špatnej.
Sorry... neni už o čem mluvit. (žádne obouvání, ale vytýkání co se může zdát na modelu "odfláknuté").
Jinak to, že se do modelu obouvám si ty zveličuješ vé svý hlavě, nikdo nic takovýho nepsal. Nauč se POBRAT slušnou kritiku, vídám i tu hnusnou. Tahle k nim opravdu nepatří.
Asi ti moc let nebude, když tady rozjíždíš toto dětinské mazání... Nou koment...
themuf

Příspěvekod jarda77 » čtv 02 črc, 2009 10:30 pm

ano proto jsem to smazal,jelikož chci poprosit pana Daleckého o vymazání tohoto tématu...jestli si se neobul to tedy nevím,koukni cos psal,opravdu jak kdyby to patřilo rovnou do kontajneru....budiš...jinak neboj svá léta již mám,málo mi není....ale do toho si myslím ase tobě moc není
jarda77

Příspěvekod themuf » čtv 02 črc, 2009 10:37 pm

to se divim, svým vystupováním působíš na 15 a méně...
nemá cenu, jedeš si furt svou o nějaký imaginární buzeraci...
užívej si, aajt...
themuf

Příspěvekod jarda77 » čtv 02 črc, 2009 10:39 pm

vůbec tomu nerozumím,ty mě stále urážíš a já si jedu buzeraci....nechceš si už dát klid?Někdo Tě doma rozčílil,či já nevím....
jarda77

Další

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)